RX470 ekran kartı devre dışı kalıyor

alper286

Megapat
Yer
Konya
Daha fazla  
İşlemci: Intel Core i7-6700K 4GHz
Anakart: B150M Pro Gaming

Şu anki ekran kartım RX470.
Video izlerken, oyun oynarken, sistem boştayken ekran kartı kendini kapatıyor, ısısı normalken. Ekran kapanıyor sesler gelmeye devam ediyor. Reset attığımda aygıt yöneticisinde ekran kartı devre dışı oluyor. Etkinleştirip tekrar başlatıyorum ve bir süre sonra yine aynı durum.
Daha önceleri de ara sıra sistem yükte, oyun oynarken kendini kapatıyordu.

DDU ile sildim tekrar yükledim bir şey değişmedi.
Sorun ekran kartında gibi görünüyor. Ekran kartı tavsiyeleriniz neler?
NVIDIA kesinlike bundan sonra. RTX serisi. Ama hangisi?

Bilgisayarı açtığımda ekran fotoğraftaki gibi oldu. Yeniden başlattım açıldı ama ekran kartı devre dışıydı.
Ekran kartını söktüm ve arkasında fotoğraftaki gibi lekeler, izler vardı. Kondansatör sıvısı akmış gibiydi. Lekeyi sildim silindiği kadarı ile ve ekran kartının slotunu ve ucunu silip taktım.
Şimdilik sorun görünmüyor. Test ettim sorun yok şu an için. Herkese teşekkürler.

Hocam markası nedir kartın? Mesela Sapphire'ya da MSI mı?

ASUS marka.

Yine bozuldu. Ekran kartı kapandı

Dosya Ekleri

• 01.jpg
    01.jpg
    294,3 KB · Görüntüleme: 74
  • 02.jpg
    02.jpg
    296,5 KB · Görüntüleme: 72
  • 03.jpg
    03.jpg
    242,2 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Bilgisayarı açtığımda ekran fotoğraftaki gibi oldu. Yeniden başlattım açıldı ama ekran kartı devre dışıydı.
Ekran kartını söktüm ve arkasında fotoğraftaki gibi lekeler, izler vardı. Kondansatör sıvısı akmış gibiydi. Lekeyi sildim silindiği kadarı ile ve ekran kartının slotunu ve ucunu silip taktım.
Şimdilik sorun görünmüyor. Test ettim sorun yok şu an için. Herkese teşekkürler.

ASUS marka.

Yine bozuldu. Ekran kartı kapandı.

Hocam kartınızda sorun var gibi. Eğer yeni aldıysanız değiştirmeye çalışın. Alalı çok olduysa maalesef yenisine ihtiyacınız var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı