RX 9070 XT ve Ryzen 7 7800x3D sistem tavsiyesi

Sinan BALCI

Kilopat
Daha fazla  
İlk masaüstü bilgisayarımı almak için araştırmalara başladım. 5070 Ti ile 9070 XT arasındaki fiyat farkından dolayı AMD tarafına daha yakınım. Kurduğum sistem;
Kasa: MSI MAG Pano M100R PZ Bilgisayar Kasası
Anakart: MSI B650M Project Zero AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran kartı: Sapphire Pulse Radeon RX 9070 XT Ekran Kartı
RAM: 2 adet (32 GB) Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MT
PSU?
İşlemci soğutucu?
İşlemci ve ekran kartı konusunda çok fazla tavsiye olduğundan dolayı buna karar kıldım. Geri kalan parçalar konusunda pek bilgi sahibi değilim. Soğutucu ve PSU lazım ayrıca anakart konusunda daha mantıklı seçenekler varsa tavsiyenize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Belirlediğim bütçe 80.000 liraydı. Üzeri ek masrafa girecek öyle söyleyeyim. Anakartı yükseltmemin bana katkısı olacak mı?
Açıkçası MSI MAG pano kasa çok hoşuma gittiği için kendim toplamayı düşünüyorum. Seçtiğim ram iyi midir marka hakkında pek bir bilgim yok?

O zaman hiçbir şey değiştirmeye gerek yok hocam RAM'de iyidir. PSU alttakide olabilir.

Öncelikle teşekkür ederim. Maaliyet düşürme sebebiyle İncehesap'tan gönderdiğiniz sisteme baktım. Buradaki kasalar galiba dahili PSU ile beraber geliyor. Kaliteden yana güvenebileceğim beyaz bir kasa ve beyaz sıvı soğutma olarak ne ile özelleştirmeliyim?
Ayrıca Wi-Fi olan bir anakartla değiştireceğim. Colorful Battle-AX B650M-Plus mı yoksa ASRock B650M Pro RS mi tercih etmeliyim?

Öncelikle teşekkür ederim. Maaliyet düşürme sebebiyle İncehesap'tan gönderdiğiniz sisteme baktım. Buradaki kasalar galiba dahili PSU ile beraber geliyor. Kaliteden yana güvenebileceğim beyaz bir kasa ve beyaz sıvı soğutma olarak ne ile özelleştirmeliyim?
Ayrıca Wi-Fi olan bir anakartla değiştireceğim. Colorful Battle-AX B650M-Plus mı yoksa ASRock B650M Pro RS mi tercih etmeliyim?

Yine hazırmı alacaksınız yoksa tek tek mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı