RX470 görüntü yok

İsmegerekyok

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16×2gb 3200mhz ddr 4 ram
Ekran kartı
Rx 470 4gb mining
Anakart
Asus b550m-a wifi ii
İşlemci
Ryzen 5 5700X
Şimdi bu Asus rx470 arkadaşı ben ikinci elden ucuza aldım takır takır oyun oynatıyordu. Bir gün bozuldu neden anlayamadım. Tamir görmüş bir kartmış meğerse. Elimde başka ekran kartları var, onlarla denediğimde bilgisayar görüntü veriyor. Önce içini açtım termal macunu etrafa bulaşmış onu sildim bir daha sürdüm taktım bilgisayara yine görüntü vermedi. Fanları dönüyor ısınıyor yani kart çalışıyoda görüntü yok. Bir de kartın güç kablosunu taktığımda beyaz, takmadığımda kırmızı yeşil yanıyor arkasındaki LED'ler. Ayrıca televizyona bağlamak için bir ucu DVI bir ucu HDMI kablo kullanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
RX 470 gibi kartlar zamanında ETH madenciliğinde çok kullanıldı eğer işlem görmüşse muhtemelen VRAM çiplerinden biri yanmış ve değiştirilmiştir. Eğer 2. PCI-E slotun varsa elindeki ekran kartlarından birini daha tak ve RX 470 in problemi tam olarak neymiş o zaman bakalım. Sağlam ekran kartını ilk PCI-E slotuna, RX 470'i diğer slota tak. Görüntüyü sağlam ekran kartından al. Ekrana görüntü verirse Aygıt Yöneticisinden RX470'i bul muhtemelen Kod 43 gibi bir hata veriyordur.

Vallahi hocam maalesef anakartta ikili slot yok ama bende eskiden ryzen 7 5700g vardı grafikli arkadaşa vermiştim ondan rica edip ondan bakıp deneyeceğim. Yinede sağ olun elime ulaşır ulaşmaz deneyeceğim.

Ayrıca yeni kartla çalıştırdıktan sonra böyle bir mesaj geliyor ekrana.

Dosya Ekleri

• IMG_20250618_194635.jpg
    191,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
BIOS'tan CSM aktif edip deneyin.

Hocam uzun bir süre ilgilenemedim maalesef şehir dışında bir işim çıktıda. Her neyse BIOS'tan CSM'yi açtığımda böyle bir ekran geliyor, buradan başka bir şey değiştirmem gerekir mi?

Einstein hocam dediğimi boş verebilirsiniz direkt CSM'yi açtım taktım kartı ekran açıldı çok sağ olun teşekkürler. Bay'a da teşekkür ediyorum Allah razı olsun.

Einstein hocam dediğimi boş verebilirsiniz direkt CSM'yi açtım taktım kartı ekran açıldı çok sağ olun teşekkürler. Bay'a da teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Biraz erken davrandım galiba. Ekran en ufak bir zorlamada donuyor. Steami açarken bile. Sürücüden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama bunu nasıl çözebiliriz.

Dosya Ekleri

• IMG_20250621_092914.jpg
    225,3 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Diğer sorunun için yeni konu açman gerek.

Sürücü kaynaklı bir sorunsa DDU ile sürücüleri kaldırıp AMD'nin sitesinden çalıştığını hatırladığınız eski bir sürücü kurun. Ben RX 580 kullanıyorum son 1 yıldır eski sürücüleri kullanıyorum. Yeni sürücüler bazen problem yaratıyor. En son kurduğum sürücünün birinde OC atamaz hale gelmiştim ve FPS takip özelliği de çalışmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…