RX570 oyun oynarken görüntü bir anda tek renk oluyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selam. Garantiden gelen MSI RX570 4G kartım oyunlarda bir anda tek renk görüntü veriyor ve sistem kilitleniyor. OCCT ve FurMark testlerinde herhangi bir sorun yoktu ve sıcaklık değerleri olması gerektiği gibiydi. Özellikle GTA 5 RP sunucularına girmeye çalıştığımda oluyor. Onun haricinde bir kez Valorant'tayken tek renk oldu. Forumlarda birkaç kişi PSU kaynaklı demiş fakat sistemim için 550W PSU kullanıyorum ve yeterli olduğunu öğrendim. PSU da garantiden geldi sadece fanı sürtme sesi çıkartıyordu onarıldı notuyla geri gönderdiler. Bu tek renk sorununu nasıl çözebilirim?
Not: Driverlar güncel. 22.5.2 sürümündeyim.
Not 2: Az önce OCCT üzerinden Power testi yaptım 5 dakikaya yakın fakat bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç onarma ekranında bir kod istiyor sürücü için fakat bu kodu nereden nasıl almam lazım?
Windows'un şifresini istiyordur. Normalde şifre kullanmıyorsanız direkt geçmeyi deneyin. Bu arada her hata da görsel atarsanız daha iyi olur.

Windows'un şifresini istiyordur. Normalde şifre kullanmıyorsanız direkt geçmeyi deneyin. Bu arada her hata da görsel atarsanız daha iyi olur.
Windows şifresi değil aşağıya görsel bırakıyorum. Bu sürücüyü atla dediğimde onarılmadı diyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220603_171258.jpg
    IMG_20220603_171258.jpg
    141,9 KB · Görüntüleme: 30
Windows şifresi değil aşağıya görsel bırakıyorum. Bu sürücüyü atla dediğimde onarılmadı diyor.
Bu sürüyücü atla dediğinizde ne oluyor ?
Bu sürüyücü atla dediğinizde ne oluyor ?
Olmuyorsa şunu da deneyebilirsiniz :

Otomatik onarma sorunu devam ederse:

1- Otomatik onarma olmuyorsa gelişmiş seçeneklerden sorun gidermeye tıklayın.
2- Gelişmiş seçeneklerden komut satırını açın.
3- Açılırken şifre isterse kullanıcı hesabınızın şifresini girin.
4- Komut satırına aşağıdaki komutları girin.

bootrec /fixMBR
bootrec /Fixboot
bootrec /rebuildBCD

Bu sürüyücü atla dediğinizde ne oluyor?

Olmuyorsa şunu da deneyebilirsiniz:

bootrec /fixMBR
Bootrec /Fixboot
Bootrec /rebuildBCD

İstediği şifre hesabın şifresi değil. Başka bir şifre istiyor.

Bu sürüyücü atla dediğinizde ne oluyor?

Olmuyorsa şunu da deneyebilirsiniz:

bootrec /fixMBR
Bootrec /Fixboot
Bootrec /rebuildBCD

Şifreyi hallettim başka bir Microsoft hesabındaymış. Fakat şu an hem başlangıç onarma hem de komut istemi üzerinden yapamıyorum. Komutları yazdığımda sistem belirtilen dosyayı bulamadı hatası veriyor.

Şifreyi hallettim başka bir Microsoft hesabındaymış. Fakat şu an hem başlangıç onarma hem de komut istemi üzerinden yapamıyorum. Komutları yazdığımda sistem belirtilen dosyayı bulamadı hatası veriyor.
Söylediğim yöntem ile BIOS sıfırlamayı denediniz mi?

@kino Biraz yardım alabilir miyim?
Hayır şimdi pili çıkarıp deneyeceğim.
BIOS güncellemesinden sonra BIOS 'da değişen bir ayar yüzünden Windows dosyalarında bozulma olmuş olabilir. UEFI'den Legacy'ye geçmesi gibi veya önceden MBR ile dosyalar yazılmışken şimdi GPT şeklinde okumaya çalışıyor vs.

Ben Windows'un açılması için bildiklerimle yardımcı olacağım, fakat açılmama ihtimali var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı