RX 9060 XT ile kullanılan i5 12400F değiştirilmeli mi?

Fatihzbek

Hectopat
MSI Pro B660M-A DDR4 anakarta sahibim. İşlemcim Intel i5 12400F. Mevcut ekran kartım RX 6600XT. Ben yeni bir ekran kartı aldım, RX 9070XT. Şimdi şöyle bir sıkıntım var: İşlemcim bu ekran kartına darboğaz yapabilir diye düşünüyorum. İşlemci yenilemek istiyorum ama anakartı yenilemeden bu işi çözmek istiyorum. Hangi işlemciyi alabilirim çünkü 13. ve 14. nesil Intel işlemciler sorunlu diye duydum.

12700K ama ben şu piyasada sıfır 12. nesil alınmasını doğru bulmuyorum.

AM5 geç desem çok masraf çıkacak ama masrafın altından kalkarım diyorsan geç. Ancak DDR5 RAM'ler gereksiz pahalı, giriş seviye AM5 soket işlemci (7500F) bile 6-7 arası.

2. el olarak nereden temizini bulabilirim.

Sarı sitede vardır ancak onlarda saçma sapan fiyatlardan satıyor yani temiz bulsan bile 2. el olup sıfır fiyatına satıyorlar sanki çok yeniymiş gibi. Bende 12400F kullanıyorum, 12700K baktım acayip fiyatlar. Bu arada AM5 geçerim diyorsan için minimum 14 bin TL harcaman gerekecek.

12700K ama ben şu piyasada sıfır 12. nesil alınmasını doğru bulmuyorum.

AM5 geç desem çok masraf çıkacak ama masrafın altından kalkarım diyorsan geç. Ancak DDR5 RAM'ler gereksiz pahalı, giriş seviye AM5 soket işlemci (7500F) bile 6-7 arası.
Elimde giriş seviyesi bir anakart olsa değişimi belki düşünebilirdim. Şimdi premium anakartlarda pahalı

Sarı sitede vardır ancak onlarda saçma sapan fiyatlardan satıyor yani temiz bulsan bile 2. el olup sıfır fiyatına satıyorlar sanki çok yeniymiş gibi. Bende 12400F kullanıyorum, 12700K baktım acayip fiyatlar. Bu arada AM5 geçerim diyorsan için minimum 14 bin TL harcaman gerekecek.
Evet gereksiz çok pahalıya satıyorlar

Sıfır fiyat 12500 TL. 7000-8000 civarına bulursan iyidir ama yine de fiyatı yüksek geldi bana, biraz pazarlık denersin.

aynı işlemcide kalıp 2 3 yıl sonra am6 bu sistem kurabilirsin ama illa yakın zamanda degiştireceksen bilemem

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı