RX 9070 XT ile oyun çökmeleri oluyor

Egeakgn

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, iyi sosyaller. Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir sistem topladım. 1,5 aydır bilgisayarla çok fazla oyun oynayamadım. Sadece son 2-3 haftadır gün içinde aralıksız oyun oynuyorum. Yalnız canımı sıkan bir durum var. Death Stranding, Uncharted 4, Battlefield 6 gibi oyunlarda genelde sahne geçişlerinde oyun crash veriyor veya bir anda oyundan atıyor. GPU ve CPU sıcaklıklarında da herhangi bir sorun olmuyor o sırada. Ama sebebini hâlâ anlamadım. Hatta bugün Uncharted 4 oynarken bir anda ekran beyazlaşmaya başladı. Sebebini anlayamadım. CS2'yi aktif bir şekilde oynuyorum. Ancak ne crash verip oyundan atma ne de ekran beyazlaşması oluyor. Sadece 2-3 saat aralıksız oynayınca FPS, 300 sabitten bir anda 120'lere düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım takdirde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir sorun var başımda, yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri ise şu şekilde:

Motherboard: ASUS Prime A620M-E-CSM
CPU: AMD Ryzen 5 7500F.
GPU: ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16 GB.
RAM: Corsair 2x16 GB 6000 MHz.
SSD: WD 1 TB Green SN3000.
Cooling: Game Booster Shield 240 mm.
HDD: Seagate 2 TB SkyHawk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam o PSU ile undervolt yoluna giderdim.

Bilemiyorum hocam oyunları HDD'ye kurarak de test edebilirisiniz SSD kaynaklı bir problem olabilir.

Dediğiniz testi nasıl yapacağım biraz daha detay verir misiniz?

AMD yazılımını aç üst menüden performans sekmesine gel tuning sekmesine tıkla GPU tuning kısmında manual butonuna tıkla eğer kapalıysa Custom veya manualı aktif et Power turning seçenğini aç Power limit kaydırıcısını görünce Max değer +20 minumun değer -10 kaydırıcıyı da -10 sağ üst ködeden apply changes yap bu ayarlar sadece test için testten sonra geri kapatbilrisin çünkü performans kaybı yaparcrash atan sahneleri açın sorun yoksa sorun PSU'da crush devam ederse sorunun nerede odluğu belli değil kesinlikle ayarları eski haline getirin yoksa oyunalrda %10 civarı performans kaybı yaşarsınız.

Son düzenleme:
OCCT Power testi yapıp test esnasında ki voltaj grafiklerini atar mısınız? Ayrıca disk ve RAM testleri de yapabilirsiniz.
Bundan mı bahsediyorsunuz hocam ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-19 003442.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-19 003442.png
    633,6 KB · Görüntüleme: 11
Bundan mı bahsediyorsunuz hocam ?
Burası da olur ama isterseniz şu kısma basıp da atabilirsiniz. Stok halde deneyin, sonra baktınız sorun çıktı ya da çıkmadı aşağıdaki rehber videosuna bakarak UV yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-19 003442.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-19 003442.png
    679,1 KB · Görüntüleme: 12
Burası da olur ama isterseniz şu kısma basıp da atabilirsiniz. Stok halde deneyin, sonra baktınız sorun çıktı ya da çıkmadı aşağıdaki rehber videosuna bakarak UV yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam bu da olmazsa dediğiniz gibi undervolta kayacağız.

Hocam pardon tam bakmamışım videoya undervoltu anlatıyor zaten video kusura bakmayın.

Video zaten undervolt rehberi, overclock yazdığına bakmayın. Daha az tüketim/aynı performans sebebiyle overclock olarak adlandırılmış. Eğer silikonu iyiyse o kartı aynı performansta 240-250W'da çalıştırabilir.

Hocam biliyorum biliyorum kapağına göre yargıladım özür dilerim.

Buyrun hocam

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-19 004902.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-19 004902.png
    306,6 KB · Görüntüleme: 7

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı