RX 9070 XT sağlıklı mı?

Spyrous

Decapat
Daha fazla  
Stress test yaparken dakika 9-11 arasında monitör mouse ve klavye bağlantısı kesiliyor ve PC kapatıp açmadan geçmiyor. Ekran kartım sıkıntılı mı? Kapanmadan önceki istatistikler 60C, hot spot 85C, 315-285W arası bir şey ve 230-245 FPS AVG alıyor. Benchmark istatistklerimi atıyorum yardımcı olursa diye.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-05 033236.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-05 033236.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire de çok klasik bu sorunlar maalesef hocam. Zamanında bende Sapphire Pulse RX 6700'den bu tarz sıkıntılar yaşamıştım sonra satıp 6000 serisinden daha üst model ASUS karta geçtim ve hâlâ gayet stabil. Mümkünse iade edin, yazılımsal yöntemlerle düzeleceğini pek sanmıyorum.

Önceki ekran kartım Sapphire pulse RX 6800 XT di bu gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım gerçi fur mark testte yapmadım fakat, yapacak bir şey yok iade edecek gibiyim.

Önceki ekran kartım Sapphire pulse RX 6800 XT di bu gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım gerçi fur mark testte yapmadım fakat, yapacak bir şey yok iade edecek gibiyim.
Ben sorunun ekran kartından olduğunu düşünmüyorum ama bilemeyiz yinede. Bence çözünürlüke alakalı bir problem oluyor, Windows uptadelerin güncel olduğundan emin olun. Sorunlu bir ekran kartı olsa oyun oynarken yükte probleme yol açar hata verir vesaire, ısınmayla alakalı bir problemi de yok. Kullandığı güç tüketimi ve hızıyla alakalı bir sorunda yok.

Ben sorunun ekran kartından olduğunu düşünmüyorum ama bilemeyiz yine de. Bence çözünürlüke alakalı bir problem oluyor, Windows Update'lerin güncel olduğundan emin olun. Sorunlu bir ekran kartı olsa oyun oynarken yükte probleme yol açar hata verir vesaire, ısınmayla alakalı bir problemi de yok. Kullandığı güç tüketimi ve hızıyla alakalı bir sorunda yok.

Kanaatimcede böyle bir kanıya vardım ama bu sorunu bilgisayarı yeniden başlatmalaradada rastgele bir şekilde belirdiğini fark ettim. Emsal ekran kartlarıyla elimdeki oyunların FPS değerlerini karşılaştırdım 3 aşağı 5 yukarı aynı oranlar. Ayrıca benchmarktada score aynı. Korkumdan ve anksiyetemden başka foruma yazdım iade et RTX al dediler sürücü sorunları var mı AMD de stabil değilmiş dedikleri üzere.

Kanaatimcede böyle bir kanıya vardım ama bu sorunu bilgisayarı yeniden başlatmalaradada rastgele bir şekilde belirdiğini fark ettim. Emsal ekran kartlarıyla elimdeki oyunların FPS değerlerini karşılaştırdım 3 aşağı 5 yukarı aynı oranlar. Ayrıca benchmarktada score aynı. Korkumdan ve anksiyetemden başka foruma yazdım iade et RTX al dediler sürücü sorunları var mı AMD de stabil değilmiş dedikleri üzere.
Hocam 9070 XT gayet güzel çıkış yapan fiyat performans ürünü. Bir çok incelemesini okudum ve izledim. Böyle bir kart varken aynı fiyat civarında nvidia bakmanıza gerek yok. Nvidia bir kartta herhangi bir sorun çıkarabilir elektronik ürünler biraz şans işi. AMD nin yazılım hataları nvidiaya göre evet daha çok ama bu şuan minimum düzeyde. Kendi kartım da AMD.
Eğer sorun Ekran kartındaysa değişim yaparsınız veya farklı bir modelini alırsınız.

Hocam 9070 XT gayet güzel çıkış yapan fiyat performans ürünü. Birçok incelemesini okudum ve izledim. Böyle bir kart varken aynı fiyat civarında NVIDIA bakmanıza gerek yok. NVIDIA bir kartta herhangi bir sorun çıkarabilir elektronik ürünler biraz şans işi. AMD'nin yazılım hataları NVIDIA'ya göre evet daha çok ama bu şu an minimum düzeyde. Kendi kartım da AMD.
Eğer sorun ekran kartındaysa değişim yaparsınız veya farklı bir modelini alırsınız.

2 gün 3 gün gözleyeceğim ardından mağazaya gidip orada da bir test ettireceğim, terchien ayıpsız haliyle değişim isteyeceğim ha ayıplı değilse emsaliyle değişim talep etmeyi düşünüyorum. Bundan önceki ekran kartımla hiç sorun yaşamadım (en azından hatırladığım kadarıyla yaşadıysam bile çok kolay çözülmüştür)

Başka bir güncelleme yok. Hiçbir çözüm gelmiyor aklıma o kadarki artık bu problemin normal olduğu algısına kapılmaya başladım.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-05_190151611.png
    resim_2025-04-05_190151611.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 38
2 gün 3 gün gözleyeceğim ardından mağazaya gidip orada da bir test ettireceğim, terchien ayıpsız haliyle değişim isteyeceğim ha ayıplı değilse emsaliyle değişim talep etmeyi düşünüyorum. Bundan önceki ekran kartımla hiç sorun yaşamadım (en azından hatırladığım kadarıyla yaşadıysam bile çok kolay çözülmüştür)

Başka bir güncelleme yok. Hiçbir çözüm gelmiyor aklıma o kadarki artık bu problemin normal olduğu algısına kapılmaya başladım.
Son deneme yanılma için aklıma gelenleri söyliyim, kartı soketinden tamamen çıkarıp tekrar takın, iyi oturduğundan emin olun. Kablolarında iyi oturduğundan emin olun, sonrasında testi Furmark yerine OCCT ile yapın
OCCT
Power yeterli seviyede diyoruz ama sorun powerda bile çıkabilir. OCCT ile test yaparken olurda sistem tamamen kapanırsa Powerda sorun olma ihtimali yükselir.

Son deneme yanılma için aklıma gelenleri söyleyeyim, kartı soketinden tamamen çıkarıp tekrar takın, iyi oturduğundan emin olun. Kablolarında iyi oturduğundan emin olun, sonrasında testi FurMark yerine OCCT ile yapın.
OCCT
Power yeterli seviyede diyoruz ama sorun Power'da bile çıkabilir. OCCT ile test yaparken olurda sistem tamamen kapanırsa Power'da sorun olma ihtimali yükselir.

OCCT ile hangi ayarlarda çalıştırmam gerekiyor? Video vb öneri var mıdır?

Son deneme yanılma için aklıma gelenleri söyleyeyim, kartı soketinden tamamen çıkarıp tekrar takın, iyi oturduğundan emin olun. Kablolarında iyi oturduğundan emin olun, sonrasında testi FurMark yerine OCCT ile yapın.
OCCT
Power yeterli seviyede diyoruz ama sorun Power'da bile çıkabilir. OCCT ile test yaparken olurda sistem tamamen kapanırsa Power'da sorun olma ihtimali yükselir.

Az önce Fortnite FPS karsilastirmasi yaptim. Arada 80 FPS fark var Ray Tracing olmadan ekran kartim anca 60 AVG idi, internette 120-160 AVG'lar ile karşilaştirinca bayağı geri kaldi ama sokup takacağım deneyecegim.

OCCT ile hangi ayarlarda çalıştırmam gerekiyor? Video vb öneri var mıdır?

Az önce Fortnite FPS karsilastirmasi yaptim. Arada 80 FPS fark var Ray Tracing olmadan ekran kartim anca 60 AVG idi, internette 120-160 AVG'lar ile karşilaştirinca bayağı geri kaldi ama sokup takacağım deneyecegim.
Programın ana sayfasında 3D simgesini seçin, ekran kartınızı seçin, Error detection işaretli olsun GPU limiti %100 sonra direk başlat diyin.

Programın ana sayfasında 3D simgesini seçin, ekran kartınızı seçin, Error detection işaretli olsun GPU limiti %100 sonra direk başlat deyin.

Eski ekran kartimla RX 9070XT PCI-e slot karşilastirmasi kilit sesi geliyor ama emin değilim

Ş

Programın ana sayfasında 3D simgesini seçin, ekran kartınızı seçin, error detection işaretli olsun GPU limiti %100 sonra direk başlat deyin.

Şu anda testeyim, kaç dakika böyle dursun?

Dosya Ekleri

• 20250405_203710.jpg
    20250405_203710.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 50
  • 20250405_203703.jpg
    20250405_203703.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 40
  • 20250405_203426.jpg
    20250405_203426.jpg
    173,1 KB · Görüntüleme: 40
  • 20250405_203411.jpg
    20250405_203411.jpg