Biraz yordum kusura bakma hocam ama benim aklıma takılan şey şu. Demin oynadığım oyunu örnek vermiştim mesela yine ondan gidiyim. Bu oyunu oynarken benim ekran kartım zaten yüzde yüzünü kullanarak çalışıyor ve verdiği fps değeri belli şimdi daha iyi bir işlemciye geçince bu değerden daha iyi bir fps verebilir mi?Bu testler güvenilir tabii ki. İşlemcinin FPS'e katkısı düşük çözünürlükte daha belli olur çözünürlük artıkça işlemcinin gücü pek gözükmez arka planda kalır. 2K'da da artış olur ama ne kadar olur bilemiyorum.
Evet benim de takıldığım konu bu aslında. Yükseltmeye değer mi sizce.2K çözünürlükte artış biraz daha düşük olacaktır. AAA oyunlarda ise belki farkı hissetmeyeceksiniz bile. Farkı daha çok işlemci ağırlıklı FPS oyunlarında hissedersiniz.
5600Xden 5800x3D ye geçersem gözle görülür bir FPS performans artışı yaşar mıyım?
Biraz yordum kusura bakma hocam ama benim aklıma takılan şey şu. Demin oynadığım oyunu örnek vermiştim mesela yine ondan gidiyim. Bu oyunu oynarken benim ekran kartım zaten yüzde yüzünü kullanarak çalışıyor ve verdiği FPS değeri belli şimdi daha iyi bir işlemciye geçince bu değerden daha iyi bir FPS verebilir mi?
Evet benim de takıldığım konu bu aslında. Yükseltmeye değer mi sizce?
Çoğu oyunda evet.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.