RX 9070 XT için anakart ve işlemci önerisi

Srcagatay

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat-Fındık Ekspertizi
Öncelikle tüm oyun sever sosyal sakinlerimizin yeni ekran kartlarını en içten dileklerimle kutla bu ramazan gününde hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim.

9070 XT için maksimum parçaları kullanmadan bir sistem toplamak istiyorum. Malumunuz kart yeni. İşlemci için 8-9bin TL bantlarında olan Ryzen 5 9600X düşünüyorum. Fiyat performans olarak bu bantlara bu kalitede olan bir kartın işlemci konusunda sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum. İşlemciyle birlikte sıvı soğutma+uyumlu kasa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir diğer önemli parçamız anakartta ise henüz bir gelişme kat edebilmiş değilim. Wi-Fi olmasına gerek yok. Tek M.2 slotu yeterli olur. PCI-e 5.0 portu bizim sistem için gerekli midir? Tavsiyelere açığım arkadaşlar. Bu sistem ayrıca tüm sosyal kullanıcıları için örnek teşkil etmiş olur malum kart yeni olduğu için doğru dürüst sistem toplayan olmadı henüz.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 1K daha çıkın 7700X yapın. Diğer parçalar için bütçeniz nedir?

Ben biradere diziyorum bilgisayarı. Kendi işlemcim 7700X. Isınma problemi var. Diceksin 2 kanallı sıvı soğutma kullanıyosun diye. Ama yine de watt değerleri çok yüksek. O yüzden 9600X düşünüyorum yoksa performansından memnunum 7700X'in. Knight Online oynayan adama da 9700X almayayım diyorum. Aradaki farka anakartı B850 alırım belki.

Ben biradere diziyorum bilgisayarı. Kendi işlemcim 7700x. Isınma problemi var. Diceksin 2 kanallı sıvı soğutma kullanıyosun diye. Ama yinede watt değerleri çok yüksek. O yüzden 9600x düşünüyorum yoksa performansından memnunum 7700x'in.
7700x e DeepCool LS720 SE 360 kullanılırsa iyi olur.

Aralarında çok uçuk bir fark yok. 7700X daha fazla Core ve threade sahip. 7700X TDP daha fazla. Bu da daha çok ısınma problemi demek. Bütçe darlığı söz konusuysa 9600X mantıklı olabilir. Çünkü 1.5k daha ucuz ve daha kolay soğuyacağı için daha ucuz soğutma sistemi ister. Şahsen ben bütçemin son raddelerinde değilsem 7700X alırdım.

7700x e DeepCool LS720 SE 360 kullanılırsa iyi olur.
Kasaya sığmadı 3lü yoksa dediğin gibi olabilirdi evet.

Aralarında çok uçuk bir fark yok. 7700X daha fazla Core ve threade sahip. 7700X TDP daha fazla. Bu da daha çok ısınma problemi demek. Bütçe darlığı söz konusuysa 9600X mantıklı olabilir. Çünkü 1.5k daha ucuz ve daha kolay soğuyacağı için daha ucuz soğutma sistemi ister. Şahsen ben bütçemin son raddelerinde değilsem 7700X alırdım.
9600x aldık diyelim kule soğutmayla. Anakartı ne alalım hocam? Asrock falan bakıyodum aslında ama anakartında binbir çeşit mevzusu var. 9070 XT için illa PCI-e 5.0 16x portlu anakarta gerek yok sanırım?

Anakart için bütçe ne kadar ayırdınız? Asrock kötü bir marka değil.
Yani hocam bütcemde sınır yok ama çok bilgisayar fanı değiliz ikimizde. İşimizi görsün. AM5 işlemciye uygun olsun. En az 6-7 sene gitsin anakart sürekli değişen bir şey değil sonuç olarak. Mesela benim kullandığım altta imzada yazıyor. Keşke PCI-e 5.0 16x slotlu olan bi anakart alsam dedim şuan içimden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı