RX570 termal pad ve macun değişmeli mi?

Makaleler
17
Yer
İzmir
Benim ITX RX570'im var ve oyunlarda 80 derece çalışıyor stabil. Bu soğutmadan değil de termal macun yenilemesi ve termal ped taksam etki eder mi? Alalı 4-5 sene oldu. Veya ekran kartına pasif soğutucu yapmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz bir soğutma değil de şunu sormak istiyorum. Benim ITX RX570'im var ve oyunlarda 80 derece çalışıyor stabil. Bu soğutmadan değil de termal macun yenilemesi ve termal ped taksam etki eder mi? Alalı 4-5 sene oldu. Veya ekran kartına bu tarz soğutucu yapmak mümkün mü?

Uzun zaman olmuş, ben max 2 yılda bir macun yenilemesi yaparım ve evet etkisi olacaktır.

Yapması kolay mı yoksa güvenilir olduğunu bildiğim bilgisayarcı var götürüyüm mü?
Termal macun yenilemek aşırı basit bir işlem.
Hiç yapmadıysan götürebilirsin.
Çocuk oyuncağı gibi bir şey.
Ben de hiç yapmadım daha önce ve on saniyelik işlem için götürüyorum bilgisayarcıya hemen teslim alıyorum.

Yapması kolay mı yoksa güvenilir olduğunu bildiğim bilgisayarcı var götürüyüm mü?
Kendin yapabilirsin zaten internette ekran kartının "marka modeli termal macun değişimi" yazıp aratırsan tonla video çıkar karşına.

Video bu sanırım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam birşey sorucam. Ekran kartı termal macununu değişmek için ekran kartı komple sökmek mi lazım.
yok knk üstünde fan varsa fanı ızgaralı yeni nesil ekran kartları gibi ise ızgarayı çıkarcan işlemci gibi bişi olacak ama bi kaç katı küçük ve sökülmeyen üstüne az bişi sık ve gene koy vidaları kapat fazla sıkarsan yayılır sonra sen temizleyemezsin bilgisayarcı tiner ile temizledi için bi 50 60 tl alır.

Uzun zaman olmuş, ben max 2 yılda bir macun yenilemesi yaparım ve evet etkisi olacaktır.
Evet ben 2019'da aldım ve tozunu almaktan başka bir şey yapmadım. Termal pedleri değiştirmek sıkıntıymış iyisini bulmak tarzında o yüzden sadece termal macun planlıyorum. Her oyunda 80 dereceye çıkıyor neredeyse en azından 10 derece düşse bile iyi olur.
Termal macun yenilemek aşırı basit bir işlem.
Hiç yapmadıysan götürebilirsin.
Çocuk oyuncağı gibi bir şey.
Ben de hiç yapmadım daha önce ve on saniyelik işlem için götürüyorum bilgisayarcıya hemen teslim alıyorum.
Ya ben sakarım en iyisi bilene yaptırmak başım çok ağrıdı bu mevzulardan.
Kendin yapabilirsin zaten internette ekran kartının "marka modeli termal macun değişimi" yazıp aratırsan tonla video çıkar karşına.

Video bu sanırım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam izledim de ben bayağı sakarım bilene yaptırmak daha iyi olur teşekkürler video için de.

@562410 @Emir M. @Ella Freya @Motionless IN White

Buyrun oyun içi değerlerim;

Şimdi dostlar yük altında ortalama olarak 78-80 derece arasında çalışan Sapphire ITX RX570 ekran kartıma termal macun sürdüreceğim. 2019'da almışım ve o zamandan beri sadece tozunu aldım. Hangi macundan alayım? Bütçem çok yok 150TL falan olur. Ha varsa gerçekten fark edecek 200'e çıkarım.

Biliyorum ITX kart olması ve RX serisinden olmasından dolayı sıcaklık artışı normal ama YouTube'dan baktığımda 70 dereceyi bile geçmiyor. Hatta birisinin ki 80 dereceymiş bakımdan sonra FunMark'da 65'i geçmiyordu yani idare etmesi açısından yaptırmak istiyorum. Çünkü bir süre ekran kartı alamam ve elimde ki arıza çıkarırsa çok sıkıntıya girerim. İzmir'de yaşadığım içinse kendim ölüyorum sıcaktan kartı düşünemiyorum...

@Ella Freya hocam MX4 önermişti.
@Motionless IN White hocam ise zamanında Wipaste C2

Son düzenleme:
Uzun zaman olmuş, ben Max 2 yılda bir macun yenilemesi yaparım ve evet etkisi olacaktır.

2 yıla birçok sık bir aralık. CPU da her yıl değiştirilmesi gerekir ancak GPU da yani ekran kartında 6 yıla bir yeterli bir süre.

Benim ITX RX570'im var ve oyunlarda 80 derece çalışıyor stabil. Bu soğutmadan değil de termal macun yenilemesi ve termal ped taksam etki eder mi? Alalı 4-5 sene oldu. Veya ekran kartına pasif soğutucu yapmak mümkün mü?

Macun değiştirmen o kadar etkilemez. Çünkü o kadar da eski değil şu anda. Termal pedler bir nebze etkileyebilir. Burada önemli olan ekran kartının ızgaralarının arası temiz mi o önemli. Bir de kasanın havalandırma sistemi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı