RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti

Woldierr

Decapat
Yer
Rusya, Ufa.
Daha fazla  
Merhaba, iyi Sosyaller. Öncelikle başlıkta gördüğünüz üzere bu iki kart arasında kaldım. Ben genel olarak oyun oynuyorum hiçbir türlü render vesaire bir işlem yaptığım söylenemez 5070 Ti'nin biraz fiyatı bana şişirme gibi geliyor ama AMD Kartlardan'da korkuyorum en son RX 6500 XT kullanmıştım 3-4'ten fazla WattMan yedim, birçok kez driver sildi en sonunda kart yandı zaten o günden beri AMD kartlara karşı bakış açım biraz farkl. I 4-2K çözünürlükte oyunlar oynamak istiyorum. Önceliğim muhtemelen 4K olacak. Sizce 9070 XT alınabilecek bir kart mı? Yoksa işimi garantiye alıp 5070 Ti mi almalıyım? Aklımda Ryzen 7 7800x3D ve 5070 Ti var ya da RX 9070 XT.

Merhaba, iyi sosyaller. Öncelikle başlıkta gördüğünüz üzere bu iki kart arasında kaldım. Ben genel olarak oyun oynuyorum hiçbir türlü render vesaire bir işlem yaptığım söylenemez 5070 Ti'nin biraz fiyatı bana şişirme gibi geliyor ama AMD Kartlardan'da korkuyorum en son RX 6500 XT kullanmıştım 3-4'ten fazla WattMan yedim, birçok kez driver sildi en sonunda kart yandı zaten o günden beri AMD kartlara karşı bakış açım biraz farkl. I 4-2K çözünürlükte oyunlar oynamak istiyorum. Önceliğim muhtemelen 4K olacak. Sizce 9070 XT alınabilecek bir kart mı? Yoksa işimi garantiye alıp 5070 Ti mi almalıyım? Aklımda Ryzen 7 7800x3D ve 5070 Ti var ya da RX 9070 XT.

Fiyat farkından dolay RX 9070 XT hala problemleri var özellikle 16 pin güç bağlantısına sahip kartlarda yanma problemleri oluşuyor gündemde aktif olarak kullandığım bir kart arada sırada siyah ekran alıyorum restart atmak zorunda kalıyorum onun dışında bir problem yaşamadım yine de fiyat farkından dolayı RX 9070 XT seçilebilir.

Fiyat farkından dolay RX 9070 XT hala problemleri var özellikle 16 pin güç bağlantısına sahip kartlarda yanma problemleri oluşuyor gündemde aktif olarak kullandığım bir kart arada sırada siyah ekran alıyorum restart atmak zorunda kalıyorum onun dışında bir problem yaşamadım yine de fiyat farkından dolayı RX 9070 XT seçilebilir.
eğer siyah ekran vesaire varsa Wattman'da ilerde gerçekleşebilir bendede başta siyah ekran vesaire oluyordu ama direk bilgisayar çöküyordu siyah ekrandan kastım

9070 XT öneririm. Şu ana kadar 2 kere yanma vakası oldu fakat bunlardan birisi kullanıcı hatası, diğeride çok spesifik bir olay. WattMan hatası da tamamen giderildi. Siyah ekran sorunu 5070 tarafında da var. Özellikle bazı durumlarda siyah ekranda kalıyorum.

Son düzenleme:
9070 XT öneririm. Şu ana kadar 2 kere yanma vakası oldu fakat bunalrdan birisi kullanıcı hatası diğeride çok spesifik bir olay. WattMan hatasıda tamamen giderildi. Siyah ekran sorunu 5070 tarafında da var. Özellikle bazı durumlarda siyah ekranda kalıyorum.
yanma vakası tam olarak nasıl gerçekleşiyor? Kaynak mevcut mu acaba

Eğer siyah ekran vesaire varsa WattMan'da ileride gerçekleşebilir bende de başta siyah ekran vesaire oluyordu ama direk bilgisayar çöküyordu siyah ekrandan kastım.

Çökmekten kastınızı anlamadım da siyah ekran aldığımda restart atıyorum çünkü ekran gelmiyor eski RX 6400 kartımda da WattMan hatası yaşıyordum ama alışıyor bir zaman sonra insan tabii RX 9070 XT WattMan hatası için downgrade mevcut onun sayesinde sorun çözülebilir.

Yanma vakası tam olarak nasıl gerçekleşiyor? Kaynak mevcut mu acaba?

NVIDIA'nın çıkarttığı 12VHPWR kablosu çıkışı ile 2 farklı model kartın pin girişlerinde yanıkar oluştu zaten 2 tane 12 pin girişli model mevcut ASRock ve Nitro+

@Woldierr, 1. vaka AsRock tarafında oldu ve bu vaka kullanıcının vasat altı PSU kullanmasından kaynaklı yaşandı. Kullanıcı kabloyu yanlış takmıştı sanırım.

2. vaka ise Nitro+ tarafında kablonun yanmasıyla gerçekleşti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunların hepsi spesifik bir sorun. Kartın kronik sorunu vs. değil.

DLSS 3, driver sorunsuzluğu, NVIDIA yazılımları NVENC, CUDA, vs. Sizin için önemliyse, RTX 5070 Ti.
Ama ben oyunumu oynarım, maksimum
FPS ve fiyat/performans isterim diyorsanız RX 9070 XT.

@Mephistopheles, AMD tarafında FSR 4 var, diver sorunsuzluğu demek artık geçerli değil. NVIDIA tarafında da bol bol driver sorunları mevcut. Son zamanlarda AMD'yi sorun yaşamada geçti hatta. Globalde tonla şikayeti mevcut. Render tarafında tercih edilebilir ama oyun oynanacaksa 9070 XT mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı