RX vs RTX

@cenkkk teknoloji tamamıyla şans işi. RTX kartlarda da sorun yaşayan görebilirsiniz. Forumda birçok konusu mevcut.

İşlemci olarak Intel'i sevmem ama Intel bizi NVIDIA'nın saçma fiyatlarından, AMD'nin bozuk driverlarından kurtaracak gibi duruyor.

DLSS'den DLDSR'den vb uygulamalarından vs vazgeçebilsem Arc 770 almayı çok isterim.

Alıp güzelinden beyaza boyadıktan sonra çok tatlı bir beyaz setup toplamak cidden isterim ama kopamıyorsun bir kere tadına bakınca :D

Sonuçta eskidi kart oyunların grafikleri gelişti ne bekliyorsunuz?

Aynı oyunlardaki performansı düştü bir bilgisayar dahisi sensin hocam.

7900XTX driver güncellemesiyle 4090'a rakip oluyor?

Hadi F/P diye AMD dedikde 4090 almak varken 7909XTX çöpü ne ya.

Bu iş tartışmaya gidiyor. Konu sahibine bilgi verelim arkadaşlar. Gereksiz mesaj kirliliği oluşmasın.

Konu içerisinde aslında RT DLSS teknolojisi çok ileri seviye AMD de RT deneyimi leş.

İşlemcinizde AMD ise ve B550 veya üstü bir chipsetiniz varsa %20'ye kadar bir performans artışı sağlıyor AMD sam özelliği ile. AMD de NVIDIA'daki kadar VRAM kıtlığıda yok aynı şekilde. Driver konusu RX6000 ve RX7000 kartlarda artık neredeyse hiç yok. Teknoloji biraz da şans işi aslında. NVIDIA da driver sorunları olmuyor mu hiç.

Şans işi kesinlikle ama NVIDIA'da olışan sorunlar %99'u kullanıcı hatası sen kaç kere NVIDIA kartında sorun yaşadığı için PSU değiştireni gördün açıkçası ben hiç görmedim ama AMD de wattmam alırsan PSU değişmen gerekiyor bazn bu da çözüm olmuyor başka parça değişiyor NVIDIA kart parasına geliyor.

Hadi F/P diye AMD dedikde 4090 almak varken 7909XTX çöpü ne ya.

Konu içerisinde aslında RT DLSS teknolojisi çok ileri seviye AMD de RT deneyimi leş.

Şans işi kesinlikle ama NVIDIA'da olışan sorunlar %99'u kullanıcı hatası sen kaç kere NVIDIA kartında sorun yaşadığı için PSU değiştireni gördün açıkçası ben hiç görmedim ama AMD de wattmam alırsan PSU değişmen gerekiyor bazn bu da çözüm olmuyor başka parça değişiyor NVIDIA kart parasına geliyor.
Arkadaşın görüşleri taraflı olduğu için söylediklerini referans almayınız. Çok ezbere konuşuyorsunuz. Hater söylemleri yakışmıyor.

Hadi F/P diye AMD dedikde 4090 almak varken 7900XTX çöpü ne ya.

Arasında hayvan gibi fiyat farklı var ki 7900XT ve 7900XTX gayet güzel tercih edilebilir kartlar.

7900XTX 30000-33000₺ ile fiyatlandırıyor buna rakip olarak 4080 çıkıyor karşımıza da o da 32000 küsur civarı.

1-2 fazla verir NVIDIA alırım mantığı burada devreye gidiyor 30 vermişken 2 daha verip 4080 alırım NVIDIA'nın teknolojilerinden yararlanırım.

AMD'de teknoloji eksikliği olması çöp olduğunu göstermez. 7900XT örnek olarak 26-27k için günümüzde tercih edilebilirliği tepelerde olan bir model.

4090 günümüzde en baba son kullanıcı ekran kartı 48-50K'den başlıyor fiyatları karşılaştırılamaz diğerleri ile.

Arasında hayvan gibi fiyat farklı var ki 7900XT ve 7900XTX gayet güzel tercih edilebilir kartlar.

7900XTX 30000-33000₺ ile fiyatlandırıyor buna rakip olarak 4080 çıkıyor karşımıza da o da 32000 küsur civarı.

1-2 fazla verir NVIDIA alırım mantığı burada devreye gidiyor 30 vermişken 2 daha verip 4080 alırım NVIDIA'nın teknolojilerinden yararlanırım.

AMD'de teknoloji eksikliği olması çöp olduğunu göstermez. 7900XT örnek olarak 26-27k için günümüzde tercih edilebilirliği tepelerde olan bir model.

4090 günümüzde en baba son kullanıcı ekran kartı 48-50K'den başlıyor fiyatları karşılaştırılamaz diğerleri ile.

Arkadaş 4090 ile neredeyse aynı güçte demiş bende ikisini alabilecekse 4090 daha iyidir dedim bana kalırsa 4070 Ti gve üstü modellere bütçe yeterse NVIDIA yetmezse 4070 ve altı F/P değil alınmaz ama 4070 Ti ve üstü için AMD bakmak pek mantıklı gelmiyor.

Arkadaşın görüşleri taraflı olduğu için söylediklerini referans almayınız. Çok ezbere konuşuyorsunuz. Hater söylemleri yakışmıyor.

Ben AMD haterıysam sen nesin?

Klasik fanboyun her fikrini çürütüyorum Full HD izle.

7900XTX 4080 Ti dengi bir kart olarak piyasaya çıktı, 4090 ile yarışacağı söylenmedi hiçbir zaman.
Fiyat olarak 4080'den daha ucuz, 4090'dan ise 20000TL'den fazla fark ile daha ucuz ve render işleri haricinde oyun performansı (özellikle 4K) 4080'e göre daha iyi ve hatta 4080Ti çıkacağı zaman ona kıyaslada daha iyi olacaktır.

Günümüzde Portal, Control ve Cyberpunk 2077 haricinde Ray Tracing ile gerçekten aşırı görüntü kalitesi fark eden bir oyun yok. Ray Tracing günümüzde hala geliştirme aşamasında olan bir teknoloji.

AMD RX 6000 ve RX 7000 kartlar ile WattMan uyarısını çözdü. AMD WattMan bir hata değil uyarıdır. NVIDIA sistemlerde aynı uyumsuzluklar düşük FPS sorununa, performans düşüşüne ve hatta yeterince ısınırsa yanma gibi bir probleme sebep olabilirdi. AMD WattMan ekran kartının hızını ayarlayamaması sonuçlu bir uyarı, bu herhangi bir uyumsuzluktan kaynaklanabilir. Eğer her parçanız %100 uyumlu ise AMD WattMan olma ihtimali yoktur.

AMD RX 6000 ve RX 7000 kartlar ile WattMan uyarısını çözdü. AMD WattMan bir hata değil uyarıdır. NVIDIA sistemlerde aynı uyumsuzluklar düşük FPS sorununa, performans düşüşüne ve hatta yeterince ısınırsa yanma gibi bir probleme sebep olabilirdi. AMD WattMan ekran kartının hızını ayarlayamaması sonuçlu bir uyarı, bu herhangi bir uyumsuzluktan kaynaklanabilir. Eğer her parçanız %100 uyumlu ise AMD WattMan olma ihtimali yoktur.

%100 uyumlu gerçekten çürüttün adam 6600'e 600W FSP Power Supply almış WattMan uyarısı almış PSU'yu değişince düzelmiş buradaki %100 olayı ne kime göre %100 FSP kötümü?

%100 uyumlu gerçekten çürüttün adam 6600'e 600W FSP Power Supply almış WattMan uyarısı almış PSU'yu değişince düzelmiş buradaki %100 olayı ne kime göre %100 FSP kötü mü?

Aldığı PSU gücü stabil vermemesinden dolayı bu sorun olabilir. Markayı değil, ürünü eleştirin her zaman. Bu söylediğiniz Sennheiser'in 500TL'lik kulaklığı ile JBL'in 5000TL'lik kulaklığını kıyaslamak gibi bir şey. JBL piyasadaki en dandik üreticilerden biri, Sennheiser ise en kaliteli üreticilerin başında gelir (bknz. HE 1). Ama adamlar 500TL'ye bu kadar olur diyor en nihayetinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı