RX480 görüntü gitti

ahennal

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
281
Makaleler
4
Yer
Dünya
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
120GB SSD+ 320GB HDD
Ekran kartı
Sapphire Nitro RX480 8GB OC
İşlemci
Xeon X5460
Arkadaşlar selam. RX480 ekran kartına sahibim. WattMan hatası yüzünden tamire verdim. Adam gözümün önünde bütün testleri yaptı bende denedim, fakat eve geldiğimde sistem açıldıktan 2 dakika sonra direk gücü kesti ve tetik almadı. Belki statik elektrik vardır diye güç kaynağının fişini çekip statiği aldım fakat geri taktığımda ışık geldi gitti ve tetik almadı fakat bilgisayara bağlı olan Bluetooth dongle'ına güç geldi, fakat sistem yine çalışmadı. Ekran kartını söküyorum tetik alıyor ama kartı takınca direk korumaya düşüyor. Bu sorunla karşılaşan arakdaşlarım yardım ederlerse çok sevinirim.
 
Hocam 8 pin güç bağlantısı takmadan PCI-e portuna takarsam tetik alıyor. Ama 8 PIN'i takınca tetik almıyor, muhtemelen güç kaynağının kablolarında bir şase var gibi.

2 ihtimal var, ya PSU PCI-e güç çıkışında bir kısa devre var, ya da ekran kartında bir kısa devre var.
 
Evet deneyin, ekran kartı orada çalışırsa PSU olduğu netleşir.

Bir terslik çıkmazsa her şey bu akşam belli olacak hocam, sizi de haberdar etmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim tekrardan.

Evet deneyin, ekran kartı orada çalışırsa PSU olduğu netleşir.

Hocam selam, biraz geç cevap verdim ama kusura bakmayın, ekran kartı kısa devreye düşüyor. Tamir ettirdiğim yere bıraktım ve haber bekliyorum, sizlere yine haber edeceğim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı