RX 7900GRE için AM4 işlemci önerisi

Bu testler güvenilir tabii ki. İşlemcinin FPS'e katkısı düşük çözünürlükte daha belli olur çözünürlük artıkça işlemcinin gücü pek gözükmez arka planda kalır. 2K'da da artış olur ama ne kadar olur bilemiyorum.
Biraz yordum kusura bakma hocam ama benim aklıma takılan şey şu. Demin oynadığım oyunu örnek vermiştim mesela yine ondan gidiyim. Bu oyunu oynarken benim ekran kartım zaten yüzde yüzünü kullanarak çalışıyor ve verdiği fps değeri belli şimdi daha iyi bir işlemciye geçince bu değerden daha iyi bir fps verebilir mi?

2K çözünürlükte artış biraz daha düşük olacaktır. AAA oyunlarda ise belki farkı hissetmeyeceksiniz bile. Farkı daha çok işlemci ağırlıklı FPS oyunlarında hissedersiniz.
Evet benim de takıldığım konu bu aslında. Yükseltmeye değer mi sizce.

Oyunlara göre değişir diyorum hocam Valorant CS2 işlemci tabanlı oyunlar orada daha fazla fark olur ama ekran kartını kullanan oyunlarda fark daha az olacaktır.

FPS oyunları oynuyorsanız FPS'den memnun değilseniz değiştirin ama elinizde ekran kartı canavar :D o taşır sadece sistemi para biriktirip AM5'e geçmek daha mantıklı.

Biraz yordum kusura bakma hocam ama benim aklıma takılan şey şu. Demin oynadığım oyunu örnek vermiştim mesela yine ondan gidiyim. Bu oyunu oynarken benim ekran kartım zaten yüzde yüzünü kullanarak çalışıyor ve verdiği FPS değeri belli şimdi daha iyi bir işlemciye geçince bu değerden daha iyi bir FPS verebilir mi?

Evet benim de takıldığım konu bu aslında. Yükseltmeye değer mi sizce?

Ekran kartının %100 kullanıldığı senaryolarda işlemci değişikliği ile birlikte her ne kadar FPS artışı olmasa da yüzde 1 ve binde 1'lik FPS değerlerinde iyileşme olması ve aynı FPS'te daha akıcı, takılma olmaksızın bir görüntü elde etmeniz olası. AM4 platformunu maksimum performansta kullanmak ve tatmin yaşamak için değişiklik düşünülebilir. Tercih biraz size kalmış.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Aşırı büyük bir performans farkı olmayacağı için mevcut işlemciyle devam etme kararı aldım. İlerleyen senelerde AM5 sisteme geçince işlemci değiştireceğim artık.

Çoğu oyunda evet.

Daha çok FPS değil de AAA oyunlar oynadığım için yükseltme yapmaktan vazgeçtim hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı