Çözüldü RX570 ekran kartına nasıl undervolt yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

penguerde

Hectopat
Ben buna yazılımsal demem açıkçası. WattMan hatası daha çok donanımsal bir sorun. Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi.

Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.

Bu hatanın eski adı AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti idi. Şimdi sürücüler güncellenince adı WattMan oldu. Sorun aynı, hata farklı...

RX570 kartımda daha önce açtığım konuda da görebileceğiniz gibi siyah ekran gibi sorunlar alıyorum. Recep abi MHz düşürmenin faydalı olacağını söylemiş. Bir başka konuda da undervolt yapılırsa kart daha stabil çalışıp siyah ekran hataları gider demiş. Ben de size soruyorum; nasıl undervolt yapacağım ya da MHz düşüreceğim? Bu arada MSI Afterburner programına sahibim. Bu program için talimat verirseniz daha iyi olur.
Evet, dikkatsizliğim ve çok araştırmamamdan dolayı forumda bununla ilgili bir rehber olduğunu görmemişim. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Çözüm
Ben Radeon'un kendi ayarlarından düşürüyorum. Bende de RX570 var. Radeon penceresini aç performans-ayarlanıyor- manuel-gelişmiş kontrol etkin- voltaj etkin. Frekansı 1300'den 1200 çekiyorum ben. Voltajıda 950.
Ben Radeon'un kendi ayarlarından düşürüyorum. Bende de RX570 var. Radeon penceresini aç performans-ayarlanıyor- manuel-gelişmiş kontrol etkin- voltaj etkin. Frekansı 1300'den 1200 çekiyorum ben. Voltajıda 950.

Çözüm
Size bir sorum olacaktı. Hiç watt man hatası, siyah ekran hatası, saniyelik renk bozulması, bi anda donup siyah ekrana atamalar gibi sıkıntılar yaşadınız mı sisteminiz de?

Sadece Watt man alıyorum. Bir de YouTube'da video ekranını büyütürken anlık yeşil ekran geliyor. Yazılımla ilgili o galiba. Watt manı ise sadece bilgisayarı açınca alıyorum. Ayarları sıfırlayarak başlıyor. Sorunsuz tekte açılıyor ama. 1 dk mı almıyor tekrar ayarlamak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı