RX570 ve i3-8100 Düşük Oyun Performansı

///MPOWER

Hectopat
Daha fazla  
CPU : i3-8100
Anakart : ASUS PRIME H310M-D
RAM : BALLISTIK SPORT DDR4 8GB 2400 MHZ
GPU : ASUS ROG STRIX RX570 4GB OC
SSD : TOSHIBA 240 GB
KASA : RAMPAGE X-HORSE 600W
İşletim sistemi : Windows 10 64bit

Öncelikle sistemin açılma kapanma süreleri işletim sistemi vs. konularda bir sıkıntısı yok fakat daha ilk oyun olan ETS2 sistemle tanışmamız kötü oldu,ben beklentileri çok yüksek tutmuşken (ki grafik kartının yorumlarında 1080p hiç zorlanmadan yorulmadan yürüteceğini farklı kişilerden yazılardan görmüştüm) oyunun başlamasıyla şaşkınlığım bir oldu. Oyunu sanki meşhur tabirle tost makinesinde oynuyormuş gibi hissettim. Radeon Overlay performans izlemesinden çıkan değerler FPS 24 (oyun içinde sürekli sabit kamera değişsede texture farklılaşsa da?) GPU kul. %0 (fakat fanlar 660 rpm çalışıyor?) girmemle çıkmam bir oldu hiç grafik ayarlarınıda kurcalamadım çünkü ortada bir şeylerin ters gittiği çok bariz (bunu kesin olarak konuşmam ve anlamam çok zor olmadı çünkü önceki sistemimde E8300 ve R7 250, DDR2 RAM'lerle oyunu ortalama 35-40 FPS arası oynuyordum) başka bir oyun deneyemedim zamanım kısıtlı olduğundan fakat saçma birşeyler var o bariz.

İkinci konuda ekran kartının özellikleri arasında 55 dereceye kadar 0dB sessizlik konusu var fakat hem uygulama hemde fiziki kontrolümde kartın fanlarının az da olsa sürekli döndüğünü fark ettim.
Sıcaklığı 24 derece civarlarında boştayken. TWEEK 2 yazılımından ayarlar yapılabileceğini, kişiselleştirilebileceğini okudum fakat o programda bilgisayar ilk açıldığında açılıyor sonrasında minimize ettiğimde bir daha çalıştıramıyorum. Yönetici olarak çalıştırı denedim görev çubuğundan çalıştırmayı denedim ama olmuyor ne programı kapatabiliyorum (ki program zaten çalışıyor görünmüyor görev yöneticisinde) ne de açabiliyorum. Uzun olduğunun farkındayım ama beklentim ve heyecanım çok yüksekken bu ilk tanışma hiç iyi olmadı. Önerilerinizi, tavsiyelerini ve uyarılarınız bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende G4560 ve RX570 kullanıyorum aynı sorun bendede var.RX460 ile daha yüksek fps alıyordum.Anlamadım nedeni nedir günlerdir araştırıyorum halen çözüm bulamadım.

Arkadaşlar sizin dediğiniz sorun var sanırım oyun kartı görmüyor çünkü VRAM 0 sürekli. Çözümü nedir ?

Sekme olarak yazabilirmisin ben radeon ayarlarınıda kurcaladım. Oyunlar kısmında ETS2 gözüküyor ve yeşil yıldız var yanında bunun yanında ekstra bir ayarlamamı yapmam gerekiyor ?

Radeon ayarlarından gaming sekmesine tıklayıp oyunu seçtikten sonra doku filtreleme kısmını Performans yapacaksın. Youtube'de videolar da var zaten. Eğer yanlışsam arkadaşlar doğrusunu yazar. Ben öyle biliyorum, öyle de kullanıyorum.

Radeon ayarlarından gaming sekmesine tıklayıp oyunu seçtikten sonra doku filtreleme kısmını Performans yapacaksın. Youtube'de videolar da var zaten. Eğer yanlışsam arkadaşlar doğrusunu yazar. Ben öyle biliyorum, öyle de kullanıyorum.

Dediğiniz yaptım FPS oranı baya yükseldi CPU %60 larda fakat VRAM hala 0 gözüküyor bunun bir etkisi veya eksisi varmı ?

Oyunu RX 570 ekran kartından açmadınız muhtemelen. Çünkü böyle birşeyin imkanı yok

Evet imkansız öyle bir kartın o rakamlarda oyun oynatması. Sizin tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem varmı kartı oyuna entegre edeceğimiz ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı