santyyqz
Centipat
Daha fazla
- RAM
- T-Force Vulcan Z Red 16GB(2x8GB) 3200Mhz CL16 DDR4
- SSD veya HDD modeli
- MLD 500GB M300 NVMe Okuma 3300MB-Yazma 3100MB M.2
- Ekran kartı
- Rx550 4gb
- Anakart
- ASRock A520M-HVS 4600mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
- İşlemci
- Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar sistemim yukarıda belli 2 hafta öncesinde arkadaşımla Minecraft oynarken ikimizde en yüksek ayarlarda 150-200 FPS alıyorduk modlu oynadığımız halde ve crackli Minecraft'ta. Şimdiyse birkaçgündür ikimizde orijinal Minecraft aldık orijinal Launcher'da en düşük ayarlarda bile dahi 100FPS zor alıyoruz nedeni nedir acaba görselde kullandığımız modlar var OptiFine yükledim Forge'un içine Onda'da düşük FPS alıyoruz bilgili biriyim ne kadar deneyebileceğim şey varsa denedim fakat aklımda son bir şey var acaba bilgisayara virüs girmiş olabilir mi? Modları CurseForge sitesinden indirdik daha doğrusu ben indirdim arkadaşıma RAR'a sıkıştırıp dosya yükleme sitesinde link şeklinde attım onun sistemi GTX1650 Ryzen 5 1600 işlemci SSD'si var 16 GB RAM'i var. Format atsak düzelebilir mi? Arkadaşımın BIOS'unu hiç kurcalamadım kasayı bize getirdiğinde onun Format'ını ve kurulumunu dahi kendim yaptım onda da her şey performans üzerine. Benim anakartın BIOS güncellemesi var şu anki sürümü 3.50 ve 3.61 beta çıkmış 3.61 betaya yükseltmeli miyim?
Not: Benim oyun içinde GPU kullanımım %100 arkadaşımın %20-%35 arası o benden daha düşük FPS alıyor Minecraft işlemci ve RAM oyunu ben arkadaşımın bilgisayarında hem CPU'ya hem de GPU'ya yük bindirip denedim fakat sonuçlar aynı değişen bir şey yok. Benim bilgisayarın sıcaklığı ortalam 3 saat Minecraft oynadıktan sonra %65'lere çıkıyor 3 gün önce ekran kartı termal macununu yeniledim öncesinde %55 civarlarındaydı arkadaşımın sıcaklık oranları %55-%60 arası.
Not: Benim oyun içinde GPU kullanımım %100 arkadaşımın %20-%35 arası o benden daha düşük FPS alıyor Minecraft işlemci ve RAM oyunu ben arkadaşımın bilgisayarında hem CPU'ya hem de GPU'ya yük bindirip denedim fakat sonuçlar aynı değişen bir şey yok. Benim bilgisayarın sıcaklığı ortalam 3 saat Minecraft oynadıktan sonra %65'lere çıkıyor 3 gün önce ekran kartı termal macununu yeniledim öncesinde %55 civarlarındaydı arkadaşımın sıcaklık oranları %55-%60 arası.