RX 9070 XT sistem önerisi

İncehesap da satılan corax sistemin ssd sini exceria pro yaparak alabilirsiniz fiyatına oranla hem kompanent kalitesi hemde genel sistem kalitesi iyi düzeyde.
Tercih edebilirsiniz.

Bu arada eklemeden geçmeyeyim böyle bir sistem toplamak isteseniz exceria pro ile birlikte fiyat 57-58k civarında çıkar.

İncehesap'taki sistem alınmaz. Ne olduğu belirsiz PSU, giriş seviye ekran kartı, soğutucuyu zaten yok sayıyorum. Belki RAM'den kendini kurtarabilir ama saydığım eksileri kapacak bir artı değil. Tebilon'daki düşünülebilir.
İçindeki psu BitFenix BPA Bronze 750W 80+ Bronze ve gayet de mid tier bir psu, rampage veya gamepower psular ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir psu.

Giriş seviye dediğiniz kart Sapphire ailesi içindeki giriş seviye bir kart yoksa asla kötü bir kart değil pulse modelleri, kart tierlistlerin den de bunu görebilirsiniz. Gayet serin çalışan performanslı bir model.

Soğutucuyu saymıyorum demişsiniz nedenini anlayamadım rampage olduğu için mi?

He eğer öyle düşünüyorsanız diye diyorum hava soğutucuların hangi marka model olduğundan çok kaç bakır borulu veya kaç santim olduğu veya daha da detaylı şekilde açıklamam gerekirse bakır boku yakınlığı, iletimi, kalınlığı ve kaplaması gibi etkenler daha da önem arz ediyor.

Uzun lafın kısası soğutucu gayet de 65W bir işlemciyi kaldırabilecek ve 60 derecelerde tutabilecek 12cm 4 bakır borulu ortalama bir hava soğutucu.

Herhangi birşey hakkında yorum yapmadan önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum, şahet mesela ramlerden dolayı eleştirseydiniz hak verirdim ama onu bile bilmediğiniz için "Belki RAM'den kendini kurtarabilir" gibi bir cümle kuruyorsunuz :D

İçindeki psu BitFenix BPA Bronze 750W 80+ Bronze ve gayet de mid tier bir psu, rampage veya gamepower psular ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir psu.
İyi ne demek bana açıklar mısınız?
Giriş seviye dediğiniz kart Sapphire ailesi içindeki giriş seviye bir kart yoksa asla kötü bir kart değil pulse modelleri, kart tierlistlerin den de bunu görebilirsiniz. Gayet serin çalışan performanslı bir model.
Bütün markalar dahil olmak üzere en düşük seviye ekran kartlarından biridir Pulse. Boşuna savunmayın.
He eğer öyle düşünüyorsanız diye diyorum hava soğutucuların hangi marka model olduğundan çok kaç bakır borulu veya kaç santim olduğu veya daha da detaylı şekilde açıklamam gerekirse bakır boku yakınlığı, iletimi, kalınlığı ve kaplaması gibi etkenler daha da önem arz ediyor.
Soğutucunun testini bekliyorum sizden.

Bütün markalar dahil olmak üzere en düşük seviye ekran kartlarından biridir Pulse. Boşuna savunmayın.

İyi demek, kullanılmayacak kadar kötü veya bomba değil demek. Çok mu iyi hayır ancak ortalama bir model. Hiç yoksa sistemin f/p oranına göre idarelik olarak kullanılabilir. Bakın altını çiziyorum hiç kullanmak istemiyorsanız. Yoksa bana kalırsa yıllarca kullanırım psu yu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7:13 e gelin 2 fanlı 9070 bile 52 derecede tam yükte 50. dakika da serin

Veya direkt 9070 xt pulse dan örnek verelim tam yükte 49.9-50.4 seyrinde ilerliyor, sizce bu değerler giriş seviye mi?

Kart sapphire ailesinde giriş seviye olabilir ancak asla giriş seviye kartlar ile kıyaslanamaz kompanent kalitesi olsun soğutma performansı olsun gayet başarılı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucunun testini bekliyorum demeniz bile bu konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuza bir örnek, üstte yazdığım yazıyı okumamışsınız bile. Eğer ki soğutucunun performans testini merak ediyorsanız youtube a "4 bakır borulu 12cm hava soğutma testi" yazabilirsiniz. Onu yazabilir misiniz, ona emin değilim işte.

Dediğim gibi, fikriniz ve bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın. Forumu kirletmekten fazlası değilsiniz.

Şahet dediğiniz gibi ekran kartı giriş seviye olsun psu kötü olsun gene sistemin alınmaması için bir neden değil 5-6 bin tl lik bir fiyat avantajından bahsediyoruz.

Ki yaptığınız yorumları da hatırlatmak isterim size :D

1749647850540.png

Karşınızdaki kişinin yaşını ve mesleğini bilmeden saygısızca konuşmanıza rağmen ve üslubunuzu hiç beğenmesem de cevap vereceğim. Sizin mantığınızla düşünsek her 6 ısı borulu hava soğutucu eşit derecede soğutmalıydı. Hava soğutucunun kalitesini sadece ısı borularının sayısına göre belirleyemezsiniz.

Ekran kartlarının tek parametresi kaç derecelerde çalıştıkları değil kaç Watt'ta ve kaç MHz frekanslarda düşük sıcaklıkları yakaladıkları ile ilgilidir. Dümdüz Nitro 50 derece Pulse 50 derece ise Pulse=Nitro diyemeyiz.

PSU hakkındaki sorumu hala yanıtlamadınız. Bir PSU'yu iyi ya da kötü kılan nedir? Bitfenix neden iyi dediniz? Bunu size anlatmadan sizden duymak istiyorum.
Dediğim gibi, fikriniz ve bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın. Forumu kirletmekten fazlası değilsiniz.
Bu artık terbiyesizliğe kayıyor. Haddinizi bilin.

Veya başka bir test daha bırakayım buraya, belki anlarsınız birşeyler. Karşılaştırılan kartlar asus tuf, asrock taichi kartlar bu arada. Yani en top modeller karşısında render testinde sıcaklığı böyle. Gene birşey anlayacağınızı ummuyorum ama.

1749647979946.png

Şahet dediğiniz gibi ekran kartı giriş seviye olsun psu kötü olsun gene sistemin alınmaması için bir neden değil 5-6 bin tl lik bir fiyat avantajından bahsediyoruz.
PSU kötü olsun gene... cümlenizden forumdaki binlerce PSU kaynaklı sorunların kaynağını tespit etmek güç değil.

Veya başka bir test daha bırakayım buraya, belki anlarsınız birşeyler. Karşılaştırılan kartlar asus tuf, asrock taichi kartlar bu arada. Yani en top modeller karşısında render testinde sıcaklığı böyle. Gene birşey anlayacağınızı ummuyorum ama.

Eki Görüntüle 2509798
Kaç Watt'ta çalışıyor bir bak bakalım. Kimlere ne anlatıyoruz. Önce bir terbiyeli ol sen.

İncehesap'taki sistem alınmaz. Ne olduğu belirsiz PSU
O sistemin içinde Bitfenix BPAB model PSU bulunuyor. Sizin attığınız sistemde CX750 PSU bulunuyor. Kalite olarak neredeyse hiçbir farkları yok, ikisi de giriş seviye modeller.

Ayrıca attığınız sistem hem fiyat olarak daha avantajsızken hem de RAM'leri CL46 gibi korkunç bir değerde.
Kısacası Incehesap'taki sistem çok daha mantıklı ve F/P.

O sistemin içinde Bitfenix BPAB model PSU bulunuyor. Sizin attığınız sistemde CX750 PSU bulunuyor. Kalite olarak neredeyse hiçbir farkları yok, ikisi de giriş seviye modeller.

Ayrıca attığınız sistem hem fiyat olarak daha avantajsızken hem de RAM'leri CL46 gibi korkunç bir değerde.
Kısacası Incehesap'taki sistem çok daha mantıklı ve F/P.
Bitfenix'in testlerini görmek isterim. Her markanın giriş seviyesi birbirine eşit değil.

RAM konusunda 6 ns gecikme farkı mevcut. RAM konusunda haklsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı