Ben buna yazılımsal demem açıkçası. WattMan hatası daha çok donanımsal bir sorun. Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi.
Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.
Bu hatanın eski adı AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti idi. Şimdi sürücüler güncellenince adı WattMan oldu. Sorun aynı, hata farklı...
RX570 kartımda daha önce açtığım konuda da görebileceğiniz gibi siyah ekran gibi sorunlar alıyorum. Recep abi MHz düşürmenin faydalı olacağını söylemiş. Bir başka konuda da undervolt yapılırsa kart daha stabil çalışıp siyah ekran hataları gider demiş. Ben de size soruyorum; nasıl undervolt yapacağım ya da MHz düşüreceğim? Bu arada MSI Afterburner programına sahibim. Bu program için talimat verirseniz daha iyi olur.
Evet, dikkatsizliğim ve çok araştırmamamdan dolayı forumda bununla ilgili bir rehber olduğunu görmemişim. Konu kapanabilir.
Son düzenleme: