RX570 Memory Load Tırtıklı

Katılım
18 Temmuz 2019
Mesajlar
8.073
Makaleler
8
Çözümler
99
Herkese merhaba,
Asus ROG Strix RX570 kullanıcısıyım. Sistem daha yeni olduğu için test yapayım dedim. FurMark ve OCCT testi yaptım. GPU-Z sonuçları en başta normal gözükse de değişken memory load gözüme çarptı. Forumda gezindim biraz ve bu sorunun çözümünü bulamadım, garantiye gönderin diyor herkes. Kart daha yeni olduğu için birkaç ay sonra garantiye göndereceğim zaten ama yine de size bir defa daha sorayım, bu sorunun çözümü var mı?
@Tolga Samet @Motionless IN White
Ekran Görüntüsü (4).png
 

Dosya Ekleri

  • sonuc.gif
    sonuc.gif
    17,9 KB · Görüntüleme: 369
O grafiğin dalgalı olması kartınızın bellek kontrolcüsünde bir anormallik olduğunu göstermez. Her kartın VRAM kontrolcüsünün grafiği hemen hemen o şekildedir ve sürekli dalgalanır. %100 çalışmasını da beklemeyin. Her ünitenin stabil grafikte izlemesi de kartın sorunsuz çalıştığını göstermez. Performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız problem yok demektir. Youtube'deki testlere isterseniz bakın yük altında GPU-Z sensors kısmındaki Memory Controller Load kısmının hep dalgalı seyrettiğini göreceksiniz. Bu grafik sorun olduğunu ifade etmez.

Mesela daha yeni Asus GTX 980 Matrix Platinum kartının al satını yaptım kart sıfırdan farksızdı. Bu kartın PCB kompetentleri premium seviyesindeki bileşenlerden oluşuyor bellek kontrolcüsü de dahil. Memory Load grafiği aynı seninki gibiydi ve FPS drop olmadan sıkıntısız çalışıyor.
 
Son düzenleme:
O grafiğin dalgalı olması kartınızın bellek kontrolcüsünde bir anormallik olduğunu göstermez. Her kartın VRAM kontrolcüsünün grafiği o şekildedir sürekli dalgalanır. %100 çalışmasını da beklemeyin. Her ünitenin stabil grafikte izlemesi de kartın sorunsuz çalıştığını göstermez. Performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız problem yok demektir. Youtube'deki testlere isterseniz bakın yük altında GPU-Z sensors kısmındaki Memory Controller Load kısmının hep dalgalı seyrettiğini göreceksiniz. Bu grafik sorun olduğunu ifade etmez.
Cevabınız için teşekkür ederim:) Performans konusunda sıkıntım yok, sıcaklık 76 derecelerde iken FurMark bench ve stress testlerinde 70 FPS görüyorum. Bir de Elpida bellek denk gelmeseydi tadından yenmeyecekti:)
 
O grafiğin dalgalı olması kartınızın bellek kontrolcüsünde bir anormallik olduğunu göstermez. Her kartın VRAM kontrolcüsünün grafiği hemen hemen o şekildedir ve sürekli dalgalanır. %100 çalışmasını da beklemeyin. Her ünitenin stabil grafikte izlemesi de kartın sorunsuz çalıştığını göstermez. Performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız problem yok demektir. YouTube'deki testlere isterseniz bakın yük altında GPU-Z sensors kısmındaki Memory Controller Load kısmının hep dalgalı seyrettiğini göreceksiniz. Bu grafik sorun olduğunu ifade etmez.

Mesela daha yeni ASUS GTX 980 Matrix Platinum kartının al satını yaptım kart sıfırdan farksızdı. Bu kartın PCB kompetentleri Premium seviyesindeki bileşenlerden oluşuyor bellek kontrolcüsü de dahil. Memory Load grafiği aynı seninki gibiydi ve FPS düşmesi olmadan sıkıntısız çalışıyor.

Üstadım bende de bir kart testi var. Her şey iyi fakat "Memory Controller Load" kısmı sıfır gösteriyor ve kırmızı dalga hiç yok. Arada gözüküyor " https://i.resmim.net/i/Ekran-Alintisix.png "

Sizce sorun var mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı