RX 9070 XT sistem LoL'de 37 FPS'e kadar düşüyor

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
RTX 3060 Ti'dan RX 9070 XT'ye yükseltme yaptım ve League of Legends'da beklemediğim kadar kötü performans alıyorum. Sistemim aşağıdaki gibi:
  • AMD Ryzen 5 5600X işlemci,
  • G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16) 3600MHz RAM.
  • PowerColor Red Devil RX 9070 XT,
  • MSI B450 Tomahawk Max anakart.
İşlemcimin bu ekran kartı için yetersiz kaldığını biliyorum ancak 3060 Ti kullanırken hiç böyle bir sorunum olmadı benim, aynı ayarlar, aynı çözünürlükte kullanıyorum oyunu mantıken herhangi bir problem olmaması gerekiyor. Sorunumu açıklayayım, FPS'im 240'dan 100 seviyelerine kadar aniden düşüyor ve bu da anlık takılmalara sebep oluyor, FPS'i 120'ye sabitlesem bile çare olmuyor çünkü bu sefer de 50'lere kadar düşüyor. Az önce denediğimde anlık düşüşle 37FPS'e kadar indiğini gördüm. Kesinlikle normal olmayan bir şey var, borderless olarak açtığımda yine biraz rahatlıyor oyun ancak tam ekran tamamen facia. Her 2 saniyede bir mikro stutter yaşıyorum abartısız.

Çözüme ulaşmada faydası olabilecek birkaç detay:
  • Kartı değiştirdikten sonra sıfır kurulum yaptım,
  • Sistem CSM değil UEFI olarak çalışıyor,
  • Sorun sadece League of Legends'da oluyor, diğer oyunlarda hiçbir sorun yaşamadım,
  • AMD'nin anti-lag özelliği devre dışı,
  • Oyunu yeniden kurmayı veya onarım yapmayı denedim; işe yaramıyor,
  • DirectX shader cache temizlemeyi denedim; işe yaramıyor,
MSI Afterburner kaynak kullanımları ise aşağıdaki gibi görüntüleniyor:

WhatsApp Görsel 2025-03-31 saat 16.55.04_a94f2f03.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım driverlardan dolayı ekran kartı yeni çıktı bende de aynı ekran kartı var asus prime rx9070xt oc modeli mesela bende çoğu oyunda ultra ve düşük ayarlarda aynı fps i alıyorum yavaş yavaş oturur umarım

Hocam ilk olarak temiz bir format atıp Windows 11 kurun daha sonra driverları güzelce bir sıfırdan güncel olarak tekrar kurun güç planını kontrol edin yüksek ya da nihahi olarak ayarlayın tabii sıcaklık değerleri de önemli BIOS'u güncelleyin BIOS üzerinden RAM frekans ayarlarını ayarlayın bunlara rağmen halen sıkıntı yaşıyorsan işlemciyi ve anakartı değiştirmen gerek ekran kartına göre diğer bileşenler milattan önce kalıyor 100%90'lık bir kayıp mevcut bu sadece bu oyunda olmaz haberiniz olsun.

İşlemciyle veya anakartla ilgisi yok, 3060 Ti kullanırken böyle bir sorun yaşamıyordum. 9070XT aldıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Bir önceki yorumumda da yazdığım gibi 9800X3D işlemci kullanıyorum artık sorun hala var. Dünyanın en iyi oyun işlemcilerinden biri 9800X3D daha ne almam gerekiyor.

Hacı sorunu çözebildinmi bende de RX 9070 XT ve Ryzen 5 7600X var sıcaklık ve FPS sorunu yaşıyorum LoL Valorant ve CS'de oluyor bu sorunlar çözebildinmi yardımcı olma şansın var mı çok yoruldum uğraşmaktan.
İşlemciyle veya anakartla ilgisi yok, 3060 Ti kullanırken böyle bir sorun yaşamıyordum. 9070XT aldıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Bir önceki yorumumda da yazdığım gibi 9800X3D işlemci kullanıyorum artık sorun hala var. Dünyanın en iyi oyun işlemcilerinden biri 9800X3D daha ne almam gerekiyor.

Hacı sorunu çözebildinmi bende de RX 9070 XT ve Ryzen 5 7600X var sıcaklık ve FPS sorunu yaşıyorum LoL Valorant ve CS'de oluyor bu sorunlar çözebildinmi yardımcı olma şansın var mı çok yoruldum uğraşmaktan.
Sorunla ilgili çok ilginç deneyimlerim oldu, LoL 1000 Hz üstü çalışan farelerde bu sorunu yapıyormuş anlaşılan ve denediğimde sorunumu gerçekten çözmüştü. Kullandığım fareyi 4000 Hzden 1000'e çektim sorunumu bir süre çözdü.

Ancak sorun sonra tekrar baş göstermeye başladı, en son sistemimdeki HDD ve SSDyi tamamen söküp 1TB+4TB olmak üzere 2 farklı yeni SSD taktım ve o günden beridir de LoLde hiçbir problem yaşamadım. Yeni SSDleri almadan önce de oyunum SSDde kuruluydu ancak nedense SSD ve HDD değişiminden sonra sorun kökten çözüldü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı