Çözüldü RX470 sürekli devam eden siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
2XG.Skill Ripjaws V 8 GB 3600MHz
SSD veya HDD modeli
PNY 500GB CS3030
Ekran kartı
MSI Gaming X RX470
Anakart
Gigabyte A520M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 3700X
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda uzun zamandır sıkıntı yoktu fakat yakın zamanda şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Sabah kaltığımda güç tuşuna bastığımda kasa açıldı fakat ekrana görüntü gelmedi daha sonra PC'yi kapadım tekrar açtım ekrana görüntü geldi. Görüntü geldikten sonra bir sıkıntı olmuyor PC açıkken herhangi bir ekran siyah olma durumu söz konusu değil. Sadece açılırken sıkıntıyı yaşıyorum. Bu sürekli tekrarlandı tekte açılmıyor her seferinde kapatıp ikici defa açmam gerekiyor. Kısacası statik elektrik biriktiğini düşünüyorum. İnternetten araştırdığımda bunun anakart, PSU ve RAM'dan olabileceğini gördüm. Bu bağlamda RAM'leri temizleyip tekrar taktım sorun devam etti anakart BIOS güncelledim, BIOS pilini çıkarıp yeniden taktım yine devam etti açıkçası bir tek PSU kaldı PSU'dan olup olmadığına da karar veremedim belki de anakarttan bu bağlamda değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Kusura bakmayın şunu eklemeyi unutmuşum. Yine PC'yi kapattıktan sonra PSU'nun arkadan düğmesini kapatıyorum açaçağım zaman yine o tuşu açıp Power tuşuna basınca tekte açılıyor.

Bir de şöyle bir ayrıntı mevcut PSU'nun arkadaki düğmeyi yapmadan önce şöyle bir şeyle karşılaştım kısa süreli kapamalarda bir sıkıntı olmuyor 2 saat civarı kapalı kalınca oluyor.

İşlemci: AMD Ryzen 3700X.
SSD: PNY 500GB CS3030(ana SSD),Gigabyte GP-gstFS31240Gntd 240GB.
Anakart: Gigabyte A520M S2H.
RAM: 2XG.Skill Ripjaws V 8 GB 3600MHz.
PSU: Cooler Master Elite V3 600W.
Ekran kartı: MSI Gaming X RX470.
Kasa: Dark Guardian mid Tower.

PSU'yu değiştirirsem aklımda FSP Hydro G PRO 750W var.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu RX470 ilk ekran kartım öyle çok hikayeli oyunlar oynamıyorum CS, LoL gibi oyunlarda yetiyor ama sıkıntı ekran kartından değil bundan eminim. Kabloları tekrardan taktım değişen olmadı. Konuyu güncelledim kusura bakmayın birkaç ayrıntıyı unutmuşum.

Düzenleyerek yazıyorum:
Sorun cözüldü arkadaşlar. Sıkıntı PSU daymış değiştirdim ve teste tabii tuttum düzeldi BIOS pilinden süphelenmiştim fakat onu da belli testler ile eledim geriye PSU kalmıştı ve nihayet sorun çözüldü.
Kanka sistem yeni sanırım. Bu sisteme RX470 takmak ne ve nereden buldun RX470'i bu daha önemli bir soru?😀

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda uzun zamandır sıkıntı yoktu fakat yakın zamanda şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Sabah kaltığımda güç tuşuna bastığımda kasa açıldı fakat ekrana görüntü gelmedi daha sonra PC'yi kapadım tekrar açtım ekrana görüntü geldi. Bu sürekli tekrarlandı tekte açılmıyor her seferinde kapatıp ikici defa açmam gerekiyor. Kısacası statik elektrik biriktiğini düşünüyorum. İnternetten araştırdığımda bunun anakart, PSU ve RAM'dan olabileceğini gördüm. Bu bağlamda RAM'leri temizleyip tekrar taktım sorun devam etti anakart BIOS güncelledim, BIOS pilini çıkarıp yeniden taktım yine devam etti açıkçası bir tek PSU kaldı PSU'dan olup olmadığına da karar veremedim belki de anakarttan bu bağlamda değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

İşlemci: AMD Ryzen 3700X.
SSD: PNY 500GB CS3030(ana SSD),Gigabyte GP-gstFS31240Gntd 240GB.
Anakart: Gigabyte A520M S2H.
RAM: 2XG.Skill Ripjaws V 8 GB 3600MHz.
PSU: Cooler Master Elite V3 600W.
Ekran kartı: MSI Gaming X RX470.
Kasa: Dark Guardian mid Tower.

PSU'yu değiştirirsem aklımda FSP Hydro G PRO 750W var.

Soruna gelince büyük ihtimal ekran kartı veya anakart yanıyor bir yakınımında başına grlmişti her seferinde 2 3 defa aç kapa yapıyorduk sonra ya anakart ya da ekran kartı yanmıştı. Uzun zaman oldu hatırlamıyorum hangisi yanmıştı bir de yakın zamanda kabloları sök tak yaptın mı kasadan hiç yaptıysan HDMI yanlış HDMI soketine takmış ve anakart üzerindeki GPU alıyor olabilirsin ekranı.

Bu RX470 ilk ekran kartım öyle çok hikayeli oyunlar oynamıyorum CS, LoL gibi oyunlarda yetiyor ama sıkıntı ekran kartından değil bundan eminim. Kabloları tekrardan taktım değişen olmadı. Konuyu güncelledim kusura bakmayın birkaç ayrıntıyı unutmuşum.

Düzenleyerek yazıyorum:
Sorun cözüldü arkadaşlar. Sıkıntı PSU daymış değiştirdim ve teste tabii tuttum düzeldi BIOS pilinden süphelenmiştim fakat onu da belli testler ile eledim geriye PSU kalmıştı ve nihayet sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı