RX570 fan problemi

atadeniz

Femtopat
Radeon Software'ın opsiyonel olmayan son sürümünü kullanıyorum ekran kartı sıcaklığı ve fanların dönme hızı kafasına göre değişiyor. Mesela PUBG'de Max 70 dereceyken 2000 RPM'de dönüyor fanlar ama Division'da 74 derecede 1600'de GTA V'de 1600 RPM 65 dereceyken PC'yi kapatıp açınca 1100 RPM 70 derece oluyor. Fanlar otomatikte Radeon Software keyfine göre mi ayarlıyor bu RPM değerlerini?
Radeon Software'ın opsiyonel olmayan son sürümünü kullanıyorum ekran kartı sıcaklığı ve fanların dönme hızı kafasına göre değişiyor mesela PUBG'de Max 70 dereceyken 2000 RPM'de dönüyor fanlar ama Division'da 74 derecede 1600'de GTA V'de 1600 RPM 65 dereceyken PC'yi kapatıp açınca 1100 RPM 70 derece oluyor. Fanlar otomatikte Radeon Software keyfine göre mi ayarlıyor bu RPM değerlerini?

Hatta bazen fanlar oyunun ortasında duruyor ve 1.4m RPM gösteriyor uygulama ama fanlardan hiçbir ses gelmiyor.
Radeon Software'ın opsiyonel olmayan son sürümünü kullanıyorum ekran kartı sıcaklığı ve fanların dönme hızı kafasına göre değişiyor mesela PUBG'de Max 70 dereceyken 2000 RPM'de dönüyor fanlar ama Division'da 74 derecede 1600'de GTA V'de 1600 RPM 65 dereceyken PC'yi kapatıp açınca 1100 RPM 70 derece oluyor. Fanlar otomatikte Radeon Software keyfine göre mi ayarlıyor bu RPM değerlerini?

Hatta bazen fanlar oyunun ortasında duruyor ve 1.4m RPM gösteriyor uygulama ama fanlardan hiçbir ses gelmiyor.
Fanları kendim ayarlamak istemiyorum çünkü kendim ayarlayınca çok gürültülü oluyor, sürekli ses azalıp artıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman optimum şekilde en iyi kendin ayarlayabilirsin. 80 derecenin altında kalacak şekilde optimum fan hızını ayarlarsan bir sorun yaşamazsın. Sesli çalışıyorsa da yapacak pek de bir şey yok gibi duruyor.
Üstte anlattığın olaylar içinse ekran kartının kullanımına göre sıcaklık ve RPM değerleri değişebilir.

Afterburner'dan kendiniz bir düzen ayarlayabilirsiniz. Benim kendi düzenim bu.
fanlar.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı