Çözüldü RX480 GTA 4 Düşük FPS Sorunsalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KLETHRA

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI AMD Radeon RX480 ekran kartı kullanıyorum. "Sisteminiz ve yazılımlarınız güncel mi ?" diye sorular sormayın çünkü aklınıza gelebilecek herşeyin güncel versiyonunu kullanıyorum. GTA 4'te tüm ayarları ultraya alınca görüntü saçma bir şekilde 30 FPS altına düşüyor. "Ayarları düşürün." laflarını da kullanmayın.

Sorum şu; RX480 gibi performanslı bir ekran kartı bu eski oyunun ultra ayarlarında neden düşük FPS veriyor ?

Çözüm
Hocam inanılır gibi değil kasa temizliği yapayım dedim kabloları da söküp taktığım için Displayport kablosunun gevşek olduğunu farkettim ve dalgaya alırcasına düzgünce taktım. Şuan 71 FPS oldu. Displayport kablosu tam oturmasa zaten görüntü gelmez. FPS nasıl yükseldi şoktayım ve anlam veremiyorum :D @JohnMacTavish tam silecekken korktu galiba :D Mod bile yapmayı düşünüyordum FPS yüzünden tad alamıyordum ama şimdi çok sevindim :D
Hocam oyun orjinal ve 1.0.8 olarak duruyor. Ben güncelleme farklıdır diye bakmamıştım ama şuan kontrol edince son versiyon olduğunu gördüm. Kafayı yiyeceğim 22 FPS'den bahsediyorum :şaftıkaymış: Radeon yazılımım 16.7.1 versiyonu. Güncellemeyi kontrol ediyorum yazılım güncel diyor.@JohnMacTavish

Hocam oyun orjinal ve 1.0.8 olarak duruyor. Ben güncelleme farklıdır diye bakmamıştım ama şuan kontrol edince son versiyon olduğunu gördüm. Kafayı yiyeceğim 22 FPS'den bahsediyorum :şaftıkaymış: Radeon yazılımım 16.7.1 versiyonu. Güncellemeyi kontrol ediyorum yazılım güncel diyor.@JohnMacTavish

Şuan AMD yazılımın en son sürümü 17.4.3 dür. Ayrıca hocam tekrar belirtelim; sizde veya GPU da sıkıntı yok. Aynı sorunu bende yaşadım, daha sonra ise Steam den GTA5 satın aldım ve denedim. Şuan ki sistemim ile 50 - 60 FPS alıyorum. Kısacası GTA4'ün optimize sorunları var. Bu 1.0.8.0 sürüm olsa bile durum aynı.

@JohnMacTavish Hocam SS atayım dedim fakat büyük dosya hatası alıyorum atamadım.
@RocaniX Hocam bende güncelleme bulunmuyor. AMD sitesinden kendim indireceğim mecburen.

@Bal Porsuğu Bu gidişle zaten GTA 5 alacağım :D doğru dürüst bilgisayarım olmamıştı diye steam hesabımda GTA 4 duruyordu. Biraz oynayalım dedik mahvetti beni. Hiç uğraşmam :)

Hocam AMD Crimson Relive yazılımının son güncellemeyi otomatik bulması gerekmez miydi? :D Gta 4 derken Amd sorunu da ortaya çıktı bak şimdi :D

Hocam AMD Crimson Relive yazılımının son güncellemeyi otomatik bulması gerekmez miydi? :D Gta 4 derken Amd sorunu da ortaya çıktı bak şimdi :D

Şuan ki yorumunda ben daha ön de aynı sorunu yaşadım. Ekran kartı yazılımı 16x yüklü ancak 17x sürümleri çok dan dağıtılmış bile. Fakat AMD yazılımından "Sürüm Notları" kısmına geldim ve 17x sürümünü yükledim. Daha sonra tekrar 17x için güncelleme yüklemeye başlamıştım. Şuan tam sürüm no. hatırlamıyorum ancak böyle oldu. El ile manuel AMD sayfasından 17.4.3 yüklemenin bir sakıncası yok kaldı ki ekran kartın eski değil ve AMD bazen 470 / 480 için düzeltmeler yayınlıyor. Facebook sayfasını takip etmen yeterli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı