RX 9070 XT ekarn kartı sorunlu mu?

@Sleipnir, 12VHPWR girişine sahip kartlardan bahsediliyor. Çoğu kullanıcı hatası olsa da dönüştürücü kullanımı gibi durumlarda meydana gelebiliyor. Yanma vakaları çok daha spesifik bir durum. Korkmanıza gerek yok bu konuda. Güç bağlantısını doğru ve düzgün bağladınızdan emin olun.

Marka, model olarak Gigabyte ekran kartlarını önermiyorum. VRAM tarafında yanlışım yoksa jel gibi bir termal macun kullanıyor. Dikey kullanacaksanız akıyor.

12VHPWR girişi istemezseniz Sapphire Nitro+ ve AsRock Taichi dışı model bakabilirsin. Ben kişisel olarak öneririm fakat siz güvenmezseniz anlayabilirim. Bu kabloyu doğru bağladığınızda bir sorun olmuyor. Kabloyu dönüştürücü olarak asla önermem. Direkt PSU'dan gelen kablo ile takın eğer takacaksanız.
Bu iki pinli ama : Amazon.com.tr

Şunu alayım mı: SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING OC 16GB DUAL HDMI/DUAL DP GPU Ekran Kartı : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Birde Recep Baltas'in videosundan sonra biraz korkuttu. Dediğinizi anladım ama hangisini tercih edeyim. İlk satışlarda yanma oluyor diye geri bildirimler alınmıştı. Ben iyi bununla entegre PSU alırım ama yanlış başlayabilir miyim?

Ayrıca Asus Prime olan modelinin de en düşük sıcaklık verdiğini gördüm. Oda 3 pinliymis.

@Sleipnir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu izliyorum şuan.

Ayrıca Asus Prime olan modelinin de en düşük sıcaklık verdiğini gördüm. Oda 3 pinliymis.
PSU'nuzda 12VHPWR çıkışı varsa ya da yeni PSU alacaksanız Nitro+ tercih edebilirsiniz. Sorunlar dönüştürücü ile kullanınca çıkıyor. Prime modelinin daha düşük sıcaklık vermesinin sebebi, daha düşük frekanslarda çalışmasından ve daha az güç çekmesinden kaynaklanıyor. VRAM sıcaklığı mevzusunda da Samsung VRAM'lere denk gelmek biraz şans işi. Piyasada genelde Hynix markalı VRAM'ler var ki o da çok büyük bir sıkıntı değil.

Bundan 2 yıl önce olsa meh derdim AMD alma taraftarı da değildim ama 9000 serisiyle adamlar öyle ilerledi ki NVIDIA'dan vazgeçemeyeceğini düşünen ben 9070 XT Nitro+ alıp geçtim ve 5 aydır aktif şekilde kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım ne sürücü ne de oyunlarda bir kaybım olmadı.

Dönüştürücüsü ile kullanıyorum ve PSU'm o kadar da iyi değil ucuz diye bütçem yetince alıp geçtim. Düzgün takılırsa zaten sorun çıkarmaz koskoca Sapphire bunu bilerek koymazdı sorun çıkartacak olsaydı. Çıt sesi çıkıyor zaten doğru takıldığında ki o sorun yaşayan 2 kullanıcı da iyi takmadığı için erime sorunu yaşadı keza NVIDIA tarafında da benzer olaylar yine kullanıcı hatasından kaynaklı yanıyordu.

İşin özü 30-33K arasında bütçe varsa Pulse tercih edilebilir veya bulunabilirse XFX markasının ürünleri. 35-36K bütçede tartışmasız şekilde Nitro+ alıp geçin ortalama 700W PSU rahatlıkla besleyebiliyor tabii dönüştürücüsü 3 pin istiyor o yüzden güç kaynağının minimum 3 tane güç kablosunun olması lazım. Montajı da doğru yaparsanız en üst ve premium model kartınız olur hem de kafanız yıllarca rahat eder.

Bundan 2 yıl önce olsa meh derdim AMD alma taraftarı da değildim ama 9000 serisiyle adamlar öyle ilerledi ki NVIDIA'dan vazgeçemeyeceğini düşünen ben 9070 XT Nitro+ alıp geçtim ve 5 aydır aktif şekilde kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım ne sürücü ne de oyunlarda bir kaybım olmadı.

Dönüştürücüsü ile kullanıyorum ve PSU'm o kadar da iyi değil ucuz diye bütçem yetince alıp geçtim. Düzgün takılırsa zaten sorun çıkarmaz koskoca Sapphire bunu bilerek koymazdı sorun çıkartacak olsaydı. Çıt sesi çıkıyor zaten doğru takıldığında ki o sorun yaşayan 2 kullanıcı da iyi takmadığı için erime sorunu yaşadı keza NVIDIA tarafında da benzer olaylar yine kullanıcı hatasından kaynaklı yanıyordu.

İşin özü 30-33K arasında bütçe varsa Pulse tercih edilebilir veya bulunabilirse XFX markasının ürünleri. 35-36K bütçede tartışmasız şekilde Nitro+ alıp geçin ortalama 700W PSU rahatlıkla besleyebiliyor tabii dönüştürücüsü 3 pin istiyor o yüzden güç kaynağının minimum 3 tane güç kablosunun olması lazım. Montajı da doğru yaparsanız en üst ve premium model kartınız olur hem de kafanız yıllarca rahat eder.
Sırf PSU'mda 12VHPWR yok diye Nitro+ almamış olmamın pişmanlığı günden güne katlanarak artıyor. 😟🙂

Kaç W PSU ile kullanıyorsunuz hocam? Bende 750W Gold var ama yük sırasında kart 490W'lara spike attığı için 1000W-1200W civarı bir PSU'ya geçmeyi düşünüyorum.

5070 Ti muadili olan bu kartı alasım geliyor ama güvenemiyorum. Çok fazla negatif haber okudum. O kadar para verip sorun çekmek istemiyorum. Az daha veririm NVIDIA alırım diye düşünsemde bu kadar uygun olunca ne yapacağımı bilemedim. Korkuyorum:(

Bu makale korkuttu. @yusuf7878 hocam ne dusunuyorsunuz?

RX 570 kullandığım bir süre boyunca WattMan en en fazla 1 kere yemisimdir ya da yememisimdir hatırlamıyorum bu sorunsuz geldi sanşıma 9070 XT kullanan tanıdığım var kaliteli bir PSU ile halloluyor bu kartların zaten giriş seviyeden çok amiral gemisi kartlar oldugu ve normal kartlardan daha büyük sorumluluk istediği malum bunlarda sorun çıkarması kullanıcı hatası bana göre kaliteli alıyorsan parçasınıda düzgün alacaksın.

Sırf PSU'mda 12VHPWR yok diye Nitro+ almamış olmamın pişmanlığı günden güne katlanarak artıyor. 😟🙂

Kaç W PSU ile kullanıyorsunuz hocam? Bende 750W Gold var ama yük sırasında kart 490W'lara spike attığı için 1000W-1200W civarı bir PSU'ya geçmeyi düşünüyorum.

Enermax Maxpro III 700W ile kullanıyorum. Spike değerleri doğru ancak bu her üst seviye kartta benzer diyebiliriz. AMD verileri paylaşıyor ama NVIDIA tarafında spike değerlerine ulaşmak çok zor.

PSU'nuz ile mis gibi de kullanırmışsınız aslında. Nitro+ açık farkla en iyi model kullandığımdan demiyorum ama görür görmez bunu almalıyım deyip durmuştum iyi ki almışım da diyorum :)

1764776779360.jpeg

Enermax Maxpro III 700W ile kullanıyorum. Spike değerleri doğru ancak bu her üst seviye kartta benzer diyebiliriz. AMD verileri paylaşıyor ama NVIDIA tarafında spike değerlerine ulaşmak çok zor.

PSU'nuz ile mis gibi de kullanırmışsınız aslında. Nitro+ açık farkla en iyi model kullandığımdan demiyorum ama görür görmez bunu almalıyım deyip durmuştum iyi ki almışım da diyorum :)

Eki Görüntüle 2615378
Dönüştürücü kullanmak istemediğimden -ki pişmanım- ve aldığım vakit Amazon'da Nitro+ stoğu olmadığında -TUF aldıktan iki gün sonra stok geldi 😟 - TUF tercih ettim ama aklımın bir köşesinde hep Nitro+ var. Çok karizmatik kart, güle güle kullanın.

PSU konusu da kafamı çok kurcalıyor. Kendi kendime diyorum ki "madem yeni PSU alacaktın neden Nitro+ almadın?" bir de diyorum ki "madem ekstra 10K PSU masrafı yapacaktın kartın üzerine ekleyip neden 5070Ti almadın?" Bu sıralar kafam biraz karışık ama Nitro+ hep oralarda bir yerlerde. 😀😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı