RX570 GTA V performansı

Inanckilic

Hectopat
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Sistem özelliklerim aşağıdaki, GTA 5'te tüm ayarları en sona çekersem 30 FPS alıyorum. Oyunun seçtiği default ayarlara geçersem kalabalık şehir de 50 sessiz sakin olan ortamlar da 60-70 arası FPS alıyorum. Oyunun seçtiği ayarlar da ise bazıları Very High bazıları High insan ve çevre detayları ise %30 kadar açık. RX570 bütün ayarlar Ultra'dayken vermesi gereken FPS normalde nedir? Bu performans kaybını neden yaşıyorum?

Intel i3 6100 2 çekirdek 3.70GHz.
8 GB RAM DDR4 2133 MHz.
Anakart HP prodesk 400 G3 MT.
Ekran kartım ASUS ROG STRIX RX 570 4 GB
SSD 256 GB.

B450 3200MHz tercih ederim.
Tabi 4400MHz'da seçebilirsiniz o sizin tercihiniz.

Anakartı 2. el olarak alacağım dolar kuru belli zaten sıfır alamam, bahsettiğiniz anakart AM4 soket 1151 soketli bir anakart olursa benim açımdan daha iyi olur.
Kardeşim ben RX570 Armor modeli var 8 GB'lık. Overcloklu kullanıyorum, MSAA kapalı onun haricinde tüm ayarları en yüksekte kullandığımda 55-60 FPS falan alıyorum. Ama işlemcim Ryzen 5 2600, RAM 16 GB 3000 MHz. Ekran kartı belleğinde 4-5 GB arası kullanıyor. Sistem RAM'inde ise 7.5-8 GB kullanıyor. Yani darboğaz işlemcinden ve bir nebze ekran kartı belleğinden kaynaklanıyor, sevgiler.

İlginç ben ayarları fullediğim de VRAM'ı Max 3.400 kullanmıştı, 600 MB'lık VRAM boşluğum var ayarları fullediğimde.

Anakartı 2. el olarak alacağım dolar kuru belli zaten sıfır alamam, bahsettiğiniz anakart AM4 soket 1151 soketli bir anakart olursa benim açımdan daha iyi olur.

İlginç ben ayarları fullediğim de VRAM'ı Max 3.400 kullanmıştı, 600 MB'lık VRAM boşluğum var ayarları fullediğimde.
8. ve 9. nesil destekli H310M Pro kullanıyorum. Msi Arctic beyaz anakart bulabilirseniz güzeldir. LGA 1151 sokette en uygun, malzemesi nispeten iyi denen bir kart.

8. ve 9. nesil destekli H310M PRO kullanıyorum. MSI Arctic beyaz anakart bulabilirseniz güzeldir. LGA 1151 sokette en uygun, malzemesi nispeten iyi denen bir kart.

Bazı anakartlarda şu işlemciyi takmak için BIOS'u güncelle vs diyorlar, bu muhabbet nedir bu anakartı belirttiğim sisteme taksam bir süre sonrada işlemciyi değiştirmek istesem ne gibi bir sorunla karşılaşırım? Bir süre i3 6100 ile kullanmak durumunda kalacağım, ardından i5 veya i7 serisi bir işlemciye geçiş yapacağım.

Bazı anakartlarda şu işlemciyi takmak için BIOS'u güncelle vs diyorlar, bu muhabbet nedir bu anakartı belirttiğim sisteme taksam bir süre sonrada işlemciyi değiştirmek istesem ne gibi bir sorunla karşılaşırım? Bir süre i3 6100 ile kullanmak durumunda kalacağım, ardından i5 veya i7 serisi bir işlemciye geçiş yapacağım.
Öncelikle önerdiğim anakartın 7. ve 6. nesil desteği yok. 8. nesil için hazır gelen BIOS sürümünü, 9. nesil bir işlemci takmak için sitesinde belirtilen şekilde güncelleyeceksiniz. Bir süre 6.nesil Intel ile devam edip LGA 1151 soket almanız, ona uygun işlemci takana kadar beklemenize sebebiyet verir. Bundan dolayı önceki mesajlarda belirtilen AM4 soketli bir B450 serisi oyunlardaki beklentinizi daha çok karşılayacaktır. Ben sizin durumunuzdaki gibi değil, sıfırdan topladığım için ve ihtiyacım acil olduğu için Pentium G5400 da alıp sistemimi kurdum. İleride güncelleme yaparken 8. veya 9. nesil bir işlemci seçeceğim. Özetle elinizdeki işlemci, dediğim anakarta uymadığından, yeni işlemci alana kadar şimdiki sisteminizle devam edecek.
Sanırım yanlış bir anlaşılma da olmuş, LGA115x destekli bir anakart ve işlemci, aynı numarayı desteklemesinin yanı sıra nesil olarak da desteklemek zorundadır. Bu durum da yine mesajlarda bahsedildiği gibi Intel'in üreticilere 7.nesil 1151 pinli bir işlemci, 8. ve 9. nesil destekli anakarta desteksiz kalacak demesinden dolayıdır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı