RX 9070 XT için marka ve model önerisi

Eemirrrr

Decapat
Daha fazla  

Peşin fiyata 9 taksit olduğu için bu 3 karttan birisini almayı düşünüyorum. Aklımda ki XFX sebebi ise en dengeli sıcaklıklara sahip. Gigabyte hafiften aklımı çeliyor çünkü 2950TL gibi bir iade sağlıyormuş. Fakat ne zaman yaparlar o muamma. Sizlerin düşüncesi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte'ı fiyatı ve kampanyadan dolayı öneririm fakat kullandığı sistemden dolayı dikey kullanımda akma yapıyor. Bu yüzden de asla önermem. Sapphire Pulse yeterli bir model.

Gigabyte'ı fiyatı ve kampanyadan dolayı öneririm fakat kullandığı sistemden dolayı dikey kullanımda akma yapıyor. Bu yüzden de asla önermem. Sapphire Pulse yeterli bir model.

Rica ediyorum şu konuda yanlış bilgi vermeyin.

Akma olayı RTX 5000 serisinde oldu, onu da çözdüler, 9000 serisinde böyle bir sorun yaşanmadı.

@Marix, resimlerini bulursam tanıdığımda Gigabyte 9070 XT vardı ve akma yaşanmıştı. Sanki ya çözememişler ya da tek tük hala var.

@UmutMelihAkyol, Akma olayı yok, kenardan bakıldığında görünen jeli akma sanıyorlar, 9070XT'de olmadı bu sorun, RTX serisindeki sorunuda sanırım mayıs ayı sonrası çözdüler, artık onlarda da yok.

Aslında RTX serisindeki de akma değil, fazla jel kullanımından dışarı taşma olayı, yani öyle damla damla akıyor gibi bir durum sözkonusu değil.

Son düzenleme:
Gigabyte öneririm.

Neden Gigabyte'te peki? Bazı sıcaklıkları çok iyi fakat birkaç sıcaklıkları çok dengesiz. XFX bu konuda daha dengeli
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Eemirrrr, VRAM sıcaklığı düşük en önemli sebebi bu, ayrıca XFX 300W bir kart, Gigabyte 330W.

Sıcaklıkları belirtmek için yazayım. Birisi hotspotta diğeri VRAM'de kötü.

Hotspot
Sapphire 82 Gigabyte 89 XFX 79

Memory
Swift 75 Gigabyte 75 Pulse 90

VRAM

Gigabyte 59 XFX 80 Sapphire 86

Fakat 40dba moduna gelince

Pulse 50 Swift 51Gaming 60

40dba Hotspot
Swift 69 Pulse 71 Gaming 88

GPU Memory 40dba
Swift 64 Gaming 74 Pulse 78

VRAM 40dba
Gaming 59 Swift 65 Pulse 68

Yani iki ekran kartıda tatmin eder. Burada Pulse'yi eliyorum. VRAM'ya da hotpot ikisi de önemli sonuçta. Fakat uzunvadede Gigabyte biraz soru işareti sanki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı