RX 9060XT vs RX 7800XT

Çok basit bir şey söyleyeceğim sana ona göre kararını verirsin.

RTX 5080'e bak YouTube'da testlere onlara bunlara vs.

Kaç FPS veriyorsa oyunlarda tam 2'ye böl. Belki 2'ye bölüp 1.1 veya 1.2 ile de çarpabilirsin. 5080 100 FPS veriyorsa native ayarlarda 9060XT de 50-60 falan verir. Hiç sekmez.

Çok basit bir şey söyleyeceğim sana ona göre kararını verirsin.

RTX 5080'e bak YouTube'da testlere onlara bunlara vs.

Kaç FPS veriyorsa oyunlarda tam 2'ye böl. Belki 2'ye bölüp 1.1 veya 1.2 ile de çarpabilirsin. 5080 100 FPS veriyorsa native ayarlarda 9060XT de 50-60 falan verir. Hiç sekmez.
Niye 5080'e bakıp, gereksiz bir matematik yapıyor ki? Direk 9060XT'e baksın.

Son düzenleme:
Oyunculukta tepe serisi 80, tepeye gözünü dikip eldekine doğru ömür biçer.
Mantıklı dursada iş biraz daha komplike hocam. 5080'nin vaat ettiği ile 9060XT'nin vaatleri ve grafik yorumlaması aynı olmuyor sonuçta. Kartların ömürlerini vaat ettikleri ile beraber FPS oranına göre yorumlamak daha doğru. RTX 5080 4K'da 60FPS veriyor diye, 9060XT'i 30FPS diye yorumlamak sağlıklı değil yani.

Nvidia 2026 itibarı ile ekran kartı üretimini %30-40 azaltacakmış sıkıntı çok büyük.
Yapay Zeka balonu patlarsa geri arttırırlar. Bu durumda AMD ve Intel komple abanırsa NVIDIA iyi darbe yer giriş ve orta segment için. Ama... Pekte umurlarında değil sanırsam, iyice kullanıcılara değilde editörlere, profesyonel kullanıcılara satar oldular.

Mantıklı dursada iş biraz daha komplike hocam. 5080'nin vadettiği ile 9060XT'nin vaatleri ve grafik yorumlaması aynı olmuyor sonuçta. Kartların ömürlerini vadettikleri ile beraber FPS oranına göre yorumlamak daha doğru. RTX 5080 4K'da 60FPS veriyor diye, 9060XT'i 30FPS diye yorumlamak sağlıklı değil yani.

Yapay Zeka balonu patlarsa geri arttırırlar. Bu durumda AMD ve Intel komple abanırsa NVIDIA iyi darbe yer giriş ve orta segment için. Ama... Pekte umurlarında değil sanırsam, iyice kullanıcılara değil de editörlere, profesyonel kullanıcılara satar oldular.

Kasayı toplarken 5090 alacaktım, dedim 5090'lar biraz sıkıntılı 700watt peak var onda 12VHPWR sorun yaratabilir, 6000 serisini beklerim erken gelmezse ikinci bir 5080 alırım X8+X8 kullanır GPT-oss 20B için diye düşünüyordum. Vallahi hepsi hayal olacak galiba, merak ettim 9060XT 5080 karşılaştırmalarına falan bakayım dedim. RT-DLSS falan açmadan test yapmışlar adamlar bir sürü oyunda yarı yarıya fark var. Hee dedim demek saf kas gücünde 5080'in yarısı kadar ediyor bu. Tabii işin içine Tensor-RT Core'lar girerse fark açılabilir.

Kasayı toplarken 5090 alacaktım, dedim 5090'lar biraz sıkıntılı 700watt peak var onda 12VHPWR sorun yaratabilir, 6000 serisini beklerim erken gelmezse ikinci bir 5080 alırım X8+X8 kullanır GPT-oss 20B için diye düşünüyordum. Vallahi hepsi hayal olacak galiba, merak ettim 9060XT 5080 karşılaştırmalarına falan bakayım dedim. RT-DLSS falan açmadan test yapmışlar adamlar bir sürü oyunda yarı yarıya fark var. Hee dedim demek saf kas gücünde 5080'in yarısı kadar ediyor bu. Tabii işin içine Tensor-RT Core'lar girerse fark açılabilir.
Karşılaştırma ve merak için sıkıntı yok ama GTA 6 çıksa RTX 5080'e göre yorum yapması saçma sadece. Seçim yaparken veya karşılaştırma için kullanılır, yoksa dediğim gibi direk 9060XT testi varken manası yok.

Genellikle sizin yaptığınızı ben niş ekran kartların performansını öğrenmek için yapıyordum.
Geforce 705M gibi kimsenin kullanmadığı kartta "GTA 5 kaç FPS?" dedikleri zaman tabi referans kart kullanmak zorunda oluyorsunuz.

Karşılaştırma ve merak için sıkıntı yok ama GTA 6 çıksa RTX 5080'e göre yorum yapması saçma sadece. Seçim yaparken veya karşılaştırma için kullanılır, yoksa dediğim gibi direk 9060XT testi varken manası yok.

Genellikle sizin yaptığınızı ben niş ekran kartların performansını öğrenmek için yapıyordum.
Geforce 705M gibi kimsenin kullanmadığı kartta "GTA 5 kaç FPS?" dedikleri zaman tabi referans kart kullanmak zorunda oluyorsunuz.
Oyun bilgisayarı için 90 serisi kartların referans alınmasına karşıyım . 90 serilerinin üretim amacı Quadro RTX Pro vs parası yetmeyenlere giriş seviyesi profesyonel alan açmaktı ama nedense youtube'da daha çok izleniyor diye böyle kartları oyun fantezisi işlerinde kullanmaya başladılar milletin ayarı ve morali bozuldu .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı