RX570 R5 3600 sistem donup bilgisayar kapanıyor

Sirac İnak

Centipat
Merhabalar, sistemim.
RX570 8 GB.
Ryzen5 3600.
B450M-A PRO Max.
650W 80+ ps.
Sistemi evvelsi gün aldım. Sistemde eski harddiskimi kullandım aldıktan sonra direkt olarak harddiski formatlayıp Windows 10 kurdum ama bilgisayarın sürekli olarak ekranı donup kendine gelmiyordu. Bende kendim resetlemek zorunda kalıyordum ya da ekran donuyor ben resetlemeden önce mavi ekran verip hata olarak da clock Watch dog time out yazıyor. Bilgisayarı tekrardan formatlayıp bütün sürücüleri kendim tek tek ellerimle yüklemeyi denedim. Windows'un kendi sitesinden ISO dosyası ile yeniden en yeni sürümü kurdum. Bilgisayar kablolarını kontrol ettim, güvenli modda çalıştırdım. Diğer konu başlıklarında yazanları da yaptım fakat hiçbir sonuca varamadım. BIOS kısmından bütün ayarları da defaulta çektim ama maalesef düzelmedi. Hala kendi kendine kapanıyor oyun vs giriyorum yine kapanıyor. Normal duruyorum yine kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, sistemim.
RX570 8 GB.
Ryzen5 3600.
B450M-A PRO Max.
650W 80+ ps.
Sistemi evvelsi gün aldım. Sistemde eski harddiskimi kullandım aldıktan sonra direkt olarak harddiski formatlayıp Windows 10 kurdum ama bilgisayarın sürekli olarak ekranı donup kendine gelmiyordu. Bende kendim resetlemek zorunda kalıyordum ya da ekran donuyor ben resetlemeden önce mavi ekran verip hata olarak da clock Watch dog time out yazıyor. Bilgisayarı tekrardan formatlayıp bütün sürücüleri kendim tek tek ellerimle yüklemeyi denedim. Windows'un kendi sitesinden ISO dosyası ile yeniden en yeni sürümü kurdum. Bilgisayar kablolarını kontrol ettim, güvenli modda çalıştırdım. Diğer konu başlıklarında yazanları da yaptım fakat hiçbir sonuca varamadım. BIOS kısmından bütün ayarları da defaulta çektim ama maalesef düzelmedi. Hala kendi kendine kapanıyor oyun vs giriyorum yine kapanıyor. Normal duruyorum yine kapanıyor.

Yeni HDD veya SSD'ye kur bakalım hata verecek mi?

Onu da denedim maalesef aynı şekilde donarak kapanmaya devam etti bilgisayar acaba dorğu driverlarımı kuramıyorum dedim ama hepsini kendi sitelerinden modele göre indirdim.

RAM'i çıkarıp farklı slota takınız.

Watchdog_timeout hata kodunu, pcye overclock yapıp lakin voltaj düşük geldiğinde alıyorum ben. Voltajı yükseltince düzeliyor, konunuzla alakası var mı bilmiyorum ama ben bu durumda karşılaşıyorum o hatayla

windowstaki bellek tanılamayı kullandın mı ?
yok hayır bilmediğim için kullanmadım
Watchdog_timeout hata kodunu, pcye overclock yapıp lakin voltaj düşük geldiğinde alıyorum ben. Voltajı yükseltince düzeliyor, konunuzla alakası var mı bilmiyorum ama ben bu durumda karşılaşıyorum o hatayla
overclock yapmaya yeltendim fakat bios kısmı karışık geldiği için denemedim
RAM'i çıkarıp farklı slota takınız.
şimdi denedim 1. slottan 2. slota geçirdim fakat sorun devam ediyor
windowstaki bellek tanılamayı kullandın mı ?
Şimdi araştırıp kullandım ama herhangi bir hata bulunamadı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı