RX 9070 XT mi RTX 5070 mi?

@DonVitoCarleone, o liste alınabilirlik listesi değil ona bakıp kart alınmaz, listenin amacı farklı, F/P kart seçemezsiniz oradan.

Kartlar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılmış. 9xxx serisi kartların en ucuzu hangisi ise direkt o alınmalı. Bendeki en dip kart. Ona rağmen PCB kalitesi çok iyi. Herhangi bir kartla, sorun yaşanacak bir platform değil 9xxx serisi. Ben bu listeye baktığımda, sesli çalışan kartlardan herhangi birini tercih etmemem, gerektiğine kanaat getiririm. Herkesin hoşuna giden farklı özellikler vardır. Fiyat değerlendirmesi yapabilecek akla herkes sahip. Minimal farklara hoşuna gidiyor diye, 1-2K verebilir insanlar. Kimse kalkıp aynı karta görüntüsü güzel diye,+3-5k vermez zaten.

Hepinize görüşleriniz için teşekkürler dostlar. @Marix @Acteron elimde MSI MAG A750 gold mevcut. Soğutucu olarak arctic liquid freezer ii 360 mevcut. İade edemeyeceğim ürünler bunlar. Bunlarla kullanabileceğim bir ürün seçmem lazım sizin tercihiniz ne olurdu fiyat performans olarak? Sapphire nitro dediğim gibi 36.300 aldım iade edebilirim o açıdan sıkıntı yok.
Elinizdeki güç kaynağından Nitro+ 9070 XT ekran kartına 12VHPWR'den güç verebilirsiniz. Kararınız 9070 XT ise iade etmenize gerek yok.

Hepinize görüşleriniz için teşekkürler dostlar. @Marix @Acteron elimde MSI MAG A750 gold mevcut. Soğutucu olarak arctic liquid freezer ii 360 mevcut. İade edemeyeceğim ürünler bunlar. Bunlarla kullanabileceğim bir ürün seçmem lazım sizin tercihiniz ne olurdu fiyat performans olarak? Sapphire Nitro dediğim gibi 36.300 aldım iade edebilirim o açıdan sıkıntı yok.

Ben VRAM sıcaklığının önemli olduğunu düşündüğüm için fiyat olarak mantıklı görünen Gigabyte Gaming 9070XT öneriyorum.

PSU uyumlu.

Elinizdeki güç kaynağından Nitro+ 9070 XT ekran kartına 12VHPWR'den güç verebilirsiniz. Kararınız 9070 XT ise iade etmenize gerek yok.
@Acteron hocam Gigabyte ile aralarında 2700 tl gibi bir fark var şu an sizin görüşünüz ne olurdu? Bir de sevgili @Marix hocam aralarında nitroyu üstün kılan bir özellik yoksa gigabyte geçmek mantıklı olur herhalde yanlışım varsa düzeltin lütfen.

@DonVitoCarleone, kart tier a diye alınabilir olmuyor, bilmeyeni yanıltır o liste, bunu söylemeye çalışıyorum.

Tier listesinin tasarım da baz alınarak oluşturulduğu yazılmış. Okuma yazması olan herhangi biri, rahatça hangi kartı alması gerektiğini idrak edebilir. Alınabilirlik seviyesine göre oluşturulmuş, bir listeniz varsa paylaşabilirsiniz. Bana göre insanları yanıltacak herhangi bir bilgi yok içinde. Tier a diye listeyi okumadan direk satın alım yapan kişi, kendini sorgulamalı.

@Acteron hocam Gigabyte ile aralarında 2700 TL gibi bir fark var şu an sizin görüşünüz ne olurdu? Bir de sevgili @Marix hocam aralarında Nitro'yu üstün kılan bir özellik yoksa Gigabyte geçmek mantıklı olur herhalde yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Hocam şöyle söyleyeyim. Bende 6650XT Nitro+ kart vardı. Kardeşim teki fana kalem sokarak pinini bozdu. İkinci el fan bulamadığım için kartı yaklaşık 1.5 sene öyle kullandım. Sonra AliExpress üzerinden ikinci bir fan aldım. Montajladıktan sonra da yaklaşık 5-6 ay kullandım. Kart 3 seneye yakın bir süreyi devirdi. Hala canavar gibi çalışıyor. İkinci sisteme 9060XT alınca değiştirdim. Performansı yeterli gelseydi hala kullanıyor olurdum. Dayanıklılık anlamında bana göre en iyi modeldir. Bence iade etmeyin kullanın.

Son düzenleme:
Tier listesinin tasarım da baz alınarak oluşturulduğu yazılmış. Okuma yazması olan herhangi biri, rahatça hangi kartı alması gerektiğini idrak edebilir. Alınabilirlik seviyesine göre oluşturulmuş, bir listeniz varsa paylaşabilirsiniz. Bana göre insanları yanıltacak herhangi bir bilgi yok içinde. Tier a diye listeyi okumadan direk satın alım yapan kişi, kendini sorgulamalı.

Bu konulara çok uzak olan insanlar var, hiçbir şey bilmeyen biri bu kart iyiymiş deyip alır, kendini de sorgulamaz.

İlgili Video'yu bende izledim, orada da belirtiyor zaten tier A kart alınabilir kart olmuyor diye, listenin amacının farklı olduğunu da önceki mesajımda belirttim, ben sizin kart almak isteyen birine referans olarak o listeyi göstermenizin yanlış olduğunu söylüyorum, Video'yu paylaşsanız anlarım.

Bu konulara çok uzak olan insanlar var, hiçbir şey bilmeyen biri bu kart iyiymiş deyip alır, kendini de sorgulamaz.

İlgili Video'yu bende izledim, orada da belirtiyor zaten tier a diye alınabilir kart olmuyor diye, listenin amacının farklı olduğunu da önceki mesajımda belirttim, ben sizin kart almak isteyen birine referans olarak o listeyi göstermenizin yanlış olduğunu söylüyorum, Video'yu paylaşsanız anlarım.

O tarz kişiler videoyu atsam bile sona sarıp, listeye bakacak. Ben tierden çok inceleme kısmına bakılır diyerek atıyorum. Bir daha paylaşırsam tier baz almayın diye belirtirim.

Hocam şöyle söyleyeyim. Bende 6650XT Nitro+ kart vardı. Kardeşim teki fana kalem sokarak pinini bozdu. İkinci el fan bulamadığım için kartı yaklaşık 1.5 sene öyle kullandım. Sonra AliExpress üzerinden ikinci bir fan aldım. Montajladıktan sonra da yaklaşık 5-6 ay kullandım. Kart 3 seneye yakın bir süreyi devirdi. Hala canavar gibi çalışıyor. İkinci sisteme 9060XT alınca değiştirdim. Performansı yeterli gelseydi hala kullanıyor olurdum. Dayanıklılık anlamında bana göre en iyi modeldir. Bence iade etmeyin kullanın.
Çok teşekkür ederim hocam hepinize, müteşekkirim. Dediğiniz videoyu da gördüm ama izlememiştim, onu bir izleyeyim ona göre ya elimdekini tutayım ya da gigabyte modeline yöneleyim. Kasa ve fan, anakart için de konu açmayı düşünüyorum; bilginiz, ilginiz olan varsa etiketleyebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı