RX480 CF GTX1080 İle Yarışıyor !

TechPowerUp isimli sitenin yaptığı benchmarklara göre kimi zaman CF RX480 geçiyor, kimi zaman ise GTX1080 önde oluyor. Eğer benchmark testleri gerçek ise yeni ekran kartları satışında AMD rekor kıracak gibi gözüküyor.
Site : AMD Radeon RX 480 CrossFire Review
Not : Bazı testlerde onunla rekabet edemediği gözüküyor ancak sonuçlar gayet olumlu bence.
 
470 neden çıkıyor o zaman? O da 720p oynatsın diye mi? Bunu geçtim hem Rx 460 hem de 460 olmak üzere iki farklı kart çıkartacaklar. Bundaki amaç nedir? AMD, fiyaskosunu böyle gizlemeye çalışıyor sadece. Madem Rx 480, tam biçilmiş bir kaftandı daha alt segmentte neden bu kadar kart duyurdular? Bu bükemediğin bileği öpmektir. AVM ile bir tezgah rekabet edebilir mi?
 
Hala saçma sapan yorumlar peşindesin. Ev bilgisayarlarının ve kafe bilgisayarlarının çoğu giriş ve orta segment ekran kartı kullanıyor yani pazarın %80'ninden fazlası giriş ve orta segment ekran kartı kullanıyor. AMD bu pazarda kendine yer edinmek için çok doğru bir hamle yaparak giriş ve orta segment ekran kartlarına önem verdi burada kazanacağı payla üst segment ekran kartlarınada gerekli alanı açmış olacak.
 
Yahu madem öyle, neden aylarca kafa patlattılar Polaris mimarisi hakkında. Güya devrim yapıyorlardı, öve öve bitiremiyorlardı. 1070 ve 1080 ortaya çıkmadan önce her ne hikmetse kimse hedefimiz orta segment demiyordu. Kusura bakma ama AMD, NVIDIA'nın bu kadar hard gireceğini tahmin edemedi. Bir de utanmadan uyduruk, iki Rx 480 ile Gtx 1080'in geçildiğini iddia etmediler mi? Aylardır demek bunun için yaygara koparıyorlardı? Ve güya senin gibiler de der ki rekabet olsun, kullanıcının işine gelir. Şu durumun nesi kullanıcı için faydalı? Elinde R9 390 olup da 480 için bunu değiştiren net enayidir. Adamlar Gtx 980'i sattırıyor, AMD yıllardır suyunu çıkardığı GPU'yu bile sallayamıyor.
 
Para sorun değil ise Nvidia al hemşerim. Yani ucuz ve performanslı kart yapan adamlar niye beğenilmez. 1080p dahi tam oturmamışken RX 480'in oynatmayacağı oyunda yok. Maksat ne yani? Yapabilen 3000 MHZ GPU yapsın itiraz yok çeşit olur.
 
Burada önemli olan AMD-NVIDIA rekabetinin ilerlemesi. Yoksa benim kart alacağım falan yok, R7 260x bana fazlasıyla yetiyor. Simit satarak Güllüoğlu ile rekabet edilir mi?
 
RX 480'nin GTX 1080'i geçeceğini kim iddia etti? Kaldı ki Nvidia en üst segmenti tanıttı AMD giriş ve orta segmentleri tanıttı. AMD'nin en üst seviyesi gelmeden nasıl bu kanıya vardınız? 2016'nın son çeyreğinde RX 490 ve 490X gelecek büyük ihtimal ve bu kartlarda HBM2 bellek kullanılacak. Bu kartlar GTX 1070 ve 1080'i geçince ne olacak? Kaldı ki kimse R9 390'ı RX 480'le değiştirin diye bir şey söylemedi. Elinde eski kartı olanlar, 1080P'den iyi performans isteyen kullanıcılar RX 480'i tercih edecek.
 
Fan boylarla tartışılmaz. Siz hala anlamadınız mı ?:ROFL::sansür: Piyasada Amd diye bir marka olmasa başka bir adla başka bir marka olsa yine fan boyluk yapacaklardı yine yapacaklardı.

Yine de alacaklardı binlerce liraya o fan boyluk yaptıkları firmadan. Ne kadar para olursa olsundu, iki maaşını hatta 4 maaşını bile yatırabilirdi fan boy o sevdalısı olduğu markaya. Çünkü o bir marka, o bir firma aşığı idi.Ölümüne savunacaktı firmasını tabiki de.

Dipnot: Yazdıklarım her bütün fanboylar için geçerlidir!.:p
 
Yahu kardeşim sen neye dayanarak daha 1060'dan bile performanslı olacağı şüpheli olan kartın, bir üst modelinin 1080'i geçeceğini söylüyorsun? Üstelik daha konunun başlığından haberin yok ama kim iddia etmiş diyorsun? Ben iddia etmedim herhalde, buyur;
amd-rx-480-polaris-3.jpg

@KIZAMIK8 Araştırma yeteneğin yok anladık da bari bir üstteki mesajı okusaydın. Fanboy olsam gidip de R7 260x kullanmazdım. Hele ki burada herkesin o zamanlar acımasızca gömdüğü SAPPHIRE markayı da almazdım. Ben sadece ortadaki gerçeklere dikkat çekiyorum. Hayatımda ne notebookta ne de masaüstünde NVIDIA kullanmak nasip olmadı daha.
 
Amd ekran kartı kullanmak Amd'yi mesnetsiz eleştirme özgürlüğü vermez kimseye. AMD'nin satış politikası ile Nvdia'nın satış politikası bir kere baştan farklı. AMD en iyi olmadığının farkında orta bütçeye sahip kişilere hitap ediyor. Bunu şöyle düşün herkes Ferrari, Porsche sahibi olmak ister fakat parası olan bastırır alır Ferrari, Porsche. Trafikte ise Ferrari, Porsche'dan çok daha hesaplı Volkswagen, Hyundai marka araba görürsün ya işte AMD'nin istediği Hyundai, Volkswagen piyasasını tekelinde tutmak Ferrari, BMW ile yarışmak değil.
 
Bir şeyi eleştirmek için kullanmak ya da kullanmamak gerekmemeli. Eğer bu yönde bir düşünce var ise acilen değiştirilmelidir. Öncelikle AMD'nin duyurduğu kartlara bakalım. Rx 480, Rx 470, Rx 460, Rx 450, 460, 450, 440. Bu kadar kartın arasında Rx 480'in bu civarda kalması mantıklı mı? Gelin bir hayal kuralım; Rx 480'in adının Rx 470 olduğunu düşünün. Fiyatından, performansına her şeyi aynı. AMD bunu 200 dolardan satıp da Rx 480'i de al kardeşim diyerek 1070'in karşısına koysaydı, yer yerinden oynardı. AMD omuzlarda taşınırdı. Hem orta seviyede hem de üst seviyede ben de burdayım derdi. Ne kaybederdi? Madem AMD'nin elinde sihirli bir değnek var, Rx 490 çıkınca 1080 ile kapışacak o zaman neden dediğim şekilde çıkarmadı?

AMD'nin orta segment piyasası için Rx 480'i ürettiğine beni kimse inandıramaz. Bir kere, böyle bir politikası olan kişi arkasına 6-7 tane kart koymaz. Çünkü Rx 470 çıktığında 480'i baltalayacak. AMD, NVIDIA'nın hamlesi karşısında mecburiyetten bu tutuma girmek zorunda kaldı. Sonra da "Biz iki kartla 1080'i geçiyoruz hehehe" diyerek iyice dibe batırdılar. Bunun başka bir meali yok.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı