RX570 4 GB Gaming X modeli ısınıyor

Sıradanbiri3498

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Şu an elimde RX570 4 GB Gaming X modeli ekran kartı bulunuyor. Rocket League gibi basit oyunlarda bile 80 - 81 derece sıcaklığı görüp, %80 oranında fanları çalışıyor. Açıkçası fanlarda epeyce gürültü yapıyor. Konu ile ilgili bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt birkaç derece indiriyor. Yani genel anlamda GTA 5, Ark gibi ekran kartına baskı yapan oyunlarda bile fanları böyle gürültü yapmıyor.

Undervolt degerlerine göre deşiyor kimi undervolt ile 10 derece indirip FPS yükseltirken kimi 5 derece düşürüp 10FPS düşürüyor.

Undervolt yaptığınız ayarları paylaşır mısınız?
Undervolt'u bu sitenin önerileri üzerine yaptım. Ama çok bi fark göremedim. Oyunlardan kaynaklı bi sorun olabilir mi ?
Undervolt degerlerine göre deşiyor kimi undervolt ile 10 derece indirip FPS yükseltirken kimi 5 derece düşürüp 10FPS düşürüyor.
Hangi undervolt ayarını yapmam gerekiyor ?

Başından beri vardı. Fakat ben MSI Afterburner'dan Power Limiti düşürerek bir nebze çare buluyorum. Fakat ani FPS kayıplarına sebep olabiliyor.
Macun vs işe yaramaz o zaman. Ben ekran kartının altına ek fan koymuştum birkaç derece düşürebilir ama çare değil. Ki 85 dereceden düşük olması da bence sorun değil.

Undervolt'u bu sitenin önerileri üzerine yaptım. Ama çok bi fark göremedim. Oyunlardan kaynaklı bi sorun olabilir mi ?

Hangi undervolt ayarını yapmam gerekiyor ?
O modelin o kadar ısınmaması gerekiyor kartta bir problem olabilir belki. Bende RX 570 Armor modeli var en çok ısınan model olarak bilinir ama Pubg' de bile 75 i geçmiyor üstelik kasanın hava akışı kötü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı