RX550 aniden ekran kararıyor

Furkann75

Hectopat
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 5 6 ay önce bir bilgisayar topladım ve sürekli aniden ekran kararma hatası almaya başladım. Ekran karardığında bilgisayar çalışmaya devam ediyor ve mesela dinlediğim bir ses aniden bozuluyor. Bunun çözümü nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum eğer öyleyse bile farklı bir parçada da sorun mevcut olduğunu düşünüyorum çünkü ekran gittikten sonra dinlediğim şarkı yaklaşık 20 saniye daha çalmaya devam ediyor ve aniden ses bozuluyor.

RX 570 kullancısı olarak yazıyorum, sorun ekran kartından kaynaklı 😁

AMD ekran kartlarında nedense böyle bir sorun var ve kimse çözmüyor, bilen yazmıyor. Benim aldığım Ekran Kartı OverClock'lu bir cihazmış ben herhangi bir işlem yapmadım cihaz üzerinde, AMD'nin Adrenalin uygulaması üzerinden Ekran kartı GPU Hızını MHz, OverClock'suz ayarlarına düşürdüğüm zaman herhangi bir ekran kararması sorunu yaşamadım. Bu çözümü bulana kadar çok fazla yöntem denedim. Ancak sistemim normalde APU sistem, ekran kartsızda çalışan bir sistem ki ben 2-3 seneyi aşkın bu şekilde kullandım ve ben ekran kartını taktıktan sonra kararma sorunu yaşadığım için Kesinlikle Ekran kartı sorunu olduğunu söyleyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı