RX5500M mi? RX 5500 XT mi?

Deepsoul27

Centipat
Merhaba, uzun zamandır bilgisayar almayı düşünüyorum.
İki bilgisayar arasında kaldım bunlar MSI Alpha 15 ve PCH F class 1.1 sizce hangisi?
Donanımları: MSI Alpha 15, Ryzen 7 3750H 16 GB RAM 512 GB SSD RX5500M.(8.989TL)
PCH F class 1.1: Ryzen 2600 16 GB RAM 480 GB SSD RX 5500XT 8 GB.(5099TL)

Merhaba, uzun zamandır bilgisayar almayı düşünüyorum.
İki bilgisayar arasında kaldım bunlar MSI Alpha 15 ve PCH F class 1.1 sizce hangisi?
Donanımları: MSI Alpha 15, Ryzen 7 3750H 16 GB RAM 512 GB SSD RX5500M.(8.989TL)
PCH F class 1.1: Ryzen 2600 16 GB RAM 480 GB SSD RX 5500XT 8 GB.(5099TL)
RX5500M GTX1660Ti mobil versiyonunun gerisinde bir mobil ekran kartı, yani laptop diyelim. Ve RX 5500 XT kırpılmamıştır, yani güç tasarrufu yapmak zorunda değildir ya da o kadar kötü ısınma sorunlarıyla karşılaşmayacaktır bir kasada olduğu için, laptop kasası gibi minik bir kasadaki güç tasarrufu ve ısı problemleriyle karşılaşmayacaktır. Yani kısıtlanmamış, kilidi açılmış bir versiyon gibi düşünün RX 5500XT'yi.
Ve Ryzen 7 3750H cidden kötü bir laptop işlemcisi. Uzak durmanızı tavsiye ederim.

Biri dizüstü biri masaüstü. Eşit bir platform değil kıyaslamak için. Kendine göre avantajları var dezavantajları var. Bence sen önceliklerini belirle.
Ve Ryzen 7 3750H cidden kötü bir laptop işlemcisi. Uzak durmanızı tavsiye ederim.

Bu işlemciye kötü diyen tek seni gördüm. Ryzen’in notebooklarda 7 serisi gerçekten seviliyor, tutuluyor. Benim de şahsi deneyimimdir. Isınma sorunu yok, performansı, stabilizasyonu gerçekten iyi.

Biri dizüstü biri masaüstü. Eşit bir platform değil kıyaslamak için. Kendine göre avantajları var dezavantajları var. Bence sen önceliklerini belirle.

Bu işlemciye kötü diyen tek seni gördüm. Ryzen’in notebooklarda 7 serisi gerçekten seviliyor, tutuluyor. Benim de şahsi deneyimimdir. Isınma sorunu yok, performansı, stabilizasyonu gerçekten iyi.
Performans olarak cidden geride.
Intel mobil 9. nesil mobil Ryzen 3. nesilden daha başarılı.
i5 9300H hem oyunda hem adobe gibi işlemlerde Ryzen 7 3750H'den yaklaşık %20 daha iyi performans sergiliyor. Testlerde gördüm, passmark puanına baktım. AMD 4.nesil Ryzen Mobil kadar başarılı değiller.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hem single-core hem multi-core'da i5 9300H'den geride kalması bir hayal kırıklığı.

Son düzenleme:
Performans olarak cidden geride.
Intel mobil 9. nesil mobil Ryzen 3. nesilden daha başarılı.
i5 9300H hem oyunda hem adobe gibi işlemlerde Ryzen 7 3750H'den yaklaşık %20 daha iyi performans sergiliyor. Testlerde gördüm, passmark puanına baktım. AMD 4.nesil Ryzen Mobil kadar başarılı değiller.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hem single-core hem multi-core'da i5 9300H'den geride kalması bir hayal kırıklığı.

Ben bu durumu asla hayal kırıklığı olarak görmüyorum. AMD’nin dizüstü işlemcileri de ekran kartları da bugüne kadar vasattı. Ama son zamanlarda beklenmedik şekilde iyileştirdiler. İki marka kıyaslanırken fiyat performansı göz önüne alıyorum ben. Ryzen 5 mobile işlemcilerde bir şey söyleyemem deneyimim olmadı, iyi olduğunu da sanmıyorum ama Ryzen 7 mobile işlemciler olmuş. İyi yani fiyatına göre gayet güzel performans veriyor. Intel işlemciler cayır cayır yanarken Ryzen7 buz gibi. Tabi diğer donanımların da etkisi vardır. Laptoptan laptopa değişir de. Benim gözlemim bu yönde.

Ben bu durumu asla hayal kırıklığı olarak görmüyorum. AMD’nin dizüstü işlemcileri de ekran kartları da bugüne kadar vasattı. Ama son zamanlarda beklenmedik şekilde iyileştirdiler. İki marka kıyaslanırken fiyat performansı göz önüne alıyorum ben. Ryzen 5 mobile işlemcilerde bir şey söyleyemem deneyimim olmadı, iyi olduğunu da sanmıyorum ama Ryzen 7 mobile işlemciler olmuş. İyi yani fiyatına göre gayet güzel performans veriyor. Intel işlemciler cayır cayır yanarken Ryzen7 buz gibi. Tabi diğer donanımların da etkisi vardır. Laptoptan laptopa değişir de. Benim gözlemim bu yönde.
Evet, daha düşük TDP ısı konusunda AMD Ryzen 7 3750H'yi daha soğuk yapıyor. Gene de kötü bir işlemci değil tabii ki, fakat Intel 10. neslini de çıkarıyor. AMD de 4. neslini çıkarıyor. Ryzen 7 3750H geride kalacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı