RX570 oyun oynarken görüntü bir anda tek renk oluyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selam. Garantiden gelen MSI RX570 4G kartım oyunlarda bir anda tek renk görüntü veriyor ve sistem kilitleniyor. OCCT ve FurMark testlerinde herhangi bir sorun yoktu ve sıcaklık değerleri olması gerektiği gibiydi. Özellikle GTA 5 RP sunucularına girmeye çalıştığımda oluyor. Onun haricinde bir kez Valorant'tayken tek renk oldu. Forumlarda birkaç kişi PSU kaynaklı demiş fakat sistemim için 550W PSU kullanıyorum ve yeterli olduğunu öğrendim. PSU da garantiden geldi sadece fanı sürtme sesi çıkartıyordu onarıldı notuyla geri gönderdiler. Bu tek renk sorununu nasıl çözebilirim?
Not: Driverlar güncel. 22.5.2 sürümündeyim.
Not 2: Az önce OCCT üzerinden Power testi yaptım 5 dakikaya yakın fakat bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki devamına yazdığım kısım?
22.4.2 sürümündeyim. Driverı komple baştan kurdum. BIOS Update her zaman gözümü korkutuyordu. Makineyi aldığım yer yanlış yaparsan bir daha kullanamazsın sistemi demişti. Sizce yine de yapmalı mıyım?
Kendimden örnek vermem gerekirse her BIOS güncellemesi geldiğinde eğer BETA sürüm değilse yaparım. Sonuçta sistem stabilitesini arttıran bir güncelleme. Tavsiye de ederim. Hem yapması kolay bir işlem. Video için :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendimden örnek vermem gerekirse her BIOS güncellemesi geldiğinde eğer BETA sürüm değilse yaparım. Sonuçta sistem stabilitesini arttıran bir güncelleme. Tavsiye de ederim. Hem yapması kolay bir işlem. Video için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tamamdır bende tam rehber soracaktım. Güncellemeyi yapıp tekrar dönerim çok teşekkürler.
Kendimden örnek vermem gerekirse her BIOS güncellemesi geldiğinde eğer BETA sürüm değilse yaparım. Sonuçta sistem stabilitesini arttıran bir güncelleme. Tavsiye de ederim. Hem yapması kolay bir işlem. Video için:

Bro BIOS güncelledim BIOS'tan XMP açtım fakat şu an Windows'a giremiyorum. Kurtarma modu ekranına atıyor ve Windows ile devam et seçeneği tekrar aynı ekrana atıyor.

Son düzenleme:
Tamamdır bende tam rehber soracaktım. Güncellemeyi yapıp tekrar dönerim çok teşekkürler.

Bro BIOS güncelledim BIOS'tan XMP açtım fakat şu an Windows'a giremiyorum. Kurtarma modu ekranına atıyor ve Windows ile devam et seçeneği tekrar aynı ekrana atıyor.
BIOS'a girebiliyorsanız sıkıntı yok. Güncelleme işlemi tamamlanmış. XMP açmadan stok ayarlarda Windows'a girmeyi deneyin. BIOS ekranı bile gelmiyorsa BIOS sıfırlamanız yeterli.

BIOS sıfırlamak için :
1654264593067.png

Bilgisayar kapalı, PSU şalteri inik bir şekilde ya BIOS pilini çıkartıp 10-20 sn bekleyeceksiniz. Ya da JBAT1 pinlerine mıknatıs uçlu tornavidayı 10-20 SN dokunduracaksınız. Sonrasında bilgisayarı tekrar açacaksınız.

Kurtarma modundan sonra yeniden başlatınca açılmıyor mu Windows ?

BIOS'a girebiliyorsanız sıkıntı yok. Güncelleme işlemi tamamlanmış. XMP açmadan stok ayarlarda Windows'a girmeyi deneyin. BIOS ekranı bile gelmiyorsa BIOS sıfırlamanız yeterli.

BIOS sıfırlamak için:
Eki Görüntüle 1407921

Bilgisayar kapalı, PSU şalteri inik bir şekilde ya BIOS pilini çıkartıp 10-20 sn bekleyeceksiniz. Ya da JBAT1 pinlerine mıknatıs uçlu tornavidayı 10-20 sn dokunduracaksınız. Sonrasında bilgisayarı tekrar açacaksınız.

Kurtarma modundan sonra yeniden başlatınca açılmıyor mu Windows?

Peki BIOS'u kendi üzerinden sıfırlayamaz mıyım?

BIOS'un ve alınan hatanın ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

BIOS da hata gözükmüyor. Sadece Windows'a girmeye çalıştığımda mavi renkli bir seçenek belirleyin ekranına atıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220603_170606_1.jpg
    IMG_20220603_170606_1.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 30
BIOS da hata gözükmüyor. Sadece Windows'a girmeye çalıştığımda mavi renkli bir seçenek belirleyin ekranına atıyor.
Buradan Windows'a giremiyorsanız dediğim şekilde BIOS sıfırlamayı deneyin. Bu sayede fabrika ayalarına döneceksiniz. Yine olmazsa Sorun Gider'den "Başlangıç Onarma" deneyebilirsiniz.

Buradan Windows'a giremiyorsanız dediğim şekilde BIOS sıfırlamayı deneyin. Bu sayede fabrika ayalarına döneceksiniz. Yine olmazsa Sorun Gider'den "Başlangıç Onarma" deneyebilirsiniz.

Başlangıç onarma ekranında bir kod istiyor sürücü için fakat bu kodu nereden nasıl almam lazım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı