Çözüldü RX570 UV ile 80 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muzlu Puding S

Femtopat
Daha fazla  
Undervolt yapmayı düşündüm ve 1065 MV'ye kadar çektim. MHz'i 1300'e çıkardım. Güç limitini %30 yaptım. Fanı boşta 35 yükte 40-60 gibi yaptım. Kartım RX570 PowerColor Red Dragon. PowerColor olmasınıdna etkisi vardır da. Kısacası undervolt rehberini yaptım 960-975 MV yapınca ekrsn çizgili oldu siyah ekran gidip gelerek kapandı WattMan ayarları sıfırlandı dedi. 1065MV en son yaptığım oldu bunda ise oyunda bir yere kadar 62-65 dereceyken oynadığım oyun Sniper Elite 3 ve yüksek ayarlarda. Bir anda 77-80 dereceye fırlıyor yaptığım ayarları takmayıp. Afterburner kullanınca da AMD 2020 adrenalinle çakışıp mavi ekran veriyor ayarları sıfırlıyor. Ne yapmalı? Oynadığım oyunun çok da aman aman bir oyun olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt yapmayı düşündüm ve 1065 Mv'ye kadar çektim. MHz'i 1300'e çıkardım. Güç limitini %30 yaptım. Fanı boşta 35 yükte 40-60 gibi yaptım. Kartım RX570 PowerColor Red Dragon. PowerColor olmasınıdna etkisi vardır da. Kısacası undervolt rehberini yaptım 960-975 MV yapınca ekrsn çizgili oldu siyah ekran gidip gelerek kapandı WattMan ayarları sıfırlandı dedi. 1065MV en son yaptığım oldu bunda ise oyunda bir yere kadar 62-65 dereceyken oynadığım oyun Sniper Elite 3 ve yüksek ayarlarda. Bir anda 77-80 dereceye fırlıyor yaptığım ayarları takmayıp. Afterburner kullanınca da AMD 2020 adrenalinle çakışıp mavi ekran veriyor ayarları sıfırlıyor. Ne yapmalı? Oynadığım oyunun çok da aman aman bir oyun olmadığını düşünüyorum.

Böyle bir şey buldum ekran kartı çok ısınıyor zaten
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Sıcaklık değerleri oyundan oyuna göre değişebilir ve aman aman bir oyun olmadığını düşündüğün bir oyun ekran kartına baya yükleniyor olabilir. Ayrıca kullandığın kasanın hava akışı nasıl? Yan tarafı açık bir şekilde test ettin mi? Yükte olan fan değerini arttırabilirsin. Zaten şu yaz sıcaklarında ekran kartı birde kötü soğutma modeli varsa 75-80 derece normal gibi gözüküyor.

Sıcaklık değerleri oyundan oyuna göre değişebilir ve aman aman bir oyun olmadığını düşündüğün bir oyun ekran kartına bayağı yükleniyor olabilir. Ayrıca kullandığın kasanın hava akışı nasıl? Yan tarafı açık bir şekilde test ettin mi? Yükte olan fan değerini arttırabilirsin. Zaten şu yaz sıcaklarında ekran kartı bir de kötü soğutma modeli varsa 75-80 derece normal gibi gözüküyor.

Soğutmanın kötü olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bazen klimayı bile açıyorum ki kasanın önüne biraz yakın. Fanları RPM olarak bilmiyorum ama eskiden 60°i geçince çalışıyordu "hızını bilmiyorum, otomatik". Ben manuel yapınca boşta %25 TR dönüyordu çünkü adrenalin bir miktarın altına inmeme izin vermiyor. Bu ayarlarla daha serindi ama oyunun ortasında bir anda ayarımı görmesden geliyor.

Güç limitini yükseltme, düşür. Zaten stock 120W güç sınırı 1300 MHZ için yeter de artar. Ben güç limitini ellemeden 1300 MHZ 1010V'da kullanıyorum sorunum yok. Fakat silikon kalitesi değişeceğinden sende durum farklı olabilir. Dilersen şu rehberime bakabilirsin, RX570 OC/UV/Fan Ayarları Rehberi - Technopat Sosyal .

Sıcaklık değerleri oyundan oyuna göre değişebilir ve aman aman bir oyun olmadığını düşündüğün bir oyun ekran kartına baya yükleniyor olabilir. Ayrıca kullandığın kasanın hava akışı nasıl? Yan tarafı açık bir şekilde test ettin mi? Yükte olan fan değerini arttırabilirsin. Zaten şu yaz sıcaklarında ekran kartı birde kötü soğutma modeli varsa 75-80 derece normal gibi gözüküyor.
Yan tarafını hiç açmadım ama denicem kasa önden 3 fanla alıp arkadan tek fanla atıyor. Hafif delikli bir kasa hava akışı bana kötü gelmedi. Yaptığım ayardan "undervolt" sonra kartım aman aman ısınmamıştı 63° yi geçmiyordu. Bir süre sonra anlamadığım bir şekilde ayarlarına uymuyor sıcaklık artıyor. Nerdenmi biliyorum? fan hızı benim belirlediğim hızda devam ederken farklı bir hız görüyorum"fan daha çok yavaşlıyor farklı bir ayarda" ve o an sıcaklık artmaya başlıyor. Bir ara 1268 mhz son olarak girmiştim. 1300 mhz e çıkmıştı. Böyle yapmasa ısınmıyor ayarlarımı sıfırlanamasını nasıl engelleyebilirim. Ya da adrenalini silip afterburner indiriro kullansam olur mu?
Güç limitini yükseltme, düşür. Zaten stock 120W güç sınırı 1300 MHZ için yeter de artar. Ben güç limitini ellemeden 1300 MHZ 1010V'da kullanıyorum sorunum yok. Fakat silikon kalitesi değişeceğinden sende durum farklı olabilir. Dilersen şu rehberime bakabilirsin, RX570 OC/UV/Fan Ayarları Rehberi - Technopat Sosyal .
Ben denediklerim olmayınca en son 1065mV 1300 mhz e almıştım ki ısınmıyordu. Oyunun ortasında ayarımdan çıkıyor bir süre bu ayarla devam ediyor oyun ama.

Soğutmanın kötü olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bazen klimayı bile açıyorum ki kasanın önüne biraz yakın. Fanları RPM olarak bilmiyorum ama eskiden 60°i geçince çalışıyordu "hızını bilmiyorum, otomatik". Ben manuel yapınca boşta %25 TR dönüyordu çünkü adrenalin bir miktarın altına inmeme izin vermiyor. Bu ayarlarla daha serindi ama oyunun ortasında bir anda ayarımı görmesden geliyor.

Kasanız nedir sizin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı