RX 7900XT sistemde FPS düştü

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
32GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro
Ekran kartı
7900XT
Anakart
B450 S2H
İşlemci
5800X3D
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi formatladıktan sonra oyunlarda beklenenden düşük FPS alıyorum. Sorunun kaynağını bulamıyorum ve çözüm için önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5800X3D
  • RAM: 2x16GB DDR4 3200MHz
  • Depolama: 1TB M.2 SSD Samsung 980 PRO
  • Anakart: B450 S2H
  • Ekran Kartı: RX 7900XT OC
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro (Etkinleştirilmiş)
  • Güncellemeler ve tüm sürücüler: En güncel versiyonlar yüklü.
Sorun Detayları:
  • Oyunlarda düşük FPS:
    • Warhammer 40000 Space Marine 2:
      • 1080p Ultra ayarlarda 40-50 FPS alıyorum.
      • 4K çözünürlüğe çıktığımda FPS 25-30'a düşüyor ve sabit kalıyor.
    • Helldivers 2:
      • 1080p Ultra ayarlarda 60-90 FPS arasında değişiyor.
      • İlginç bir şekilde, 4K çözünürlükte 90 FPS sabit alıyorum.
        - Bunun dışında, ek olarak zaman zaman şu sorunlarla karşılaşıyorum:
        • Görev Yöneticisi’ni açtığımda veya masaüstünde bir işlem yapmak istediğimde, fare hareketlerinde FPS düşüyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor.
        • Bazen Google Chrome sekmeleri kendi kendine donuyor ve tepki vermiyor.
Anlamadığım Kısım:
Sistemi ilk topladığımda, 1080p çözünürlükte 150-250 FPS arasında çok daha yüksek performans alıyordum. Şu anda 1080p'de bu performans neden bu kadar düşük?

Ek Bilgiler:

• Sistem sıcaklıkları: İşlemci 60°C, ekran kartı 65°C (Normal değerlerde).

Bu durumu nasıl düzeltebileceğim konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır herhangi bir şey yok AMD üzerinden daha önce ekran kartı için hız aşırtma denemiştim RAM hızını 2750 öteki hızı da 3200'e çıkartmıştım ama sonradan varsayılan ayarlara döndürdüm bunları bu testlerde bir hız aşırtma yok.

Peki, formattan önceki Windows ile aynı Windows'u mu kurdun? Temiz kurul mu yaptın, USB üzerinden mi Windows üzerinden mi format attın?

Peki, formattan önceki Windows ile aynı Windows'u mu kurdun? Temiz kurul mu yaptın, USB üzerinden mi Windows üzerinden mi format attın?
Önceki sürüm hangisi hatırlamıyorum fakat Windows 11 PRO sürümüydü şuan kurulu olan işletim sistemide Windows 11 PRO en son sitedeki halini indirdim.

Doğrudan araç ile flash belleği seçerek yazdırdım rufus kullanmadım.
Format sırasında bir hata ile karşılaşmıştım kurulumda dosyalar okunamıyor tarzı birşeydi tam hatıralmıyoruım sonradan bir kaç bir yere tıkladımda düzeldi attı formatı o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı