RX 9060XT sisteme PSU önerisi

flnqstap

Femtopat
Daha fazla  
Geçen hafta arkadaşıma bir sistem (meder Gold, İncehesap) aldık. Kasada halihazırda gelen güç kaynağı Frisby (600W) olduğu için pek güvenemiyorum açıkçası. Ayrıca arkadaşım eski sistemi için 3 ay önce falan MSI MAG A550bnl modelini almıştı. 600W 9060XT, Ryzen 5 7500F için yeterli sanıyorum fakat markası beni geriyor. O yüzden MSI kullanma taraftarı olsam da 550W sınırda gibi. Zaten bnl modelleri de çok iyi değil diye biliyorum ama Frisby-MSI karşılaştırması yapınca MSI ağır basıyor haliyle. Yine de 550W olması dediğim gibi soru işareti, sizce yeterli olur mu?

1757083895745.png

Geçen hafta arkadaşıma bir sistem (meder Gold, İncehesap) aldık. Kasada halihazırda gelen güç kaynağı Frisby (600W) olduğu için pek güvenemiyorum açıkçası. Ayrıca arkadaşım eski sistemi için 3 ay önce falan MSI MAG A550bnl modelini almıştı. 600W 9060XT, Ryzen 5 7500F için yeterli sanıyorum fakat markası beni geriyor. O yüzden MSI kullanma taraftarı olsam da 550W sınırda gibi. Zaten bnl modelleri de çok iyi değil diye biliyorum ama Frisby-MSI karşılaştırması yapınca MSI ağır basıyor haliyle. Yine de 550W olması dediğim gibi soru işareti, sizce yeterli olur mu?

Eki Görüntüle 2569483
Yeterli olur. Bütçe ne kadar PSU için?

Hocam elde zaten Frisby 600W ve MSI A550BNL modeli var. Yani PSU almadan çözemez miyiz bu işi? Herhangi bir bütçe yok :D

İkisi arasında BNL modeli daha iyi tabii ki onu seç. 650BNL modeliyle benzerse çok da kötü değildir. Yalnız alırken full range modeli mi diye sor.

50W fark sıkıntı yaratmaz yani değil mi?

Hayır, Frisby zaten 600W falan vermiyor. 480W falan veriyordur. Tekrar dediğim gibi BNL modelini alırken/seçerken aldığın yere Full range modeli mi diye sor.

Hayır, Frisby zaten 600W falan vermiyor. 480W falan veriyordur. Tekrar dediğim gibi BNL modelini alırken/seçerken aldığın yere Full range modeli mi diye sor.
Hocam aslında yeni bir şey almıyoruz. Bahsettiğim MSI A550BNL modeli var zaten elimizde. Yaklaşık 3 ay önce falan alındı eski kasa için. Bir de hazır kasayla gelecek olan Frisby 600W modeli olacak işte elimizde. Frisby olanı zaten kullandırtmayı düşünmüyorum arkadaşa. MSI da 550W yetersiz deseydiniz eğer satıp yeni bir model alma yolunu izlerdik ama yeterliyse MSI ile devam ederiz.
Model bu: MSI MAG A550BNL 550W 80 Plus Bronze 120mm Fan Power Supply - incehesap.com

Hocam aslında yeni bir şey almıyoruz. Bahsettiğim MSI A550BNL modeli var zaten elimizde. Yaklaşık 3 ay önce falan alındı eski kasa için. Bir de hazır kasayla gelecek olan Frisby 600W modeli olacak işte elimizde. Frisby olanı zaten kullandırtmayı düşünmüyorum arkadaşa. MSI DA 550W yetersiz deseydiniz eğer satıp yeni bir model alma yolunu izlerdik ama yeterliyse MSI ile devam ederiz.

Yeterli, yalnız full range modeli değilse onu da değiştirin derim. Etiketinin fotoğrafı varsa oradan anlayabilirsin.

Link attım hocam bakabilir misin bir bilgi göremedim ben. Ürün yanımda değil belki üstündeki etikette yazıyordur.
Oradan anlaşılmıyor. Yüksek ihtimalle full range modelidir. Eline geçtiği zaman şu kısma bak:

1757085268137.png

Eğer orada 100v - 240v yazıyorsa, iyi olan model oluyor. Fakat sadece 200 - 240v yazıyorsa o kötü model oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı