MFG ile alacağın FPS'yi FSR4 ile fersah fersah alırsın diyen birisin güldürme. İki ayrı teknoloji farklı amaçlar farklı çalışma şekilleri. Kendi kartında yok diye MFG varmış cart curt salla gibi laflar ediyorsun. Belli ediyorsun zaten 9070XT kullandığını kokusu geliyor bu tarafsızlıktan(!) MFG'ye gelince cart curt salla FSR4 olunca açarsın FPS artar MFG'ye gerek kalmaz. Olay sadece FPS arttırmaksa FSR4 Ultra performansta oyna her oyunu.
Ya gerçekten bazı şeyleri kullanmamak için bu kadar uğraşmak komik. Üstünden kaç gün geçmiş bunu mu yazmayı düşündün.
En dandik 5070 parasına 5070 Ti'den daha performanslı kart alabiliyorsun ve sen gelmiş burada "
MFG VAR" diye 5070 diyorsun. 8K oynamıyorsun MFG ile FPS'yi 4 katına çıkartsan ne olur, 3 katına çıkartsan ne olur ? Bana gelip desen DLAA var daha keskin daha kaliteli görüntü veriyorum eyvallah ama MFG var diye performanssız kartı övmenin bir anlamı yok bunu anlamak bu kadar çok olmamalı. Bu paraya 4K'da çatır çatır oyun oynatabilecek bir kart alabilmen gerekirken "MFG" aracılığıyla oynayabileceğin karta 1,5 asgari maaş para veriyorsun.
Üç beş konuda daha denk geldim sana artık 5070'e ne kadar para bayılmışsın ki yakında 5090'dan falan iyi diyecek hale gelmişsin komik vallaha. Yapay zekaiçin de, iş için de, DLAA için de ne bileyim kalmamış olsa da yazılımı daha kararlı de eyvallah ama MFG için deme şaka mısınız siz ya.
Ayrıca evet 9070XT kullanıyorum, her ne kadar NVIDIA'dan şaşmam desem de yazılım kararsızlıkları, masaüstünde bile donmalarıyla birlikte değiştirmeye karar verdim. E o kadar para vermişken de son kullanıcısını kenara fırlatan firmanın kazık fiyatına 5070 almak yerine performanslı olan 9070XT tercih ettim. Sonuç olarak çevremdeki 5070 kullanan arkadaşlardan daha iyi değerlerle oyunlarımı paşa paşa oynuyor; stutter, donma, kasma sorunları çekip aldığım güne lanet olsun laflarını yüzümde bir gülümsemeyle dinliyorum.
Hani iyi olsa zaten iyi diyecem, demezsem namussuzum ama değil ki iyi diyeyim. 2/3 sene evvelki mesajlarıma bak NVIDIA övüyordum ne değişti de AMD övüyorum şimdi. Adamlar işlerini iyi yapıyor ben de övüyorum, NVIDIA iyi yapsın son kullanıcısını öpmesin onu da öveyim.
Kartımda MFG olmamasının eksikliğini hiç çekmiyorum yüksek çözünürlükte dahi fersah fersah yetiyor. Keza FSR4 Ultra performans olsa bile görüntüde pek de kaybım olmuyor. Neyse "OC yaptım FPS arttırdım, MFG açtım 4 katına çıktı FPS" muhabbetinde ve NVIDIA fanboyluğunda sana başarılar. Daha da bir şey yazmam "
SENSİN".