RX570 sadece onboard görüntü veriyor

Aonmanias

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar sistemim AMD Ryzen 3 2200G + MSI A320M-A Pro Max, High Power 400W eco Bronze. Birkaç gün önce riskli olduğunu bildiğim halde mining ürünü olduğu kuvvetle muhtemel 2.el bir Sapphire Nitro+ RX570 4 GB kartını aldım. Satıcı yorumlarını okuduğumda FurMark testleri sıcaklık değerlerinin gayet iyi olduğu söyleniyordu, sonunda ekran kartı geldi ve kartı taktım.
Kart 8+6pin (6 opsiyonel) fakat benim güç kaynağımda sadece 6 pin var. Kartın fanları ve ışıkları yandı fakat görüntü gelmedi, kartın güç tüketimini araştırdım TDP 165W olarak söylenmiş güç kaynağım 12V tek kanal üzerinden 360W verebiliyor kart ise PCI-e slotundan 75W benim taktığım 6 Pi'nden ise 75W çekiyor mantıken yetmesi lazım ve kartı başka bir sistemde deneme şansım maalesef olmadı.
Şimdi merak ettiğim ve bilginize sığındığım şeyler şunlar.
Acaba kart 165W ile çalışabiliyorken 6 pin opsiyonel olduğu için acaba tek 6 değil de tek 8 ile mi çalışabiliyor? Sadece 8 çalıştıranlar varmış.
Bir diğer sorum pek sanmıyorum ama sistemim onboard olduğu için PCI'de algılamadı mı?
Driver yüklemeyi denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, 6 pin yerine 8 pini takın. Dönüştürücü v.s bulabilirseniz, 6 pini 8 pine çevirenlerden alın.

Çözüldü: RX570 Nitro+ 6+8 pin ve 6 pin opsiyonel olarak geçiyor ben ise güç kaynağımda sadece 6 pin güç çıkışı olduğu için karttaki 6 pinlik güç girişine takıyordum ve bu sorunla karşılaştım fakat 6 pin güç çıkışını karttaki 8 pin güç girişine takınca görüntü verdi. Sonuç olarak Sapphire Nitro+ RX570 tek başına 6 pin ile çalışıyor fakat bu 6 pini 8 pin güç girişine takacağız bu sağlıksız bir kullanım elbette yeni bir güç kaynağı siparişi verdim, merak eden arkadaşlar olur ise mümkünse 8 pin girişine 8 pin şeklinde kullanınız ve 8 pin güç girişine 6 pin takarak da kart çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…