RX480 vs RX580

mertuzun4114

Megapat
Daha fazla  
İnternete girince RX580 çıkmış. Ben 1 ay önce Vatan'dan RX480 aldım. Forumlara baktım fabrika hızı daha boostlanmış diyorlar. Yani şimdi boşunamı gitti 1.300TL? Benchmarkalara baktım, oyun testlerinde 3-5 FPS fark ediyor. Ama Türk geleneklerinde bir mantık vardır, en son model daha iyidir diye :). Sizce satıp RX580 mi alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus RX 470 kartıma BIOS atmaya korktuğum için (ilk göz ağrım) frekansları aynı düzeye getirdim, FPS olarak 570 ile aynı şu anda.

Hatta daha fazla yükseltebiliyorum frekansları stabil şekilde çalışıyor fakat coil whine sorunu baş gösteriyor.

RX 480'e RX 580 BIOS'u atabilirsiniz fakat zor bir iş. Bilinçli bir kullanıcı değilseniz yapmanızı önermem.
15 saniyenizi bile almıyor , zor bir işlem değil , sadece risk taşıyan bir işlem dolayısı ile sorumluluk tamamen kullanıcıya ait.

@ShadYaqz @Nazım Paşa @Jira @BERWAR Hocam, MSI RX580 8G GAMİNG X modelinin stok durumu çok mu az ya? Neredeyse çoğu site de stokta yok. Veya ''Bu ürün geçici olarak temin edilmemektedir.'' yazıyor? Sebep nedir?
Bence RX 480 i 580 Bios'una yazma muhabbeti olunca veya oc ile 580 performansı yakalanınca ürünlerini geri aldı. Belkide biraz daha oc layıp geri göndercekler. Bu tamamen şahsi fikrim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı