RX480 Alanlar Hata Mı Yaptı?

18 Mart 2017 tarihinde, Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık 1057TL'ye MSI RX480 8G GAMİNG X aldım. Fakat bu RX580'in çıkacak olması benim kafamı çok çeldirdi açıkçası. Acaba hata mı yaptım? Biraz daha beklemeli miydim? RX480 almak çok mu saçma olmuştur?

Eğer sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Hayır. Her ne kadar piyasa da RX 580 , RX 480 in yerini almış gibi görünse de RX 580 daha pahalı ve %10 performans artışı için de 200 küsür lira vermeye kesinlikle değmez. Bu nedenle avantajlı bir konumda değil şuan için RX 580.
Ben bugün ekran kartı alacak olsam 200 küsür lira fark olduğu sürece RX 580 değil yine RX 480 tercih ederdim.

Son düzenleme:
мιcσ RX480 8GB kartı seni üzmez çünkü fiyatı makul ben GTX 1060 aldım performansta birbirlerini geçen kartlar ama ben 1369 verdim maddi yönden kafamı karıştırıyor ama çok memnunum sende sıkıntı yapmamalısın taa ki 580 de 480 den yüzde 7 daha performanslı hissedilmez bir fark.

Bence hata yapmışsın Gtx 1060 ucuz. Hemde oyun hediyeli. ★ Galax GeForce GTX1060 6GB 192Bit GDDR5 Black EX O.C Ekran Kartı (60NRH7DVM6EC)
Oyunlarda efsane Ghost Recon Wildlands veya For Honor. :)

Bunun bir benzerini Nvidia'da yapıyor. Onlarda 1060'ı 9GB ve 1080'i 11GB'a çıkardılar. Bu kartları yeni alacaklar bu şekliylede alacak eskisini alanlarda Bios ile güncelleyecekler. Mantık aynı farkı Nvdia isim değiştirmedi.
Hocam yanlışınız var GTX1060 9GB değil GTX1060 9Gbps yani ''gigabit per second'' bellek hızı ile ilgili bir terim.
Ama dediğiniz gibi Nvdia isim değiştirmez iken AMD hız aşırtılmış Rx480 i Rx580 diye piyasaya sundu. Gülünç bir durum kesinlikle.

Bence hata yapmışsın Gtx 1060 ucuz. Hemde oyun hediyeli. ★ Galax GeForce GTX1060 6GB 192Bit GDDR5 Black EX O.C Ekran Kartı (60NRH7DVM6EC)
Oyunlarda efsane Ghost Recon Wildlands veya For Honor. :)

Haha. Ciddimisin hocam sen? GTX 1060'ı hiç karıştırma istersen. Her türlü RX480 önde. 1 tane oyun alacam diye, diğer oyunların performansından ödün vermem. Ve keyfime bakarım. Şunu da söyleyeyim, sakın bir tartışma yaratmayın. ''Yok hocam saçmalamayın GTX 1060 önde, yok hocam RX480 önde.'' gibi böyle tartışmalar yaratmayın. Sosyalde, zibilyon tane konu var bununla ilgili. Kart VS'lerinizi orada atın size zahmetse. Genede yorumun için sağolasın.

Diğer arkadaşlara gelecek olursak, hepinizden tek, tek teşekkür ediyorum yorumlarınız ve iyi, moralli dilekleriniz için. Bende biliyorum çok iyi fiyata aldığımı cidden. Çok güzel bir indirim vardı. Ve dolar 3,85 lerde dolanırken ben o kartı aldım. Pişman değilim aldığıma, resmen bir canavar. Ve bu iyi dileklerinizden sonra da hiç pişman olmam. Tekrar teşekkürler, Technopath Sosyal Kullanıcıları...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı