Rx570, Rx470 olarak gözüküyor

Ümit KUMAŞ

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2016
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ekran kartımı Rx570 diye aldım, kutusunda da Rx570 yazıyor fakat sistemde Rx470 gözüküyor. Sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir Driver kurulu, AMD'nin sitesinden RX 570 için yayınlanan en güncel versiyonu kurun, yazılımsal bir hata olmuş olabilir, bu sorunu çözmez ise ekran kartını çıkartın ve inceleyin üzerindeki yazılara göz gezdirin, bir şey göremezseniz son olarak soğutucuyu sökün termal macunu temizleyin ve GPU'nun fotoğrafını paylaşın.

Edit: Tabi ki bu arada bunları ekran kartını ikinci el olarak aldığını düşündüğüm için yazdım, eğer sıfır bir ekran karta sahipsen ve yazılım güncelleme sorunu çözmez ise aldığın yere başvur.
 
Güncellemeleri yapın, AIDA64 yükleyerek donanıma bakın, başlata dxdiag yazıp bakın.
 
2. El ise güzel kandırma ihtimali bir hayli yüksek. Fake gpu diycem ama o değildir. Yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum ama öyleyse bir tecrübe edindik.
 
Arkadaşlar hepinize yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Tüm yorumları dikkate alarak okudum ve şunu eklemek istiyorum: Ekran kartını mağazadan 0 aldım ve ekran kartı üzerinde de Rx570 olarak gözüküyor. Tüm yorumlara tek tek cevap vermektense sorunu çözüp böyle bir mesaj atmayı tercih ettim. Sorun yazılımdaymış. Son güncellemeyi yapınca sorun ortadan kalktı. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı 1.PNG
    Ekran Alıntısı 1.PNG
    160,9 KB · Görüntüleme: 104
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı