RX 9070 XT için PSU önerisi

Bütçe
6.500

n_onur

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB 6000 Hz
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Selamlar, dün ASUS Prime RX9070 XT içeren bir OEM paket aldım. Aldığım paketteki kasa 750W Bronze bir PSU içeriyor. Sonradan fark ettim ki 850W daha stabil oluyormuş 750W çalışmasına yetse dekran kartın 8x3 PCI bağlantısı var. Bütçem fazla değil, bu PSU bandında PSU'lar bakıyorum. Bu PSU'yu beğendim ama daha F/P bir PSU öneriniz varsa yazabilir misiniz?

Forumda araştırdığımda bunu da önermişsiniz;

Sizce hangi ürünü almalıyım? Alttaki markayı daha önce duymadım ama daha ucuz. Bunlar yerine daha farklı bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, dün ASUS Prime RX9070 XT içeren bir OEM paket aldım. Aldığım paketteki kasa 750W Bronze bir PSU içeriyor. Sonradan fark ettim ki 850W daha stabil oluyormuş 750W çalışmasına yetse dekran kartın 8x3 PCI bağlantısı var. Bütçem fazla değil, bu PSU bandında PSU'lar bakıyorum. Bu PSU'yu beğendim ama daha F/P bir PSU öneriniz varsa yazabilir misiniz?

Forumda araştırdığımda bunu da önermişsiniz;

Sizce hangi ürünü almalıyım? Alttaki markayı daha önce duymadım ama daha ucuz. Bunlar yerine daha farklı bir öneriniz var mı?

Hocam arkadaşım 9070XT ve 7800x3D ile şu PSU kullanıyor 5 aydır
Malzeme kalitesi iyi ve çok ağır belki de 3 4 kilo var.
Önümüzdeki ay bende alacağım aynısını 5070 ve i5 14600K sistemim için.

Hocam arkadaşım 9070XT ve 7800x3D ile şu PSU kullanıyor 5 aydır
Malzeme kalitesi iyi ve çok ağır belki de 3 4 kilo var.
Önümüzdeki ay bende alacağım aynısını 5070 ve i5 14600K sistemim için.

Hocam arkadaşınızın kullandığı 9070XT 3x8 pin mi yoksa 12VHPWR kullanıyor? Benim kartım 3x8 pin'e sahip. Sapphirelarda 12VHPWR olduğunu duymuştum. Önerdiğiniz PSU sorun yaratır mı? Gemini Papatya Etkisi (Pigtail) diye bir negatif etkisi olabilceğinden bahsetti, PSU'lar hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden soruyorum.

Hocam arkadaşınızın kullandığı 9070XT 3x8 pin mi yoksa 12VHPWR kullanıyor? Benim kartım 3x8 Pin'e sahip. Sapphire'larda 12VHPWR olduğunu duymuştum. Önerdiğiniz PSU sorun yaratır mı? Gemini papatya etkisi (pigtail) diye bir negatif etkisi olabileceğinden bahsetti, PSU'lar hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden soruyorum.

Hocam full modüler PSU yanı kabloları kutudan çıkıyor bunun yeni 2 tane 12v HP kablolardan ve eski tip 3x8'den 3 tane çıkıyor her karta uygun yani.

Hocam full modüler PSU yanı kabloları kutudan çıkıyor bunun yeni 2 tane 12v HP kablolardan ve eski tip 3x8'den 3 tane çıkıyor her karta uygun yani.
Anladım hocam teşekkür ederim. Markayı daha önce duymadım. Üstte dediğim ürünlerden de sadece ASUS'a marka olarak hakimim ama fiyatları daha tuzlu tabii. Stabilite, sağlamlık açısından bu üçünü kıyaslarsanız hangisini almak daha mantıklı olur sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı