Herkese selamlar. Ekran kartımda özellikle son 3 aydır devamlı sorun yaşıyorum. Özellikle son 4-5 sürücü güncellemesi sonrası bu sorun başgösterdi.(eski driverı kullan diyenler olacaktır bunu yaptığımda oynadığım oyunlarda sorunlar yaşıyorum ) Herhangi bir işlemden sonra örneğin Chrome da biraz vakit geçirdim diyelim. PUBG açtığımda ekran kilitlenip beni oyundan atıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda hiç bir sorun yaşamıyorum.Keza PUBG oynamayı bırakıp başka bir oyun açtığımda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Özellikle oynadığım 2 oyun olan PUBG ve Football Manager ekran kartına yüklenmeyen oyunlar olduğu için bu sorun çok fazla garibime gidiyor.Yaptığım her türlü işlem sonrası (Chromedan çık oyuna gir,bir oyunu kapat diğer oyuna gir) bunu yapmaya devam ediyor.Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra oyunda vs. hiç bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Kartın ortalama sıcaklık değerleri boşta 45 PUBG de 63-67 FM'de ise 60-65 arası. Arada Days Gone oynadığımda da sıcaklık 70 -79 derece arasında dolanıyor. Kartı yoran yüksek grafik oyunları (Days Gone) gibi 1-2 saatten uzun süreli oynamadığım için kartın yorulma ihtimalinide düşünemiyorum. 1 yıl önce alınmış bir kart. parçaların neredeyse tamamı son 18 ay içinde alındı.Son aylarda başına bu tarz bir sorun gelen varsa, neden olabileceğine dair fikri olan var sa bilgilendirirse sevinirim. Sistemim
İ5 9400F
Sapphire RX570 4Gb
MSI H310 pro -vd
GSkill Ripjaws 2x8 2400 mhz toplam 16 gb ram
Corsair Force 3 500 gb ssd
Crucical 240 gb ssd
Rampage RMP 600w 80+