RX570 oyun oynarken görüntü bir anda tek renk oluyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selam. Garantiden gelen MSI RX570 4G kartım oyunlarda bir anda tek renk görüntü veriyor ve sistem kilitleniyor. OCCT ve FurMark testlerinde herhangi bir sorun yoktu ve sıcaklık değerleri olması gerektiği gibiydi. Özellikle GTA 5 RP sunucularına girmeye çalıştığımda oluyor. Onun haricinde bir kez Valorant'tayken tek renk oldu. Forumlarda birkaç kişi PSU kaynaklı demiş fakat sistemim için 550W PSU kullanıyorum ve yeterli olduğunu öğrendim. PSU da garantiden geldi sadece fanı sürtme sesi çıkartıyordu onarıldı notuyla geri gönderdiler. Bu tek renk sorununu nasıl çözebilirim?
Not: Driverlar güncel. 22.5.2 sürümündeyim.
Not 2: Az önce OCCT üzerinden Power testi yaptım 5 dakikaya yakın fakat bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
@kino Biraz yardım alabilir miyim?

BIOS güncellemesinden sonra BIOS'da değişen bir ayar yüzünden Windows dosyalarında bozulma olmuş olabilir. UEFI'den Legacy'ye geçmesi gibi veya önceden MBR ile dosyalar yazılmışken şimdi GPT şeklinde okumaya çalışıyor vs.

Ben Windows'un açılması için bildiklerimle yardımcı olacağım, fakat açılmama ihtimali var.

Bataryayı çıkarıp sıfırladım fakat yine aynı. Bootrec de işe yaramıyor başlangıç onarma da. BIOS Update bir daha yapamayacağım sanırsam :)

Klasik AMD. Bence hiç uğraşmadan geri verin servise bekleyebilecekseniz tabii.

Bro sorun şu an başka bir anda ortamıza daldın :D

El ile voltajı 10 kademe düşürsen ne olacak merak ediyorum. Bu sekmeden özel deyip soldaki iki taneyi açtın mı bu şekilde görünecektir. Orada voltaj ne yazıyorsa (1150 ise 1140, 1100 ise 1090) yapıp sağ üstten kaydet deyip oyna bakalım.

Eki Görüntüle 1407976

Şu an Windows'a giremiyoruz diğer mesajlarda paylaştığım ekrandan çıkamadık.
Bir de @Recep Baltaş hocam sizden yardım isteyebilir miyim? Konuya mesaj olarak yaptıklarımdan başka bir seçeneğimiz var mı? İçinde benim için fazlasıyla önemli dosyalar var.
@kino Biraz yardım alabilir miyim?

BIOS güncellemesinden sonra BIOS 'da değişen bir ayar yüzünden Windows dosyalarında bozulma olmuş olabilir. UEFI'den Legacy'ye geçmesi gibi veya önceden MBR ile dosyalar yazılmışken şimdi GPT şeklinde okumaya çalışıyor vs.

Ben Windows'un açılması için bildiklerimle yardımcı olacağım, fakat açılmama ihtimali var.
Bro aynı yerde kaldık başka bir çözümümüz varmı?

Son düzenleme:
Bataryayı çıkarıp sıfırladım fakat yine aynı. Bootrec de işe yaramıyor başlangıç onarma da. BIOS Update bir daha yapamayacağım sanırsam :)

Bro sorun şu an başka bir anda ortamıza daldın :D

Şu an Windows'a giremiyoruz diğer mesajlarda paylaştığım ekrandan çıkamadık.
Bir de @Recep Baltaş hocam sizden yardım isteyebilir miyim? Konuya mesaj olarak yaptıklarımdan başka bir seçeneğimiz var mı? İçinde benim için fazlasıyla önemli dosyalar var.

Bro aynı yerde kaldık başka bir çözümümüz varmı?
Kusura bakmayın, susturulduğum için mesaj yazamadım.

Aklıma gelen son çözüm tekrardan Windows kurulumu yapmak. Fakat bunu yaparken eski klasör/dosyalarınızı silmeyecek var olan diskin üzerine kurulum yapacaksınız. Bu sayede içindeki dosyalar korunmuş olacak. Veya eğer varsa 2. bir diske kurulum yapılıp veriler kurtarıldıktan sonra sıfır kurulum da yapılabilir.

Kusura bakmayın, susturulduğum için mesaj yazamadım.

Aklıma gelen son çözüm tekrardan Windows kurulumu yapmak. Fakat bunu yaparken eski klasör/dosyalarınızı silmeyecek var olan diskin üzerine kurulum yapacaksınız. Bu sayede içindeki dosyalar korunmuş olacak. Veya eğer varsa 2. bir diske kurulum yapılıp veriler kurtarıldıktan sonra sıfır kurulum da yapılabilir.

Evet bende aynısını düşünüyorum. 2. Bir disk bulmam gerekecek sanırsam. Bir de 2. Diskten oyun dosyalarını kaldırıp 1. Disktekileri oraya alacağım ama hangileri oyun dosyası nereden anlayabilirim?

Evet bende aynısını düşünüyorum. 2. Bir disk bulmam gerekecek sanırsam. Bir de 2. Diskten oyun dosyalarını kaldırıp 1. Disktekileri oraya alacağım ama hangileri oyun dosyası nereden anlayabilirim?
İki adet diskiniz mi var? Boyutları farklıysa kurulumda belli olur zaten. Boyutları aynı ise doluluklarına göre anlayabilirsiniz. BIOS ekranında da yazıyorlar.

İki adet diskiniz mi var? Boyutları farklıysa kurulumda belli olur zaten. Boyutları aynı ise doluluklarına göre anlayabilirsiniz. BIOS ekranında da yazıyorlar.
Windows kurulum ekranında halledebilirim onu. Fakat şöyle bi sorunumuz var 1. Disk 480 2. Disk 240 GB. Bunların içinden oyunları vs sileceğim ama dosyaları nasıl aktarabilirim? Eğer usb üzerine sistem kurma seçeneğim varsa evde bir laptop var onun üzerinden yapabilirim. Ama sadece nası kuracağım vs önemli. Bir de 3. Diskim de var fakat o şu an sıkıntı değil sanırsam onu arşiv olarak kullanıyorum bitlocker ile kilitliydi kendisi.
Hocam konuyu heyecanla takip ettim inşallah yaparsın.

Eyvallah hocam çok teşekkürler.

Windows kurulum ekranında halledebilirim onu. Fakat şöyle bi sorunumuz var 1. Disk 480 2. Disk 240 GB. Bunların içinden oyunları vs sileceğim ama dosyaları nasıl aktarabilirim? Eğer usb üzerine sistem kurma seçeneğim varsa evde bir laptop var onun üzerinden yapabilirim. Ama sadece nası kuracağım vs önemli. Bir de 3. Diskim de var fakat o şu an sıkıntı değil sanırsam onu arşiv olarak kullanıyorum bitlocker ile kilitliydi kendisi.

Eyvallah hocam çok teşekkürler.
Windows kurulumuna başlayacaksınız sisteminizde, istediğiniz bir diski seçip kuracaksınız. İçerisinde hazırda olan dosyalar WindowsOld aldı klasörde depolanacak. Dosya kaybetmemiş olacaksınız. Sonrasında ise Windows kurulu olmayan farklı bir diske/taşınılabilir diske önemli olan dosyalarınızı aktaracaksınız. En son Windows'u kurmak istediğiniz diske temiz kurulum yapacaksınız.

Windows kurulumuna başlayacaksınız sisteminizde, istediğiniz bir diski seçip kuracaksınız. İçerisinde hazırda olan dosyalar WindowsOld aldı klasörde depolanacak. Dosya kaybetmemiş olacaksınız. Sonrasında ise Windows kurulu olmayan farklı bir diske/taşınılabilir diske önemli olan dosyalarınızı aktaracaksınız. En son Windows'u kurmak istediğiniz diske temiz kurulum yapacaksınız.

Peki bir şey sormak istiyorum. WindowsOld klasöründe olan dosyaları yeni kurduğum Windows dizinine taşısam? Hem veri kaybetmemiş olurum hem de tekrar uğraşmam gerekmez. Diski boşaltıp doldurmak çok zor olacak benim için çünkü.

Peki bir şey sormak istiyorum. WindowsOld klasöründe olan dosyaları yeni kurduğum Windows dizinine taşısam? Hem veri kaybetmemiş olurum hem de tekrar uğraşmam gerekmez. Diski boşaltıp doldurmak çok zor olacak benim için çünkü.
Bozulmuş dosyalar olabilir. Zaten açılmamasının sebebi de bu büyük ihtimalle. Tavsiyem, önemli dosyaları geçirmeniz sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı