RX Vega 11, GTX 1050 Mobil'e yakın performans veriyor

CheyLoaN

Megapat
Makaleler
4
Daha fazla  
Yaptığım basit Overclock ile (1725MHz) R5 3400G APU'mun GTX 1050'ye yakın performans verdiğini gözlemledim. Paylaşmak istedim.

Şimdilik test ettiğim iki oyun (Özel Grafik Ayarında):
PUBG Lite 4K 35 PFS - 2K 60FPS
Rainbow Six Siege 4K 35 FPS - 2K 60 FPS

Not: 2K ve 4K test yapmamın sebebi 4K Monitör kullandığımdan dolayıdır. 1080P düşük kalıyor.

Bench Testi:
Üstteki benim değer. Userbenckmark'a göre en iyi benchlerden birine sahibim.
Alttaki GTX 1050, Türkiye'den 23 saat önce yapılmış. 1050'nin ortalama performansı.

tempsnip.png

tempsnip2.png

Bu sene tamamen AMD tabanlı sisteme geçtim. 5 yıl Intel-Nvidia tabanlı sistem kullanmıştım. Parayı veren her alanda düdüğü çalıyor bu kural hep böyledir. Lakin AMD, fiyat/performans alanında gerçekten çok güzel bir konumda yer alıyor.

Yaptığım basit Overclock ile (1725MHz) R5 3400G APU'mun GTX 1050'ye yakın performans verdiğini gözlemledim. Paylaşmak istedim.

Şimdilik test ettiğim iki oyun (Özel Grafik Ayarında):
PUBG Lite 4K 35 PFS - 2K 60FPS
Rainbow Six Siege 4K 35 FPS - 2K 60 FPS

Not: 2K ve 4K test yapmamın sebebi 4K Monitör kullandığımdan dolayıdır. 1080P düşük kalıyor.

Bench Testi:
Üstteki benim değer. Userbenckmark'a göre en iyi benchlerden birine sahibim.
Alttaki GTX 1050, Türkiye'den 23 saat önce yapılmış. 1050'nin ortalama performansı.

Eki Görüntüle 470790
Eki Görüntüle 470791

Tebrikler. Intel AMD'nin İGPU'ları ile yarşmaya kalksa kendi piyasadaki harici GPU'larının üstüne çıkması gerekecek.

Bu adam bu sistemle niye GPU kullanmıyor derken imzanızı gördüm. Hoş bir kasa yapmışsınız. Benzerini babam için topluyorum.

Soğutucu olarak ne kullandınız? Voltajınız neydi?
Anakartım iGPU için voltaj vermeme izin vermiyor. CPU'nun voltajı 1.35v, soğutucu stock. PSU ise 130W. Oyundaki sıcaklık Max 78 (%100GPU, %70 CPU, Rainbow'da)

Tebrikler. Intel AMD'nin İGPU'ları ile yarşmaya kalksa kendi piyasadaki harici GPU'larının üstüne çıkması gerekecek.

Bu adam bu sistemle niye GPU kullanmıyor derken imzanızı gördüm. Hoş bir kasa yapmışsınız. Benzerini babam için topluyorum.

Bu kasa için seçeneklerim çok azdi. 4400G çıktığında ilk işim upgrade yapmak olacak. Ama değdi. Şu an kasam, monitörüme asılı.
Screenshot_2019-12-09-13-11-08-893_com.miui.gallery.jpg

Anakartım iGPU için voltaj vermeme izin vermiyor. CPU'nun voltajı 1.35v, soğutucu stock. PSU ise 130W. Oyundaki sıcaklık Max 78 (%100GPU, %70 CPU, Rainbow'da)

Bu kasa için seçeneklerim çok azdi. 4400G çıktığında ilk işim upgrade yapmak olacak. Ama değdi. Şu an kasam, monitörüme asılı.
Eki Görüntüle 470822

Güzel. 4400G'nin İGPU'su Navi olacakmış. İlginç bir işlemci olacak gibi.

Güzel. 4400G'nin İGPU'su Navi olacakmış. İlginç bir işlemci olacak gibi.
Yeni APU'larda Vega 15 koyulabilir demiş meşur donanım meraklısı Komachi_Ensaka. Vega 8 ile Vega 11 arasındaki performans farkı ile tahmin edecek olursak GTX 1050Ti ile GTX1650 arasında bir performans olacağa benziyor. Navi de koysalar yine bu arada olur diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı