RX Vega 10 GPU VRAM MHz yükseltme

Hocam sizin RAM'ler farklı olduğu için düşük olanın frekansında çalışıyor. APU işlemci de bu belleklerden kullanıyor. DDR (double data Rate) olduğu için değer ikiyle çarpılır. Yani ekran kartı için VRAM 2400 MHz olur. Bu değer artmaz. Laptop BIOS'ları kısıtlıdır. Bence BIOS ayarları ile uğraşmayın. Hocam bir ekleme daha yapayım. Harici GPU bellek hızı hesaplarken GDDR5 ise değer 4 ile GDDR6 ise 8 ile çarpılır. Sizin için değerler normal.

Hocam trilyon yıl önce BIOS kısıtlıdır demiştiniz teknik destek ya da internetle komutlarla kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.
 
@wopiptactiacl biliyorsanız rehber de yapabilirsiniz. Bizler de öğrenmiş oluruz. Güzel referans olur. Özellikle de Ryzen APU giriş seviyesi laptoplar için yapın derim.
 
@wopiptactiacl, herkesin bilmediği çok şey var. Fakat siz ise özellikle komutlarla falan kaldırılır dememişsiniz. Giriş seviyesini geçtim, çoğu Gaming Laptolarda bile RAM OC desteği yok. Bazı firmalar BIOS güncellemesi ile getirdi. Bir de zaten çoğu laptop RAM'i de OC desteklemiyor. Hatta giriş seviyesi laptoplarda lehimli RAM bile var. BIOS menüleri de gerçekten kısıtlı. Bir şekilde BIOS desteği gelse bile buna göre RAM de gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı