RX 9070 XT ekarn kartı sorunlu mu?

Dönüştürücü kullanmak istemediğimden -ki pişmanım- ve aldığım vakit Amazon'da Nitro+ stoğu olmadığında -TUF aldıktan iki gün sonra stok geldi 😟 - TUF tercih ettim ama aklımın bir köşesinde hep Nitro+ var. En son 3xxx serisinde ROG tasarımını bu denli başarılı bulmuştum. Sapphire cidden çok başarılı bir iş çıkarmış. Çok karizmatik kart, güle güle kullanın.

PSU konusu da kafamı çok kurcalıyor. Kendi kendime diyorum ki "madem yeni PSU alacaktın neden Nitro+ almadın?" bir de diyorum ki "madem ekstra 10K PSU masrafı yapacaktın kartın üzerine ekleyip neden 5070Ti almadın?" Bu sıralar kafam biraz karışık ama Nitro+ hep oralarda bir yerlerde. 😀😀

Siz yakında elinizdeki kartı satıp geçersiniz gibi duruyor hocam :D

Siz yakında elinizdeki kartı satıp geçersiniz gibi duruyor hocam :D
Öyle bir şeyin olabilirliği bana da çok yüksek geliyor. 😂

Size VRAM'lerinizde hangi üretici denk geldi hocam? Sapphire kanadı için komple Hynix diyorlar, doğru mu? Ben TUF'u bir umut Samsung çıkar diye de almıştım ama Hynix denk geldi.

Size VRAM'lerinizde hangi üretici denk geldi hocam? Sapphire kanadı için komple Hynix diyorlar, doğru mu? Ben TUF'u bir umut Samsung çıkar diye de almıştım ama Hynix denk geldi.

Hynix bellekler var. Samsung gelseydi tadından yenmezdi ama sıkıntı değil zaten UV ile kullandığım için dert bile etmiyorum :D

Recep Baltas'in videosundan sonra biraz korkuttu.
Bu video sanki NVIDIA tertemiz de AMD çok sorunlu gibi yapılan bir video. Bu bahsedilen sorunların 2 katı NVIDIA tarafında da mevcut. Taraflı bir video. Nebi Akgün bunun üstüne 24 saat test yaptı ve ondan sonrada bir video paylaştı. Gayet her şeyi açıklıyor. Korkmanıza gerek yok.

Dönüştürücüsü ile kullanıyorum ve PSU'm o kadar da iyi değil ucuz diye bütçem yetince alıp geçtim. Düzgün takılırsa zaten sorun çıkarmaz koskoca Sapphire bunu bilerek koymazdı sorun çıkartacak olsaydı. Çıt sesi çıkıyor zaten doğru takıldığında ki o sorun yaşayan 2 kullanıcı da iyi takmadığı için erime sorunu yaşadı keza NVIDIA tarafında da benzer olaylar yine kullanıcı hatasından kaynaklı yanıyordu.
AMD tarafında bu kablodan 3 yanma vakası var. 2 tanesi kullanıcı hatası. Ne varsa kullanıcının dikkat etmemesinden oluyor. Düzgün takılırsa dediğiniz gibi dönüştürücü bile sıkıntı yaratmaz. Sapphire sırf bunun önüne geçmek için kabloyu mavi yaptı. Tam oturtmadığımız şekilde mavi renkli uç gözüküyor.

Ben de Sapphire Pulse 9060 XT var ve Hynix denk geldi. Arkadaşımda Sapphire Nitro+ 9070 XT var, ona Samsung denk geldi.

Son düzenleme:

Aorus 9070 XT Elite var Samsung denk geldi bayağı soğuk çalışıyor.

Selamlar kardeşim 2022'den bu yana bir sistem topladım 6700XT aldım ve yaklaşık 3 yılı aştım 1 defa bile yazılımsal veya donanımsal bir problem yaşamadım istediğim oyunu istediğim ayarda oynadım. Bende çekinerek almıştım ama bir şey olmadı. Kaldı ki senin söylediğin kart 9000 serisi. Ama şu an ben sadece bir heves amaçlı NVIDIA kart istiyorum ama yine de emin değilim benimki sadece bir merak yani. Hani hiç iPhone kullanmamış birinin merağı gibi mesela, onun da performansını duruşunu merak ediyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı