RX vs RTX

Mr.Anyone

Hectopat
Daha fazla  
Soru basit AMD RX mi NVIDIA RTX mi? Hangisi daha iyi? Şimdi çoğu kişi AMD fiyat performans olarak daha iyi diyecek ama kafamı karıştıran bana şunun denmesi. "Evet fiyat performans olarak AMD ve 10-15 FPS daha fazla ama sorunları da daha fazla NVIDIA alırım 10 FPS az oynarım ama kafam rahat olur çünkü NVIDIA tarafında AMD kadar sorun yok." Şimdi tüm artısı ve eksisi ile bana hangi markanın hangi modellerini önerirsiniz?
Yanlış anlaşılmasın bende AMD RX serisi düşünüyorum özellikle 7600 veya 7600 XT 12 GB bu ikisini ama eğer alır ve birçok sorunla karşılaşırsam büyük ihtimalle altından kalkamam o yüzden bu seride yani 7000 serisinde çok sıkıntı var mı? Özellikle bunu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela AMD'nin ne gibi sorunları var? AMD kullanıp da çok memnun olan kişiler var. Benim ekran kartım ve işlemcim AMD, hiçbir sorun yaşamadım. AMD, RX 6000 ve sonrasında kendisini çok geliştirdi. Hata payını çok aza indirdi.

Mesela AMD'nin ne gibi sorunları var? AMD kullanıp da çok memnun olan kişiler var. Benim ekran kartım ve işlemcim AMD, hiçbir sorun yaşamadım. AMD, RX 6000 ve sonrasında kendisini çok geliştirdi. Hata payını çok aza indirdi.

AMD kart tamamen şans işi. Sadece driver sorunları değil oyunlarda görsel sorunlar da olabiliyor. En son 6700 kullanıyordum hiç WattMan veya çökme sorunu yaşamadım ancak oyunlarda flickering gibi sorunlar vardı çok göze batıyordu. Şu konudaki gibi GTA 5'te Texture flickering, shimmering, anti aliasing çalışmaması

Kendime bir yorum yapayım. Nvidianın geliştirdiği teknolojler çok iyi, ben f/p olduğu için ve vramden kısmadığı için amd alıyorum fakat bütçem daha fazla olsa nvidia tercih ederdim. Nvidia'nın ürettiği herhangi bir kartın rakibi, AMD tarafında çok daha ucuz. Fakat AMD tarafında driver güncellemesi felan gelince oyunlarda FPS'ler düşebiliyormuş diye duydum bundan pek emin değilim fakat forumda driveri güncelleyince fpsleri düşen çok kişi var. AMD kartlardada stabilitede sorun var kısacası.

Kendime bir yorum yapayım. Nvidianın geliştirdiği teknolojler çok iyi, ben f/p olduğu için ve vramden kısmadığı için amd alıyorum fakat bütçem daha fazla olsa nvidia tercih ederdim. Nvidia'nın ürettiği herhangi bir kartın rakibi, AMD tarafında çok daha ucuz. Fakat AMD tarafında driver güncellemesi felan gelince oyunlarda FPS'ler düşebiliyormuş diye duydum bundan pek emin değilim fakat forumda driveri güncelleyince fpsleri düşen çok kişi var. AMD kartlardada stabilitede sorun var kısacası.
Ben öyle yaptım. Bütçem sınırlıydı 3 yıl önce RX 580 aldım. Şimdi param var 3060 Ti OC aldım.

Her şey saf güç değildir cebimden 1-2 daha fazla çıkarıp NVIDIA alırım.

Bütçen azdır AMD al he diyorsan benim bütçem var NVIDIA'dan şaşma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı