RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onun yerine direkt PSU almalıyım sanırım.
Sorun PSU'dan mı değil mi onu tam anlayamadık ki? Hem ekran kartı hem işlemci testine sok. Zaten bu ikisi çekiyor gücü. İkisi de yükte çökmezse Undervolt işe yaramış.

Ben PSU aldım da ne oldu :) Kapanmaya devam etti. Şimdi undervolt ile 2 adet teslimat yaptım. 5 dakika önce bir aptallık edip gücü -%15 azaltmama rağmen frekansları normale çektim ve kart sapıttı. Kapatıp açtım şimdi -%7 yaptım ve oyuna girip deneyeceğim.

Benim HDD'de sorunlu. 2 saniye anlık yükleme donması yapıyor.

Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'den gittikçe nefretim büyümeye başladı. İşe girdiğimde şu kartı çıkartıp duvara vuracağım ya.

-%7'de normal frekansa çektim, oyun çöktü. Tekrar 1100MHz'e çekip tekrar deneyeceğim.

-%15 Güç -900 MHz = Oyun çökmedi
-%7 Güç - Stok 1216 MHz= Oyun çöktü
-%10 - 1000 MHz deneyeceğim şimdi. Her denediğim frekans ve gücü yazacağım, başkaları görüp de denesin.

Bu undervoltun bir zararı olmaz değil mi karta? Hani ata yemi az verip fazla koşarsa at açlıktan ölür ya :) GPU'da öyle ölmez değil mi? :D

Garantiye göndereceğim yarın videolu bir şekilde. çözemedim
İnşallah sorununuz çözülür hocam.
Ama hocam frekansını falan düşürüyoruz mantıken daha düşük fps vermesi lazım.
Hocam ben denedim 3-5 FPS düşük verse yapmazdım. 1580 Stok mhz değeri olan kartı 1490 mhz ye düşürdüm undervolt yapabilmek için ve siyah ekran hatası için. Bu sayede kart öncekine göre çok daha serin çalışıyor ve hata vermiyor.
AMD'den gittikçe nefretim büyümeye başladı. İşe girdiğimde şu kartı çıkartıp duvara vuracağım ya.

-%7'de normal frekansa çektim, oyun çöktü. Tekrar 1100MHz'e çekip tekrar deneyeceğim.

-%15 Güç -900 MHz = Oyun çökmedi
-%7 Güç - Stok 1216 MHz= Oyun çöktü
-%10 - 1000 MHz deneyeceğim şimdi. Her denediğim frekans ve gücü yazacağım, başkaları görüp de denesin.

Bu undervoltun bir zararı olmaz değil mi karta? Hani ata yemi az verip fazla koşarsa at açlıktan ölür ya :) GPU'da öyle ölmez değil mi? :D
Yok hocam undervolt işleminin karta zararı olmaz. Hatta RX 570-580-590 serisi kartlar için undervolt zorunlu gibi birşey :D Birde benim gibi sorunlu model RX 590 ise undervolt uygulamadan kart 88 derece oluyor :D Yalnız şunu söyleyeyim. Sizinle aynı model ekran kartını kullansam bile sizin ayarlarınız bende çökebilir. O yüzden deneme yanılma yolu ile bulmak lazım en stabil ayarları.

İnşallah sorununuz çözülür hocam.

Hocam ben denedim 3-5 FPS düşük verse yapmazdım. 1580 Stok mhz değeri olan kartı 1490 mhz ye düşürdüm undervolt yapabilmek için ve siyah ekran hatası için. Bu sayede kart öncekine göre çok daha serin çalışıyor ve hata vermiyor.

Yok hocam undervolt işleminin karta zararı olmaz. Hatta RX 570-580-590 serisi kartlar için undervolt zorunlu gibi birşey :D Birde benim gibi sorunlu model RX 590 ise undervolt uygulamadan kart 88 derece oluyor :D Yalnız şunu söyleyeyim. Sizinle aynı model ekran kartını kullansam bile sizin ayarlarınız bende çökebilir. O yüzden deneme yanılma yolu ile bulmak lazım en stabil ayarları.

Hocam ben ayar yaptım FurMark testini başlattığım anda önceden kapanıyodu monitör ama şuan 19 dakikadır Furmark testinde ve hiç monitör gitmedi. Mutlu oldum ama içimde şüphe kaldı acaba FPS çok düşer mi diye

Hocam ben ayar yaptım FurMark testini başlattığım anda önceden kapanıyodu monitör ama şuan 19 dakikadır Furmark testinde ve hiç monitör gitmedi. Mutlu oldum ama içimde şüphe kaldı acaba FPS çok düşer mi diye
Ayar yapmadan önce sistem kapandığı için otomatik ayarlarında kaç FPS vereceğini göremiyorsunuz. Hani aklınızda soru işareti kalmasın diye otomatik ayarlarında FPS değerlerini deneyin diyeceğim ama sisteminiz kapanıyor. Sizinle aynı sistemi içeren internette videolara bakın ona göre FPS karşılaştırması yaparsınız. Yani ben kendi deneyimimi size aktardım.
1580 Mhz değerinden 1490 Mhz yapıp, güç limitini -10 yapıp ve undervolt yapınca ben performans düşüklüğü yaşamadım. FPS değerleri de değişmedi bizzat test ettim birçok uygulamada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı